Boekenplank:
Kies

Boeken van Michael Palmer

Meer over Michael Palmer

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1942 / Overleden: 2013

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

 • Bijwerkingen - Side effects
 • De lijfarts - The first patient
 • De second opinion - The second opinion
 • De witte dood - The sisterhood
 • Dood door schuld - Natural causes
 • Doodse stilte - Silent treatment
 • Doodverklaard - Extreme measures
 • Doodvonnis - Critical judgement
 • Een gestolen leven - Give or take
 • Flashback - Flashback
 • Hersendood - The patient
 • Trauma - The society
 • Vaccin - Fatal
 • Wondermiddel - Miracle cure

Dubbel uitgegeven titels

 • Het zusterschap - zie De witte dood
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtBijwerkingen
Kate Bennett, een anatoom-pathologe, heeft in het verleden veel moeilijkheden gehad. Haar arts-examen heeft ze gehaald ten koste van haar eerste huwelijk. Maar nu lijkt alles op rolletjes te lopen. Ze heeft een geweldige echtgenoot en een fantastische baan en er wordt haar ook nog eens een unieke promotiekans geboden.

Alleen... haar man herinnert haar aan hun afspraak dat ze zo langzamerhand een gezin zouden stichten. Kate heeft bedenktijd nodig, maar het ziekenhuis wil dat ze snel beslist. Dan overlijden kort na elkaar twee vrouwen aan geheimzinnige bloedingen. Kate gaat op onderzoek uit en zet daarmee haar huwelijk, haar carrière en zelfs haar leven op het spel...
Schrijver: Michael Palmer
Oorspronkelijke titel: Side effects
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 9789022980644
Uitgever: Bruna
De lijfarts
Gabe Singleton is huisarts in een provinciestadje. Op een dag vraagt zijn oude vriend Andrew Stoddard, tegenwoordig president van de Verenigde Staten, hem om hulp. Stoddards lijfarts is verdwenen en Gabe moet zijn plaats innemen.

In het Witte Huis aangekomen beseft Gabe dat er meer aan de hand is. Iemand vergiftigt de president, die langzaamaan krankzinnig wordt. Maar wie? en hoe?

Met de verkiezingen in aantocht gaat Gabe op zoek naar antwoorden, terwijl het leven van de president op het spel staat.
Schrijver: Michael Palmer
Oorspronkelijke titel: The first patient
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022994689
Uitgever: Bruna
De second opinion
Dokter Thea Sperelakis keert met spoed terug van haar werk bij Artsen zonder Grenzen in Afrika als haar vader, een zeer gerespecteerd medisch specialist, na een ernstig ongeluk comateus in zijn eigen kliniek ligt. Thea vertrouwt het verhaal van het ongeluk niet...

Als ze de feiten rond het ongeluk leert kennen, begint het erop te lijken dat het helemaal geen ongeluk was, maar dat er opzet in het spel was. Haar vader is de enige getuige, maar die zit opgesloten in zijn verlamde lichaam.

Langzaamaan, mede dankzij Thea's Aspergersyndroom waardoor zij de dingen anders ziet, komt ze achter een huiveringwekkend medisch complot...
Schrijver: Michael Palmer
Oorspronkelijke titel: The second opinion
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789022997147
Uitgever: Bruna
De witte dood
Christine Beall, een toegewijde verpleegster, gaat volledig op in haar werk. Ze is niet op de hoogte van het feit dat ze op het punt staat onder te gaan in een poel van haat en verderf.

David Shelton, een jonge, getalenteerde chirurg, is net opgenomen in de directie van het ziekenhuis. Zijn veelbelovende carrière wordt bedreigd door een verschrikkelijke nachtmerrie.

Christine en David vinden elkaar in een allesverterende hartstocht... en delen een gruwelijk geheim. De één draagt de sleutel tot een ijzingwekkend mysterie, de ander durft de schokkende waarheid niet onder ogen te zien...
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Michael Palmer
Oorspronkelijke titel: The sisterhood
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 9789044924152
Uitgever: Bruna
Dood door schuld
Sarah Baldwin is een zeer gewaardeerde en veelbelovende arts, verbonden aan de afdelingen verloskunde en gynaecologie van een ziekehuis in Boston. Een benoeming tot chef de clinique zal - naar het zich laat aanzien - niet lang meer op zich laten wachten.

Maar dan komt een patiënte tijdens een aanvankelijk ongecompliceerde bevalling in grote problemen. Door een plotseling optredende trombose moet een arm worden afgezet en de baby overlijdt.

In plaats van met een benoeming wordt Sarah nu geconfronteerd met een dagvaarding wegens nalatigheid. Ook bij andere patiënten treedt deze onverklaarbare complicatie opeens op. Sarah staat voor een raadsel. Wat gaat er toch steeds op het laatste moment fout?
Schrijver: Michael Palmer
Oorspronkelijke titel: Natural causes
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789022981498
Uitgever: Bruna


Doodse stilte
Evie Corbett, een succesvolle journaliste, wordt in het Manhattan Medical Center opgenomen voor een gecompliceerde neurochirurgische ingreep. Maar de avond voor de operatie overlijdt zij onder raadselachtige omstandigheden.

