Boekenplank:
Kies

Boeken van C.J. Cooke

C.J. Cooke is geboren en opgegroeid in Belfast, Noord-Ierland. Op haar 25e had ze al diverse studeergraden behaald aan de The Queen's University of Belfast. Cooke publiceerde haar eerste fictie boeken onder de naam Carolyn Jess-Cooke, maar tegenwoordig gebruikt ze deze naam alleen nog voor de publicatie van haar poëzie. Haar fictie verschijnt sinds 2017 onder de naam C.J. Cooke.

Meer over C.J. Cooke

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Carolyn Jess-Cooke

Geboren: 1978

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: C.J. Cooke


Overzicht

  • Dagboek van een beschermengel - The guardian angel's journal
  • De jongen die demonen zag - The boy who saw demons
  • Ik weet alleen mijn naam nog - I know my name

gedetailleerd overzicht

OverzichtDagboek van een beschermengel

Als Margot Delacroix op veertigjarige leeftijd overlijdt, wordt ze teruggezonden naar de aarde als haar eigen beschermengel. Ze krijgt van Hogerhand de opdracht om haar leven, vanaf haar geboorte tot aan haar dood, nog eens dunnetjes over te doen, inclusief alle vergissingen die ze heeft gemaakt, alle ellende die ze heeft doorstaan en de dingen die haar het meest spijten. Ze mag echter niets veranderen, het enige wat ze geacht wordt te doen is toekijken en ervan leren.

Margot waakt over haar dierbaren en beseft tot haar grote afschuw dat de problemen van haar zoon grotendeels te wijten zijn aan haar eigen gedrag. Dan krijgt ze de kans om in te grijpen en het lot van haar zoon te veranderen. Er kleven echter onverwachte consequenties aan de veranderingen die ze teweegbrengt...


Schrijver: C.J. Cooke
Oorspronkelijke titel: The guardian angel's journal
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: Paperback
Uitgever: Orlando
De jongen die demonen zag

'Ik heet Alex. Ik ben tien jaar. Ik hou van gebakken uien op toast en ik kan veertien minuten aan een stuk op de achterpoten van mijn stoel balanceren. En ik kan demonen zien. Mijn beste vriend is er een. Hij heet Ruen. Hij houdt van Mozart, tafeltennis en brood-en-boterpudding. Mijn moeder is ziek. Ruen zegt dat hij haar kan helpen. Alleen wil hij dat ik iets heel ergs doe. Hij wil dat ik iemand vermoord.'

De jongen die demonen zag is een aangrijpende en hartverwarmende roman over een tienjarig Iers jongetje dat zegt dat hij demonen ziet, en over de vrouwelijke psychiater die vastbesloten is hem te redden.

Schrijver: C.J. Cooke
Oorspronkelijke titel: The boy who saw demons
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022959763
Uitgever: Orlando
Ik weet alleen mijn naam nog
Je wordt wakker op een eiland en je weet niets meer. Wat zou je doen?

Een vrouw wordt wakker op een strand, haar lichaam zit onder de schrammen en blauwe plekken. Ze heeft geen idee wie ze is of hoe ze daar terecht is gekomen. Ze wordt opgevangen door vreemden en probeert er stapje voor stapje achter te komen wat er is gebeurd.

Een man krijgt een telefoontje: zijn vrouw is weg en heeft hun baby en hun peuter alleen achtergelaten. Haar auto staat op de oprit en haar mobieltje, portemonnee en paspoort liggen nog thuis. Er zijn geen sporen van inbraak of geweld. Maar er is wel met de babycamera's geknoeid - iemand hield hen in de gaten.

Dit overkomt een jong gezin in Londen. Er wordt een landelijke zoekactie georganiseerd. Elke aanwijzing die de politie vindt, wijst erop dat iemand liegt. De radeloze echtgenoot, de verwarde vrouw of een lachende derde? Niemand weet het antwoord op de vraag: waar is Eloïse?

Schrijver: C.J. Cooke
Oorspronkelijke titel: I know my name
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789402700930
Ebook: 9789402755145
Uitgever: HarperCollins

Gerelateerde schrijvers