Boekenplank:
Kies

Boeken van Colin Forbes

Meer over Colin Forbes

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1923 / Overleden: 2006

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

 • Bloedwraak - The Greek key
 • Breuklijn - The cauldron
 • De belegerde baai - Year of the golden ape
 • De bijl - The vorpal blade
 • De jacht op de stenen luipaard - The stone leopard
 • Dodelijke Delta - Double jeopardy
 • Dodelijke golf - Sinister tide
 • Doelwit 5 - Target five
 • Eindstation Bern - Terminal
 • Fataal verbond - The sisterhood
 • Furie - Fury
 • Geen genade - No mercy
 • Het netwerk - The cell
 • Het Omega plan - The power
 • Het ravijn - Precipice
 • Het spookschip - By stealth
 • Het Stockholm komplot - The Stockholm syndicate
 • Hinderlaag bij Palermo - The Palermo ambush
 • Hoogspanning - Cross of fire
 • Hoogverraad - The Janus man
 • Lawine Express - Avalanche Express
 • Machtsgeld - The main chance
 • Moordkuil - Whirlpool
 • Neushoorn - Rhinoceros
 • Noodweer - The heights of Zervos
 • Politiestaat - Blood storm
 • Schaakmat - Cover story
 • Schokgolf - Shockwave
 • Staat in gevaar - This united state
 • Tank op drift - Tramp in armour
 • Verdoemd - The leader and the damned
 • Vuurwerk - Deadlock

gedetailleerd overzicht

OverzichtBloedwraak
Een moord veertig jaar geleden in Caïro gepleegd, is de aanleiding tot een bloedstollend avontuur waarin Tweed en Newman de strijd moeten aanbinden met een stelletje gewetenloze schurken. Op het Engelse platteland, in Exmoor, leeft een drietal oud-militairen nog steeds in de greep van de oorlog. Wat is het geheim dat hen na al die jaren nog bindt en waarom wordt een ieder die hen te na komt op brute wijze afgestraft? Wanneer geheim agent Harry Masterson in Griekenland de dood vindt, moet Tweed die zaak proberen op te lossen. Met zijn helpers, onder wie Paula Grey, Robert Newman en de vastberaden Marler, gaat hij op jacht naar Mastersons moordenaar. Ze worden daarbij dwars gezeten door de machtige familie Gavalas, een tot de tanden bewapende Griekse clan die over de gevreesde Duivelsvallei regeert. Wat was Harry op het spoor en waarom kostte dit onderzoek hem zijn leven? In hoeverre staan de gebeurtenissen in Caïro en Exmoor in verband met de terreur in Griekenland? Hoe verder Tweed en de zijnen met het onderzoek vorderen, des te meer raken zij gevangen in een web vol angst en geweld - een web dat zij pas tijdens de onverwachte en huiveringwekkende apotheose kunnen ontwarren.
Schrijver: Colin Forbes
Oorspronkelijke titel: The Greek key
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 90-225-1141-3
Uitgever: Boekerij
Breuklijn
Het drama begint in Californië... Tijdens een nachtelijke wandeling op de rotskust van de Stille Oceaan ontwaart Paula Grey het ontzielde lichaam van een vrouwspersoon. Enige weken later. Bob Newman, de vermaarde correspondent buitenland, is er in Cornwall getuige van dat een vrouw, meer dood dan levend, naar de kust zwemt. Ze sterft in zijn armen. Wanneer Paula een foto van de overledene ziet, kan ze haar ogen niet geloven... Vraagtekens te over, maar als Tweed van de Britse geheime dienst zijn licht over deze bizarre zaak laat schijnen, heeft hij al snel een vermoeden in welke richting hij moet zoeken. Een merkwaardige groepering in de Verenigde Staten, waarnaar al een onderzoek loopt, lijkt de sleutel tot het mysterie bij zich te dragen. Tweed, Newman en Paula dringen door tot een uiterst schimmig conglomeraat genaamd AMBECO, geleid door de fanatieke Vincent Moloch en zijn geheimzinnige Partner Vanity Richmond. Naarmate het onderzoek vordert, lijkt alles af te stevenen op een gigantische crisis met catastrofale gevolgen. Uiteindelijk komt het in Cornwall tot een confrontatie – een gewapend treffen waarbij Tweed en de zijnen moeten vechten voor zowel hun eigen leven als dat van talloze anderen...