Alles wijst op moord. Verdachte nummer één is Harry Corbett, arts in het MMC en... Evie's liefhebbende echtgenoot.

Maar Harry is onschuldig en in zijn pogingen om dit te bewijzen, stuit hij op een aantal verbijsterende feiten. Hij ontdekt het bestaan van een mysterieuze moordenaar, een koelbloedige 'engel des doods' die in stilte over de zalen rondwaart en op geselecteerde patiënten zijn fatale behandeling toepast...
Schrijver: Michael Palmer
Oorspronkelijke titel: Silent treatment
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789022982525
Uitgever: Bruna
Doodverklaard
In het White Memorial Hospital in Boston wacht de jonge, succesvolle arts Eric Najarian gespannen op promotie. Op zekere dag krijgt hij een mysterieus verzoek om een hem onbekende patiënt te behandelen. Zijn benoeming zou dan geen enkel probleem meer zijn, wordt hem verzekerd.

Eric weigert vastberaden, maar snel daarna tekent zich een vreemd en angstaanjagend patroon af: doodverklaarde patiënten zouden wel eens helemaal niet dood kunnen zijn...

Ook Eric heeft in een waanzinnig drukke nacht op de Eerste Hulp een man doodverklaard. Deze man, uiterlijk verwaarloosd, maar in werkelijkheid directeur van een multinational, zou wel eens de sleutelfiguur kunnen zijn die kan bijdragen aan de oplossing van het mysterie, dat steeds dreigender vormen gaat aannemen.
Extreme Measures - 1996
Regisseur: Michael Apted
Cast: Hugh Grant, Gene Hackman, Sarah Jessica Parker, e.a.
Schrijver: Michael Palmer
Oorspronkelijke titel: Extreme measures
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789022979952
Uitgever: Bruna
Doodvonnis
Abby Dolan heeft zich eigenlijk nooit thuis gevoeld in het streekziekenhuis van het dorpje Patience. Wat ze mist zijn deskundige collega's en de geavanceerde faciliteiten waarover ze de beschikking had in haar vorige baan in San Francisco. Hoe moet ze in godsnaam met een ontoereikend instrumentarium levensbedreigende situaties bestrijden?

Abby is naar Patience verhuisd om bij Josh te zijn, haar verloofde. Maar de Josh met wie ze nu leeft, is een heel ander mens dan voorheen: hij gedraagt zich soms als een agressieve maniak, is vaak vijandig en valt voortdurend ten prooi aan verblindende hoofdpijnen. Aanvankelijk legt Abby de schuld bij Joshs drukke baan bij het chemische concern Colstar, maar al snel groeit een angstig vermoeden.

Samen met Lew Alvarez, een collega van de Eerste Hulp die aan het hoofd staat van een onderzoekscommissie naar Colstar, besluit zij de onderste steen boven te halen. Aan de heftigheid waarmee Alvarez' commissie wordt tegengewerkt, valt af te leiden hoezeer Colstar de hele gemeenschap van Patience in een wurgende greep heeft.

Maar Abby laat zich niet afschrikken en is bereid tot het bittere eind te gaan. De brandende vraag is alleen of dit einde ook niet het einde van haar eigen leven zal betekenen.
Schrijver: Michael Palmer
Oorspronkelijke titel: Critical judgement
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789022982921
Uitgever: Bruna
Een gestolen leven
Hoe ver mag je gaan om iemands leven te redden? Mag je er iemand anders voor doden?

Stel je voor dat je voor een routineonderzoek naar het ziekenhuis gaat om wat bloed te laten afnemen. Alleen, zonder dat je het weet, wordt er een extra buisje bloed afgenomen. Dat buisje wordt naar een laboratorium gestuurd om het weefseltype te bepalen en vervolgens worden de gegevens opgeslagen in een geheime database.

En nu blijkt jouw weefsel perfect te matchen met het weefsel van iemand met zeer veel macht en geld, iemand die ernstig ziek is en die zonder nieuwe lever, hart of long zal sterven. Wat is jouw leven dan nog waard?
Schrijver: Michael Palmer
Oorspronkelijke titel: Give or take
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789022992333
Uitgever: Bruna
Flashback
De achtjarige Toby Nelms vertoont zeer bizarre en mysterieuze symptomen. Telkens weer wordt hij overvallen door gedetailleerde herinneringen aan de operatie die hij enige maanden geleden heeft ondergaan èn aan de daarmee gepaard gaande, bijna niet te verdragen pijn.

Ten einde raad neemt zijn verontruste moeder hem mee naar Zack Iverson, de neurochirurg die verbonden is aan het ziekenhuis waar de operatie plaatsvond.

