Boekenplank:
Kies

Boeken van Michael Gruber

Meer over Michael Gruber

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Michael Gruber


Overzicht

  • Het boek van licht en schaduw - The book of air and shadows

Jimmy Paz

  1. Nachtrituelen - Tropic of night
  2. Duivelsritueel - Valley of bones
  3. De droom van de jaguar - Night of the jaguar

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet boek van licht en schaduw
Jake Mishkins ongevaarlijke werk als advocaat heeft hem desondanks het middelpunt gemaakt van een fatale zoektocht. Wachtend op zijn moordenaar - die hij niet kent - tekent Jake de gebeurtenissen op die hem in deze uitzichtloze situatie hebben gebracht. Het begon met een brand in een antiquariaat, waarbij een bergplaats tevoorschijn kwam. Hier werden gecodeerde brieven gevonden, geschreven door een soldaat en spion uit de zeventiende eeuw. De sleutel tot de code is honderden jaren onvindbaar geweest, maar het is duidelijk dat wie deze brieven weet te ontcijferen, toegang heeft tot één van de waardevolste objecten in de wereldgeschiedenis. Maar wat eerst een opwindende puzzel leek, verandert al snel in een kat-en-muisspel waarin niemand - familie, vrienden noch geliefden - te vertrouwen is.
Schrijver: Michael Gruber
Oorspronkelijke titel: The book of air and shadows
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-225-4937-7
Uitgever: Boekerij

Jimmy PazNachtrituelen
Jane Doe was een veelbelovend antropologe en een expert op het gebied van sjamanisme. Nu is ze nog slechts een schaduw. Na haar geveinsde zelfmoord neemt ze een andere identiteit aan en leeft ze samen met een klein meisje dat ze moet beschermen in Miami. Iedereen denkt dat ze dood is... of dat hoopt ze tenminste. Dan begint het moorden. Een reeks rituele afslachtingen schrikt heel Miami op. Jimmy Paz, de Cubaans-Amerikaanse rechercheur die de zaak onderzoekt, tast volkomen in het duister. Er zijn getuigen, maar deze kunnen zich bijna niets herinneren, alsof hun geheugen is gewist, alsof er een vloek op hen rust. Maar er zijn aanwijzingen die Paz regelrecht naar de gevluchte Jane Doe leiden, en dwingen haar in te zien dat de duisternis die ze probeerde te ontvluchten haar genadeloos achtervolgt. Als zij en Paz besluiten hun krachten te bundelen, komen ze terecht in een catastrofaal gevecht tussen goed en kwaad. Een gevecht dat voor de westerse geest nauwelijks te bevatten is.
Schrijver: Michael Gruber
Oorspronkelijke titel: Tropic of night
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-225-4377-3
Uitgever: Boekerij
Duivelsritueel
Op klaarlichte dag stort een man in Miami vanaf het balkon van zijn hotelkamer naar beneden, en belandt op de punten van een hek. Rechercheur Jimmy Paz en agent Tito Morales onderzoeken dit bizarre sterfgeval. Al meteen treffen ze een ongewone verdachte aan: Emmylou Dideroff komt net bij uit een staat van religieuze vervoering en wil een bekentenis schrijven. Maar wat Emmylou opschrijft is gruwelijker dan Paz ooit had kunnen vermoeden: misbruik, misdaden die door haar gepleegd zouden zijn, ontmoetingen met geesten – en met de duivel zelf. Emmylous verklaringen leiden Paz naar enkele onverwachte ontdekkingen, en confronteren hem met het ergst denkbare kwaad...
Schrijver: Michael Gruber
Oorspronkelijke titel: Valley of bones
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-225-4703-8
Uitgever: Boekerij
De droom van de jaguar
In de jungle van Colombia wordt een Amerikaanse priester neergeschoten. In Florida arriveert een Indiaanse sjamaan, met als enige bagage: een zak vol totems en de kracht van zijn god, Jaguar. In Miami worden detective Jimmy Paz, zijn vrouw en hun zevenjarige dochter geplaagd door dromen over gigantische junglekatten - beelden die hen ook overdag achtervolgen. Als in Miami enkele zakenmannen op afschuwelijke wijze worden vermoord, staat de politie voor een raadsel. Elke aanwijzing ontbreekt, het enige wat steeds wordt aangetroffen, is een gigantische, katachtige pootafdruk. De politie wendt zich tot Paz, en om redenen die hij aan niemand durft te bekennen, gaat Paz uiteindelijk in op hun verzoek.
Schrijver: Michael Gruber
Oorspronkelijke titel: Night of the jaguar
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-225-4940-7
Uitgever: Boekerij