Schrijver: Colin Forbes
Oorspronkelijke titel: The cauldron
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-225-2907-X
Uitgever: Boekerij
De belegerde baai
LeCat en Winter, twee bikkelharde huurlingen wier loyaliteit altijd bij de hoogste bieder ligt, worden door de fanatieke extremist sjeik Gamal Tafak, ingezet om een terroristisch huzarenstuk uit te voeren. De twee moeten op volle zee een mammoettanker kapen, er een atoomraket op plaatsen en koers zetten naar de baai van San Francisco. De opzet slaagt. LeCat en Winter gooien bij de Golden Gate-brug het anker uit en sjeik Tafak stelt zijn ultimatum: Israël moet zich ogenblikkelijk zonder slag of stoot overgeven. Zo niet, dan zal San Francisco van de kaart geveegd worden. Dan komen de beruchte mistbanken opzetten die San Francisco en omstreken in een diepe, ondoordringbare nevel hullen... * Dit boek werd ook uitgebracht onder de titel De macht van de gouden aap.
Schrijver: Colin Forbes
Oorspronkelijke titel: Year of the golden ape
Eerste uitgave: 1974
ISBN/EAN: 90-225-0791-2
Uitgever: Boekerij
De bijl
Een reeks gruwelijke moordzaken belandt op Tweeds bureau. Hij ontdekt een patroon achter de systematische slachtpartijen dat hem van Engeland naar de Verenigde Staten leidt. Daar komt hij er achter dat alles te maken heeft met niemand minder dan Russell Straub, de Amerikaanse vice-president. Bovendien lijkt de bizarre familie Arbogast een rol te spelen. Maar waarom maken de Britse en Amerikaanse regeringen het Tweed en zijn team zo lastig?
Schrijver: Colin Forbes
Oorspronkelijke titel: The vorpal blade
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-225-3222-4
Uitgever: Boekerij
De jacht op de stenen luipaard
Veertien dagen voordat de president van Frankrijk een geheime conferentie in Moskou zal bezoeken, wordt ternauwernood een aanslag op hem verijdeld. Marc Grelle, chef van de Franse geheime dienst, ontdekt een communistisch plan tot machtsovername. Binnen enkele dagen blijkt dat één van de Franse ministers in het complot moet zitten en gaat het gerucht dat een reeds jaren doodgewaande communistische verzetsheld in regeringskringen is gesignaleerd. Met de moed der wanhoop opent Marc Grelle de jacht op de samenzweerders en al gauw wordt het hem duidelijk dat de vrijheid van het Franse volk aan een zijden draad hangt. * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Staatsgeheim.
Schrijver: Colin Forbes
Oorspronkelijke titel: The stone leopard
Eerste uitgave: 1975
ISBN/EAN: 90-6057-473-7
Uitgever: Nieuwe Wieken


Dodelijke Delta
Een fatale steekpartij op een luxe jacht. Een bloederige aanslag in Zürich. Een dodelijke confrontatie in een verlaten museum. Keith Martel, Brits geheim agent, moet zijn op brute wijze vermoorde collega Charles Warner vervangen bij een belangrijke zaak. De Beierse neo-fascistische groepering Delta heeft het voorzien op een van de vier regeringsleiders die per trein van Parijs naar een topconferentie in Wenen reizen. Wanneer de internationale trein het zwaarbewaakte Gare de l'Est uitrijdt, stijgt de spanning. Een van de passagiers zal toeslaan... Wie, wanneer en waar zijn de vragen waarop Keith Martel het antwoord moet vinden.