Iverson, die nog maar net in het slaperige stadje in New Hampshire werkt, weet zich geen raad met het geval Toby Nelms. Hij realiseert zich direct dat hier iets heel vreemds aan de hand moet zijn.

Als Toby's toestand kritiek wordt, beseft hij dat de tijd die hij heeft om deze geheimzinnige zaak op te lossen zeer beperkt is...
Schrijver: Michael Palmer
Oorspronkelijke titel: Flashback
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 9789022981832
Uitgever: Bruna


Hersendood
Met de ontwikkeling van ARTIE, een wonder van geavanceerde biotechnologie, is een doorbraak bereikt op het gebied van de neurochirurgie.

Maar niemand weet beter dan dokter Jessie Copeland dat het nog te vroeg is om ARTIE uit te testen op de hersenen van een levende patiënt. Toch staat zij onder grote druk omdat haar afdelingshoofd het niet zo nauw neemt met de medische ethiek.

Claude Malloche is een huurmoordenaar. Niemand kent zijn gezicht. Malloche weet dat zijn dagen geteld zijn: een kwaadaardige tumor groeit in zijn hoofd. Maar Malloche is vastbesloten te overleven en er is maar één persoon die hem kan redden. De beste neurochirurg ter wereld: dokter Jessie Copeland. En om zich van Jessies medewerking te verzekeren heeft Malloche een plan bedacht waarmee hij niet alleen haar leven, maar ook het leven van honderden onschuldigen in de waagschaal stelt...
Schrijver: Michael Palmer
Oorspronkelijke titel: The patient
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789022984758
Uitgever: Bruna
Trauma
Bij een grote zorgverzekeraar in Boston wordt een bestuurslid meedogenloos geëxecuteerd. Het lugubere eraan is dat kort erop meer hoge functionarissen uit de zorgsector volgen.

Rechercheur Patty Moriarity krijgt de zaak toegewezen en heeft al snel een verdachte gevonden: Will Grant, een chirurg die vecht tegen de misstanden bij de grote zorgverzekeringsmaatschappijen. Moriarity bijt zich vast in de zaak, maar omdat ze nog een groentje is in het vak en het haar bazen niet snel genoeg gaat, wordt ze van de zaak gehaald.

Getergd zet ze in haar eigen tijd het onderzoek voort waarbij ze steeds meer geïntrigeerd raakt door de cryptische boodschap die bij de lichamen wordt achtergelaten...
Schrijver: Michael Palmer
Oorspronkelijke titel: The society
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789022989609
Uitgever: Bruna
Vaccin
Ellen Kroft zit als enige leek in een belangrijk comité. Dit comité moet beoordelen of Omnivax, een nieuw supervaccin, op de markt gebracht kan worden. Ellen staat sceptisch tegenover het vaccin, omdat ze er niet van overtuigd is dat alle bestanddelen afdoende zijn getest. Samen met een goede vriend probeert ze bewijs te vinden voor haar vermoeden dat er iets niet klopt.

Tijdens haar zoektocht naar de samenstelling van het vaccin ontmoet ze twee jonge artsen: Matt Rutledge en Nikki Solari. Zij proberen te ontdekken waarom verschillende mensen, die stuk voor stuk overleden zijn, symptomen van een vreemd syndroom vertoonden.

Ellen, Matt en Nikki bundelen hun krachten in een race tegen de klok. Want binnen afzienbare tijd zullen de eerste baby's het supervaccin toegediend krijgen...
Schrijver: Michael Palmer
Oorspronkelijke titel: Fatal
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789022985571
Uitgever: Bruna
Wondermiddel
Dr. Brian Holbrook is betrapt op een frauduleuze medische handeling: hij heeft in het geheim voor zichzelf recepten voor pijnstillers uitgeschreven. Ten gevolge daarvan is het hem verboden zijn beroep van arts nog langer uit te oefenen en uit nood heeft hij een baantje in een autoverhuurbedrijf moeten accepteren.

Echter, op het moment dat hij een baan aangeboden krijgt door het Boston Heart Institute lijkt het leed geleden. Hij krijgt de kans toe te treden tot een team dat een nieuw wondermiddel gaat testen. Het betreft het nieuwe medicijn Vasclear, dat de effecten van aderverkalking tegen moet gaan.

Holbrooks toekomst ziet er ineens heel wat rooskleuriger uit. Maar gaandeweg beginnen verontrustende signalen tot hem door te dringen. Signalen die er op zouden kunnen duiden dat het 'wondermiddel' wel eens een dodelijke drug zou kunnen zijn...

Welk verschrikkelijk geheim houdt het Boston Heart Institute verborgen?
Schrijver: Michael Palmer
Oorspronkelijke titel: Miracle cure
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789022983973
Uitgever: Bruna

Dubbel uitgegeven titelsHet zusterschap

Zie voor de beschrijving van dit boek: De witte dood.


Schrijver: Michael Palmer
Oorspronkelijke titel: zie De witte dood
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789010049667
Uitgever: Elsevier