Boekenplank:
Kies

Boeken van Maeve Haran

Maeve Haran (VK) studeerde rechten aan Oxford en werkte als journaliste en televisieproducer voor ze met schrijven begon. Haran woont met haar echtgenoot in Londen.

Meer over Maeve Haran

Genre: Roman

Geboren: 1950

Website: Maeve Haran


Overzicht

  • Aan de man - Husband material
  • Alles of niets - Having it all
  • De oorlog tussen de seksen - Scenes from the sex war
  • Uit een goed nest - Soft touch
  • Vrouw gezocht - The farmer wants a wife
  • Weelderige vormen - Luscious

gedetailleerd overzicht

OverzichtAan de man

Amanda woont met haar twee kinderen samen, na haar scheiding van Giles. Ze was gevallen voor diens charmes en charisma, maar ontdekte dat daaronder vooral egoïsme en ontrouw schuilgingen. Zo'n fout zal ze niet meer maken. Ze voelt zich gelukkig met haar kinderen Clio en Sean, en met haar werk in de plaatselijke galerie, maar verlangt zo nu en dan wel weer naar een man in haar leven.

Nadat ze op het parkeerterrein van de supermarkt zijn auto heeft aangereden, loopt ze de projectontwikkelaar Angus steeds vaker tegen het lijf. Ze kan goed met hem overweg, maar raakt gedesillusioneerd in hem als blijkt dat hij plannen heeft om een oude wijk tegen de vlakte te gooien om er bedrijfspanden te kunnen neerzetten.

Wat dat betreft heeft ze haar hoop meer gevestigd op Luke, die ze kent via haar vriendin Louise. Hij verleidt haar met bloemen en uitjes en ze is ervan overtuigd dat er eindelijk iemand is die echt om haar geeft. Clio en Sean zijn maar matig enthousiast, maar Amanda beseft al snel dat hij uit het goede hout gesneden is: zij is weer aan de man!

Schrijver: Maeve Haran
Oorspronkelijke titel: Husband material
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789041014931
Uitgever: Van Reemst
Alles of niets

Liza Ward, tv-producente en moeder van twee kinderen, gelooft dat het mogelijk is om alles te hebben: een schitterende carrière, een geslaagd huwelijk en een gelukkig gezin. Maar wanneer zij de kans krijgt een toppositie in de tv-wereld te verkrijgen, realiseert ze zich dat haar ideeën op een gevaarlijke mythe kunnen berusten...

Alles of niets is een roman voor alle vrouwen die een baan hebben en hun kinderen missen, en voor alle vrouwen die thuisblijven en zich afvragen of ze daardoor het 'echte' leven missen.

Schrijver: Maeve Haran
Oorspronkelijke titel: Having it all
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9024515777
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De oorlog tussen de seksen

Ally Boyd is een aardige vrouw die altijd klaarstaat voor haar twee kinderen en man, een bekende tv-persoonlijkheid. Maar nu hebben haar tienerdochters haar niet meer zo nodig, haar man heeft het te druk met zijn werk en Ally heeft het gevoel dat ze zelfs nauwelijks bestaat.

De stappen die ze onderneemt om meer zelfvertrouwen te krijgen en om haar huwelijk nieuw leven in te blazen, leiden tot een schitterende kans: bloemen, champagne, roem en spannende mannen vallen haar ten deel - en dan beginnen de problemen!

De oorlog tussen de seksen is een geestig, soms ontroerend, spannend en realistisch verhaal over liefde en macht in het moderne gezin.

Schrijver: Maeve Haran
Oorspronkelijke titel: Scenes from the sex war
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9024512840
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Uit een goed nest

Catherine heeft altijd geprobeerd om haar dochter vrij te laten. Deze aanpak lijkt te werken, totdat de achttienjarige Rachel plotseling elk weekend verdwijnt richting oma Lavinia, een verwoed voorstander van de harde hand.

Al gauw blijkt Rachel een speciale reden te hebben voor deze toenadering tot haar grootmoeder: ze is verliefd op Marko, die met zijn vrienden probeert de aanleg tegen te houden van een weg door het bos dat vlak bij het huis van oma Lavinia ligt.

Rachel sluit zich aan bij Marko's actiegroep en Catherine probeert tevergeefs om haar dochter tot de orde te roepen. Als Lavinia zich ook in de strijd werpt en zich aansluit bij de andere partij, komen grootmoeder en kleindochter tegenover elkaar te staan. De onverwachte ontmoeting met een bijzondere vriend leidt echter tot onvermoede nieuwe ontwikkelingen...

Schrijver: Maeve Haran
Oorspronkelijke titel: Soft touch
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789041008459
Uitgever: Van Reemst
Vrouw gezocht

'Eerst denken dan doen' is erg moeilijk voor de pittige Flora Parker. Zij leidt een zorgeloos leven in Londen, met veel feesten. Totdat ze de ochtend na een uit de hand gelopen party, zichzelf herkent in een krantenfoto van een half ontklede jonge vrouw. Met een schok komt ze tot het inzicht dat ze haar leven anders moet inrichten, ze verlaat Londen en zoekt haar toevlucht bij tante Prue op de boerderij.

Ook daar is de rust echter ver te zoeken. Niet alleen verkeert het bedrijf van haar oom en tante in financiële moeilijkheden, maar ook blijkt Flora plotseling een gewilde huwelijkskandidate te zijn. Hereboer Moreton, die met zijn neven Adam en Hugo een groot boerenbedrijf runt, heeft namelijk aangekondigd dat de neef die als eerste getrouwd is het bedrijf mag overnemen. En terwijl Flora zich heeft voorgenomen dat de boerderij van haar oom en tante hoe dan ook gered moet worden, vechten de neven Moreton om haar aandacht...

Schrijver: Maeve Haran
Oorspronkelijke titel: The farmer wants a wife
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789041010070
Uitgever: Van Reemst


Weelderige vormen

Maddy is een kei in dagdromen. Ze droomt van een carrière als fotograaf maar werkt in een fotowinkel. Ze heeft weelderige vormen maar droomt van een slank figuurtje.

Maddy gaat trouwen met Chris. In de etalage van een chique bruidswinkel ziet ze de ultieme jurk. De nuffige verkoopster houdt vol dat de japon niet haar maat is maar Maddy staat erop hem te passen.....en hij staat haar prachtig. Zo mooi dat een modefotograaf die met een reportage bezig is direct foto's van haar maakt. De onverhoedse beweging die dit bij Maddy ontlokt doet de bruidsjurk scheuren. Dat gaat haar een kapitaal kosten, een kapitaal dat ze niet bezit. Tot overmaat van ramp wordt ze ook nog ontslagen omdat ze per abuis foto's van de blote billen van de plaatselijke voetballers heeft meegegeven aan een keurige oude dame.

Dit is zelfs voor de oeroptimistische Maddy te veel. Opeens twijfelt ze aan alles en iedereen, aan Chris die wel erg ouderwetse ideeën heeft, aan haar vader die wel erg uithuizig is, aan haar moeder die geobsedeerd is door de balletcarrière van haar zus en aan haar zus die wel erg fanatiek en mager is. Dan arriveert er een pakje: het is de gerepareerde bruidsjurk, met de groeten van de fotograaf...

Schrijver: Maeve Haran
Oorspronkelijke titel: Luscious
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789041014665
Uitgever: Van Reemst