Schrijver: Colin Forbes
Oorspronkelijke titel: Double jeopardy
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 90-225-0673-8
Uitgever: Boekerij
Dodelijke golf
Tweed van de Britse geheime dienst wordt in Dodelijke golf geconfronteerd met het ultieme wapen: een gigantische golf die het leven van ten minste honderd miljoen mensen bedreigt. Met Paula Grey en Bob Newman in zijn kielzog komt Tweed op het spoor van dr. Goslar, de uitvinder van dit dodelijke wapen. Ruim tien jaar eerder bond Tweed ook al de strijd aan met Goslar – en verloor deze toen. Het spoor leidt hen naar Londen, waar twee geheimzinnige vrouwen op het toneel verschijnen – Serena Cavendish en Trudy Warner – net aangekomen uit de Verenigde Staten. Maar kan Tweed ze wel vertrouwen? En wat te doen met de Gele Man – een nietsontziende moordenaar? De jacht op Goslar – wiens identiteit onbekend is en van wie men zelfs niet weet of 'hij' man of vrouw is – leidt naar Parijs waar de Gele Man twee kroongetuigen vermoordt. En waar Tweed ontdekt dat hij veel vijanden heeft: de Franse geheime dienst, een geheime Amerikaanse eenheid uit Washington en een rivaliserend Brits team. En dat is nog lang niet alles... Of Tweed Goslar dit keer wél verslaat zal duidelijk worden in de denderende apotheose, die zich afspeelt hoog in een afgelegen, besneeuwd en onherbergzaam gebergte.
Schrijver: Colin Forbes
Oorspronkelijke titel: Sinister tide
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-225-3224-0
Uitgever: Boekerij
Doelwit 5
...Een Sovjetrussische onderzeeboot met averij, die slingerde en stampte in een Noordatlantische storm, gebeukt door ruim vijftien meter hoge golven... werd het eerst opgemerkt door een verkenningsvliegtuig van de Amerikaanse basis in Keflavik... Op het moment dat dit bericht in The Times staat, hebben de geheime diensten van Oost en West al heel wat overuren gemaakt. Russische en Amerikaanse wetenschappers beconcurreren elkaar op de ijsschotsen van de Noordpool. Wanneer bekend wordt dat een van de Russische geleerden met topgeheimen naar Doelwit 5, de Amerikaanse basis, wil overlopen, komen de keiharde specialisten van beide geheime diensten in het geweer. Onder uiterst barre omstandigheden, zich verplaatsend met helikopters, sleden en ijsbrekers, bestrijden ze elkaar op leven en dood om het 'bezit' van de Rus.
Schrijver: Colin Forbes
Oorspronkelijke titel: Target five
Eerste uitgave: 1973
ISBN/EAN: 90-10-05747-X
Uitgever: Elsevier
Eindstation Bern
Zwitserland. Een besneeuwd landschap. Een vrouw rent hysterisch schreeuwend de donkere nacht in, achternagezeten door luid blaffende Dobermanns en geüniformeerde bewakers. Voordat ze bij het hek is, vlak bij de vrijheid, valt ze dood neer.... In een streng bewaakt ziekenhuis in Bern wordt een meedogenloos spel gespeeld met nietsvermoedende 'patiënten'. Bob Newman, journalist, en zijn vriendin Nancy Kennedy komen door een toeval op het spoor van duistere praktijken in de geheimzinnige privékliniek. Waarom wordt de kliniek door grimmige Zwitserse militairen bewaakt en waarom wordt geen enkele patiënt ooit uit het ziekenhuis ontslagen?
Schrijver: Colin Forbes
Oorspronkelijke titel: Terminal
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 90-225-0643-6
Uitgever: Boekerij
Fataal verbond
Paula Grey is in Wenen getuige van de moord op Norbert Engel, een belangrijk Duits staatsman: een gesluierde vrouw verlaat als laatste het gebouw, waarna Grey de politicus dood – vermoord – aantreft. Een voor een worden de kopstukken van de West-Europese politiek vermoord, een stuurloos Europa achterlatend. Tweed, van de Britse geheime dienst, vermoedt dat dit het begin is van een machtsovername door een sinister Oosters verbond. De spanning stijgt als Tweed, samen met zijn medewerkers Paula Grey en Bob Newman, naar Zürich vliegt waar een nieuwe moordaanslag plaatsvindt. En weer wordt een gesluierde vrouw gezien bij de plek des onheils. Tweeds wanhopige speurtocht leidt naar een uitgestrekt gebied ten oosten van Wenen, naar een mysterieus dorp dat hem doet denken aan een even geheimzinnig dorp in Dorset. Vanaf dat moment is ook Tweed zijn leven niet meer zeker. Als laatste wanhoopsdaad om achter de identiteit van het genootschap te komen dat verantwoordelijk is voor de gruwelen die in Europa plaatsvinden, infiltreert Paula in het verbond...
