Boekenplank:
Kies

Boeken van Jon Fasman

Meer over Jon Fasman

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1975

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • De collectie van de geograaf - The geographer's library
  • De stad die je niet bezat - The unpossessed city

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe collectie van de geograaf
In de elfde eeuw sluipt een Siciliaanse gauwdief het huis van de geograaf van de koning binnen. De kunstvoorwerpen die hij denkt te stelen zijn in werkelijkheid de gereedschappen van een alchemist - werktuigen om het eeuwige leven te verkrijgen. Veel plezier beleeft de dief niet aan zijn buit, die al snel over de hele wereld verspreid raakt.

Negen eeuwen later doet een Amerikaanse journalist onderzoek naar de verdachte dood van een professor en hij stuit daarbij op aanwijzingen dat iemand de verzameling weer compleet probeert te krijgen...
Schrijver: Jon Fasman
Oorspronkelijke titel: The geographer's library
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789044605556
Uitgever: Prometheus
De stad die je niet bezat
Het leven van Jim Vilatzer lijkt een doodlopende straat. Hij is pas net in de dertig, maar hij heeft geen vertrouwen meer in zijn toekomst - totdat hij vanuit een saaie Amerikaanse voorstad naar Moskou wordt gelanceerd.

Vanwege zijn kennis van het Russisch, opgedaan van zijn grootouders, wordt hij aangenomen bij een stichting die de herinneringen van overlevenden uit de Sovjetkampen verzamelt. Een dekmantel, ontdekt hij, wanneer de Amerikaanse én de Russische geheime dienst op hem jagen. In plaats van de geniale spion voor wie ze hem houden blijkt hij slechts een naïeve pion in een gecompliceerde samenzwering die de wereldvrede bedreigt.
Schrijver: Jon Fasman
Oorspronkelijke titel: The unpossessed city
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789044612394
Uitgever: Prometheus