Schrijver: Colin Forbes
Oorspronkelijke titel: The sisterhood
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-225-3049-3
Uitgever: Boekerij


Furie
In een verlaten, desolaat deel van Engeland wordt een vrouw vermoord. Zij is de echtgenote van Philip Cardon, een gerespecteerd medewerker van de Britse geheime dienst. Cardon, verteerd door verdriet en radeloze woede, slaat de adviezen van zijn collega's in de wind en gaat verbeten op jacht naar de daders. Maar hij weet nog niet welke immense macht er achter de dood van zijn vrouw zit... Intussen komen Tweed, Paula Grey en Robert Newman van de geheime dienst in spoedberaad bijeen. Ze hopen Philip van zijn wanhoopsoffensief te weerhouden. Wanneer dat niet lukt, besluiten ze hem te gaan helpen. Hun gezamenlijke klopjacht voert hen via de afgelegen plek waar het allemaal begon naar Beieren, Oostenrijk en het machtige bergmassief aan de Tsjechische grens.
Schrijver: Colin Forbes
Oorspronkelijke titel: Fury
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-225-1922-8
Uitgever: Boekerij
Geen genade
Tweed – ooit toprechercheur bij Scotland Yard, nu onderdirecteur bij de Britse geheime dienst – voldoet aarzelend aan het verzoek van zijn vriend, hoofdinspecteur Buchanan, om informatie in te winnen over ene Michael. Buchanan heeft Michael aangetroffen op een trap in Whitehall, waar Michael slechts vijf woorden mompelde: ‘Ik heb een moord gezien.’ Wat een eenvoudig verzoek leek, verandert algauw in een nachtmerrie. Een voor een worden er vier ernstig toegetakelde skeletten gevonden. Twee ervan liggen op Dartmoor, dicht bij het huis van Drago Volkanian, de Armeense grondlegger van een grote supermarktketen – en van een wapenfabriek. Tweed zet samen met zijn assistente Paula Grey de jacht in op de onbekende moordenaar, en gaat daarbij net zo onverbiddelijk te werk als de moordenaar zelf. Hij vermoedt dat er een buitenlandse mogendheid in het spel is. Met Paula en Bob Newman reist hij naar Marseille, een stad waar moord aan de orde van dag is. Op een mysterieus eiland voltrekt zich een wanhopige strijd. Wie is de sadistische moordenaar? En zou Michael de sleutel tot de ontknoping kunnen zijn?
Schrijver: Colin Forbes
Oorspronkelijke titel: No mercy
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-225-4005-7
Uitgever: Boekerij
Het netwerk
Tweed, weer in zijn oude rol van detective, krijgt een van de grootste uitdagingen van zijn leven. Volgens aanhoudende geruchten zou Al-Qaida klaarstaan om Londen aan te vallen. Samen met Paula Grey en Bob Newman moet Tweed de waarheid zien te achterhalen. En het enige wat Tweed zeker weet, is dat hem weinig tijd rest...
Schrijver: Colin Forbes
Oorspronkelijke titel: The cell
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-225-3689-0
Uitgever: Boekerij
Het Omega plan
In het afgelegen landhuis van Gregory Gaunt worden een Zwitserse bankier en zijn lijfwachten op brute wijze vermoord. Tweed van de geheime dienst, Paula Grey en hun vriend Robert Newman ontsnappen op het nippertje aan een zelfde lot. Het vermoeden dat de moordenaar zich vergist heeft en eigenlijk Tweed, Grey en Newman op het oog had, wordt bevestigd wanneer er een tomeloze jacht op het drietal begint. Zelfs hun vlucht naar het vaste land van Europa lijkt niets te helpen. De tot de tanden bewapende tegenstander drijft hun van Zürich naar Bazel en van daar naar de besneeuwde bergen van de Vogezen. Welke rol speelt de bloedmooie vriendin van Gaunt in dit bizarre spel? En is Eve Bamberg, de vrouw van de vermoorde bankier, wel te vertrouwen? Net wanneer Tweed en Newman het mysterie ontrafeld hebben, volgt een verrassende climax op de plaats waar het allemaal is begonnen...
Schrijver: Colin Forbes
Oorspronkelijke titel: The power
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-851601-3-8
Uitgever: Boekerij
Het ravijn
Een gewelddadige terroristische groepering houdt Europa in haar greep. Het continent wordt overspoeld door een lawine van aanslagen, die de bomaanslag in Oklahoma City doet verbleken tot een incident. Tweed, Britse geheime dienst, zijn vriend Robert Newman, en hun medewerkers Philip Cardon en Paula Grey bundelen hun krachten om de ongrijpbare figuur achter de aanslagen te ontmaskeren. Een desperate jacht volgt, een jacht die hen voert naar alle uithoeken van het continent en waarbij de kansen van beide kampen per uur lijken te keren. Tot overmaat van ramp lijkt Philip Cardon te bezwijken voor de charmes van een zeer geheimzinnige vrouw... Is zij wellicht de sleutel tot de oplossing van het drama?
Schrijver: Colin Forbes
Oorspronkelijke titel: Precipice
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-225-2724-7
Uitgever: Boekerij


Het spookschip
Europa wordt bedreigt door een vijand die zijn weerga niet kent. De eerste vermoedens daaromtrent rijzen wanneer er vlak voor de kust van Engeland een schip in de mist verdwijnt. De enige opvarende spoelt aan. Dood. Op een vliegveld zijn Tweed en Newman getuige van een brute moord. De vermoedelijke dader is een vrouw, maar ze weet van de plaats des onheils te vluchten. Het spoor leidt naar het vasteland van Europa, waar de moordenares opnieuw toeslaat. Er vallen nog meer slachtoffers. Een Britse marineman waarschuwt Tweed dat er schepen in het niets verdwijnen. Bij de door mist versluierde kust van Denemarken komt het tot een fatale confrontatie. Tweed moet alle zeilen bijzetten om verder onheil te voorkomen. Zijn doodvonnis lijkt echter getekend.
Schrijver: Colin Forbes
Oorspronkelijke titel: By stealth
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 90-225-2354-3
Uitgever: Boekerij
Het Stockholm komplot
Ooit was Jules Beaurain chef terreurbestrijding van de Brusselse politie. Nu is hij de baas van Telescoop, een onofficiële, niet geautoriseerde, maar uiterst effectieve particuliere anti-terreurorganisatie. Samen met zijn assistente Louise Hamilton bindt Beaurain in Het Stockholm Komplot de strijd aan tegen een ondergronds opererend netwerk dat een groot deel van de bank- en zakenwereld in zijn greep houdt. Beaurain’s motto 'oog om oog, tand om tand' voert hem na een groot aantal enerverende gebeurtenissen naar een duizelingwekkende climax in de Scandinavische wateren, waarbij de ware identiteit van Beaurain’s tegenstander op meedogenloze wijze wordt onthuld.
Schrijver: Colin Forbes
Oorspronkelijke titel: The Stockholm syndicate
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 90-225-0749-1
Uitgever: Boekerij
Hinderlaag bij Palermo
Hinderlaag bij Palermo verhaalt hoe op het door de vijand bezette Sicilië een handjevol mannen kans ziet om een grote trein-veerboot onklaar te maken die de capaciteit heeft voldoende Duitse versterkingen over te brengen om de geallieerde invasie af te slaan. Sicilië, dat door de Duitsers bezet is, is ook nog in de wurgende greep van de maffia. Majoor James Petrie, leider van het sabotageteam, roept de hulp in van Vito Scelba, een van de belangrijkste maffiabonzen van het eiland. Petrie weet Scelba ertoe over te halen hem en kapitein Ed Johnson naar hun doel te brengen. Onderweg zijn er heel wat hachelijke situaties. Vechtend en met behulp van een ontzagwekkend aantal slimme trucs weten ze de vijand te verrassen.
Schrijver: Colin Forbes
Oorspronkelijke titel: The Palermo ambush
Eerste uitgave: 1972
ISBN/EAN: 90-225-1043-3
Uitgever: Boekerij
Hoogspanning
Tweed, Newman en Paula worden opgeschrikt door een aantal bizarre moorden. Bob Newman gaat hier en daar poolshoogte nemen, maar loopt regelrecht in de val van een ultrarechtse Franse generaal. Deze Charles de Forge blijkt een duivels plan te hebben uitgebroed, waarin hij en zijn vele volgelingen heel Europa in hun stalen greep moeten krijgen. Opdracht voor Tweed en zijn team: elimineren en/of uitschakelen vóór het te laat is! De tijd dringt en de toekomst van het (nog) vrije Europa staat op het spel...
Schrijver: Colin Forbes
Oorspronkelijke titel: Cross of fire
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 90-225-2307-1
Uitgever: Boekerij
Hoogverraad
Ze noemen hem Janus, naar de mythologische figuur met de twee hoofden, die ieder een andere kant uitkijken. En ook deze Janus lijkt een dubbelleven te leiden... Tweed van de Britse geheime dienst krijgt de opdracht uit te zoeken wie er achter Janus schuilgaat. Het probleem is dat Tweed weet dat het een van zijn ondergeschikten is. Maar welke van de vier? Wie kan hij in vertrouwen nemen en wie moet hij ontmaskeren? Om het raadsel te ontrafelen verzeilt Tweed, samen met zijn vriend en raadgever Bob Newman, in een bloedstollend avontuur dat uitmondt in een meedogenloze mensenjacht. Pas op het allerlaatste moment merkt Tweed dat hij zélf het doelwit is van een vijandelijk commando...
Schrijver: Colin Forbes
Oorspronkelijke titel: The Janus man
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 90-225-3360-3
Uitgever: Zwarte Beertjes


Lawine Express
In een sfeer van wurgende angst zet de Atlantic Express op een januari-avond vanuit Milaan koers naar het noorden. Aan boord bevindt zich een van de belangrijkste Russische overlopers die het land ooit verlaten heeft. Communistische sabotagegroepen zetten alles op alles om de dubbelspion om het leven te brengen. Iedere kilometer van de lange reis noordwaarts is dan ook geladen met strijd, moord en natuurgeweld.
Avalanche Express - 1979
Regisseur: Mark Robson
Cast: Lee Marvin, Robert Shaw, Linda Evans, e.a.
Schrijver: Colin Forbes
Oorspronkelijke titel: Avalanche Express
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 90-6057-464-8
Uitgever: Nieuwe Wieken Omega Boek
Machtsgeld
Op dringend verzoek van zijn oude vriend, commandant Buchanan, bezoekt Tweed de rijke dame Bella Main, directeur van de Main Chance Bank: het machtigste bankwezen van Europa. Bella vertrouwt Tweed en zijn assistent Paula Grey toe dat ze een gigantisch voorstel van Calouste Doubenkian, de meest meedogenloze en doortrapte zakenman in Europa, heeft geweigerd. Enkele dagen na dit bezoek wordt Bella op bizarre wijze vermoord. Tweed en Paula keren direct terug om de gruweldaad te onderzoeken en komen terecht bij het hoofdkwartier van de Main Chance Bank, een groot elizabethaans herenhuis verborgen in het diepe zuiden van Engeland. Tweed en Paula doen enkele schokkende ontdekkingen en opnieuw slaat het noodlot toe. Zit Calouste hierachter, zijn er zaken in de bank die het daglicht niet kunnen verdragen of zitten Tweed en Paula helemaal op het verkeerde spoor? Ze moeten in elk geval hun uiterste best doen om een nieuwe moord te voorkomen...
Schrijver: Colin Forbes
Oorspronkelijke titel: The main chance
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-225-4373-0
Uitgever: Boekerij
Moordkuil
Tweed, Engelse geheime dienst, en Newman, journalist én Tweeds steun en toeverlaat, staan in Moordkuil voor een van de ingewikkeldste klussen van hun bestaan. Europa zucht niet alleen onder een hittegolf, maar ook onder een golf van terrorisme die het vasteland in haar klamme greep houdt. Bommen en terreur zijn de orde van de dag en in de Sovejetunie lijkt de veelbezongen politiek van hervorming in groot gevaar. In enkele Oostbloklanden verdwijnen de voormalige kopstukken van de gevreesde geheime politie. Is het toeval of zoeken ze hun heil bij elkaar om in de zeer nabije toekomst een greep naar de macht te doen? En welke rol speelt de raadselachtige Franklin D. Hauser, directeur van 's werelds grootste bank, in dit geheel? Tweed en Newman proberen manmoedig orde te scheppen in de chaos, maar ze bevinden zich in een draaikolk van geweld waarin ze onherroepelijk worden meegezogen.
Schrijver: Colin Forbes
Oorspronkelijke titel: Whirlpool
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 90-225-1361-0
Uitgever: Boekerij
Neushoorn
Vier mannen zijn vermoord, de naaste medewerkers van vooraanstaande politici in Washington, Londen, Parijs en Berlijn. Ene Mr. Blue lijkt verantwoordelijk te zijn. Tegelijkertijd dreigen diezelfde steden overspoeld te worden door hordes gewapende en goed getrainde 'refugees'... Wat kunnen Tweed en de zijnen doen om escalatie te voorkomen?
Schrijver: Colin Forbes
Oorspronkelijke titel: Rhinoceros
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-225-3547-9
Uitgever: Boekerij
Noodweer
April 1941. Op een donkere avond, enkele dagen voor de Duitse inval in Griekenland, verlaat een Griekse veerboot de haven van Instanboel, op weg naar zijn gebruikelijke doel - de golf van Zervos. Een blik op de passagierslijst verraadt de aanwezigheid van vier Duitsers en twee Britten. De situatie aan boord is gespannen. De zes mannen zijn tenslotte vijanden, hoewel ze zich nu op neutraal terrein bevinden. Dan opeens, wanneer de lichtjes van Instanboel in de verte verdwijnen en het weer verslechtert, verandert het schip in een gruwelijk gevechtsterrein. * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel De rotsen van Zervos.
Schrijver: Colin Forbes
Oorspronkelijke titel: The heights of Zervos
Eerste uitgave: 1970
ISBN/EAN: 90-225-0676-2
Uitgever: Boekerij


Politiestaat
Drie broers spannen samen met als doel Groot-Brittannië in een politiestaat te veranderen. De drie mannen zijn onderministers, en ze noemen zichzelf de Cabal. ‘Eenieder die het niet eens is met de regering is een saboteur,’ zo laat een van de drie, Nelson Macomber, weten. De Cabal is er bijna in geslaagd alle veiligheidsdiensten samen te voegen tot één grote Staatsveiligheidsdienst onder één bewind. Maar de roemruchte Tweed is hier fel tegen – en hij heeft daar uiterst goede redenen voor... Tweed kent zelden angst, maar ditmaal twijfelt hij of hij in staat zal zijn de gevaarlijke ontwikkelingen een halt toe te roepen. Zelfs de meest geavanceerde beveiligingssystemen en de meest ervaren antiterrorisme-experts zijn niet opgewassen tegen een kracht die heel Europa bedreigt. Tweed en zijn team staan voor een van de grootste uitdagingen tot nu toe...
Schrijver: Colin Forbes
Oorspronkelijke titel: Blood storm
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-225-4196-7
Uitgever: Boekerij
Schaakmat
Procane, naar verluidt de schuilnaam van een van de topmensen in de Amerikaanse regering, staat op het punt naar de Russen over te lopen. Het probleem is dat niemand weet wie er achter Procane schuilgaat. De top van de CIA is er niet zeker van dat de overloper geen man uit de eigen gelederen is, dus vraagt men Tweed van de Britse geheime dienst om assistentie. Onderwijl is Bob Newman al naar Finland gereist, op zoek naar nieuws over zijn vrouw en de geheimzinnige Procane. Tweed raakt al snel gealarmeerd door een plotselinge concentratie van hooggeplaatste Amerikanen in Helsinki. Is één van hen Procane?
Schrijver: Colin Forbes
Oorspronkelijke titel: Cover story
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 90-225-1347-5
Uitgever: Boekerij
Schokgolf
In Londen wordt een jonge vrouw dood aangetroffen – in het appartement van de tweede man van de Britse inlichtingendienst, Tweed. Omdat hij zijn onschuld niet kan bewijzen, vlucht Tweed naar Brussel en vandaar naar Duitsland. Hierdoor wordt het voor Tweed wel heel moeilijk de belangrijke taak waarvoor hij was aangezocht uit te voeren: de beveiliging van de Lampedusa, een schip dat een ultra-geheime defensiecomputer van Amerika naar Engeland vervoert... Opgejaagd door menige geheime dienst probeert Tweed, daarbij geholpen door zijn partners Paula Grey en Bob Newman, wanhopig Zwitserland te bereiken. Daar kan hun vriend Arthur Beck hen wellicht helpen contact op te nemen met de Lampedusa. Dan ontdekt Tweed dat de Lampedusa is gekaapt... Terwijl de Amerikaanse Zesde Vloot uitvaart om het schip terug te vinden, vraagt Tweed zich naarstig af wie de kapers zijn. Welke rol speelt de pas benoemde minister van Veiligheidszaken Buckmaster? Hoe is een duister multinational bij de zaak betrokken? Wat voert Marler – eens Tweeds vertrouwde ondergeschikte – in zijn schild? En wie zit er achter de aanslagen op Tweeds leven?
Schrijver: Colin Forbes
Oorspronkelijke titel: Shockwave
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 90-225-1274-6
Uitgever: Boekerij
Staat in gevaar
Het Verenigd Koninkrijk verkeert in dodelijk gevaar... De Britse premier is vermoord en kort daarop weet Paula Grey op het nippertje een andere brute moordaanslag te verijdelen. Welke reuzenmacht is zo vastbesloten Groot-Brittannië ten gronde te richten? Londen raakt in de ban van terreur. Wanneer onbekenden proberen Tweed van de Britse geheime dienst te ontvoeren en Paula te vermoorden, besluit Tweed zijn team terug te trekken op een geheime schuilplaats en vandaaruit de vijand te ontmaskeren. Hun spoor leidt naar Bazel en het sinistere hart van het Zwarte Woud. De climax wordt bereikt wanneer een vijandige legereenheid over Het Kanaal het Verenigd Koninkijk nadert. Maar wie er na dit spectaculaire hoogtepunt de winnaar is, valt nog te bezien...
Schrijver: Colin Forbes
Oorspronkelijke titel: This united state
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-225-3114-7
Uitgever: Boekerij
Tank op drift
Tank op Drift speelt zich af in het voorjaar van 1940. Wanneer de Duitse pantservoertuigen door het zonovergoten Noord-Franse land denderen, vermorzelen ze duizenden en duizenden mensen, huizen en dorpen. Achter de Duitse linies bevinden zich een eenzame Matilda-tank en zijn Britse bemanning. Het commando wordt gevoerd door de moedige en onverzettelijke sergeant Barnes. Hij en zijn mannen weten met hun krakende en piepende tank een miraculeuze tocht te maken, dwars door vijandelijk gebied.
Schrijver: Colin Forbes
Oorspronkelijke titel: Tramp in armour
Eerste uitgave: 1969
ISBN/EAN: 90-225-2636-4
Uitgever: Briljant


Verdoemd
13 maart 1943. Adolf Hitler keert terug van een inspectietocht langs het Russische front. Even voor de landing van zijn Focke Wulf Condor op het vliegveld van de Wolfsschans, het hoofdkwartier in Oost-Pruisen, explodeert er een bom aan boord. Er zijn geen overlevenden en alle getuigen van het ongeluk worden geëlimineerd. Ian Lindsay, een jonge luitenant-kolonel van de RAF, spioneert voor de Engelse geheime dienst. Al snel weet hij het vertrouwen van een van Hitlers stafleden te winnen en bereikt hem het gerucht van de fatale explosie. Als Hitler inderdaad bij de explosie omgekomen is, wie is dan de man die zijn plaats heeft ingenomen? Hoe komt het dat de Russen de Duitsers steeds een stapje vóór zijn en wie heeft nu eigenlijk de touwtjes in handen? Aan Ian Lindsay de taak om dit web van raadsels en intriges te ontrafelen.
Schrijver: Colin Forbes
Oorspronkelijke titel: The leader and the damned
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 90-225-0672-X
Uitgever: Boekerij
Vuurwerk
Eindelijk heeft men Tweed zo ver gekregen eens op vakantie te gaan. Deze wordt niet van lange duur, want men zoekt een verdwenen (overgelopen?) Russische agent. De jacht op deze Rus voert het team door het van angst sidderende Europa. De climax, even bloedstollend als onverwacht, speelt zich af boven de haven van Rotterdam...
Schrijver: Colin Forbes
Oorspronkelijke titel: Deadlock
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 90-225-2223-7
Uitgever: Boekerij