Boekenplank:
Kies

Boeken van Tom Harper

Tom Harper is geboren in Duitsland, maar groeide op in Duitsland, België en de Verenigde Staten. Hij studeerde geschiedenis aan het Lincoln College, Oxford en werkte enige tijd in het pensioenwezen. Tegenwoordig is Harper fulltime schrijver, waarbij hij niet alleen zijn eigen boeken schrijft, maar ook boeken voor de Courtney-serie van Wilbur Smith. Harper woont met zijn gezin in York, Engeland.

Meer over Tom Harper

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Edwin Thomas

Geboren: 1977

Geboorteland: Duitsland

Website: Tom Harper


Overzicht

  • De verloren tempel - The lost temple
  • Erfgename van de graal - The Lazarus vault
  • Het verboden boek - The book of secrets

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe verloren tempel
Het opschrijfboekje van een stervende archeoloog; een mysterieuze code uit het oude Griekenland, nooit eerder ontcijferd; een avonturier vol bravoure... én de waardevolste en tegelijk gevaarlijkste schat ooit.

Drieduizend jaar lang is de schat onvindbaar gebleven. Nu staat men op het punt hem te vinden en blijkt dat iedereen hem wil hebben. Wie hem in handen krijgt, bepaalt het lot van de wereld...
Schrijver: Tom Harper
Oorspronkelijke titel: The lost temple
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789024528578
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Erfgename van de graal
Achthonderd jaar geleden schreef iemand een legende die tot de spannendste zoektocht in de geschiedenis leidde...

De jonge historica Ellie Stanton verruilt haar studie in Oxford voor een lucratieve baan bij de Monsalvat Bank, een zeer florerende bank die al sinds de middeleeuwen in het centrum van Londen is gevestigd.

Al snel raakt ze verwikkeld in spannende bedrijfsovernames én een heftige relatie met de directeur. Het succes lonkt... totdat iemand haar influistert dat ze door de bank wordt gebruikt en in levensgevaar verkeert.

Ellie blijkt het middelpunt te zijn in een strijd tussen de bank en een eeuwenoude broederschap, die beide op zoek zijn naar de legendarische graal. Ze ontdekt tot haar verbazing dat haar eigen familiegeschiedenis daar onverbrekelijk mee verbonden is.
Schrijver: Tom Harper
Oorspronkelijke titel: The Lazarus vault
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789024548422
Ebook: 9789024548569
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het verboden boek
New York, 2009. Nick Ash, onderzoeker voor de FBI, krijgt een email van zijn ex. Kort geleden heeft ze zijn hart gebroken; nu is hij de enige die haar kan redden. Wat maakt de middeleeuwse speelkaart die ze hem gestuurd heeft zo gevaarlijk?

Frankfurt, 1412. Johann Gutenberg ontwikkelt de boekdrukkunst, en daarmee de kracht van het woord om de massa te leiden. De Gutenberg-bijbel bewijst het: nog nooit heeft het woord van God zo veel mensen bereikt. Maar de bijbel is niet het enige boek dat Gutenberg produceert.

Als een exemplaar van het middeleeuwse 'verboden boek' opnieuw opduikt in het heden merkt Nick Ash dat de kerk sinds de vijftiende eeuw misschien aan zichtbaarheid heeft ingeboet, maar zeker niet aan macht...
Schrijver: Tom Harper
Oorspronkelijke titel: The book of secrets
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789024532681
Ebook: 9789024532698
Uitgever: Luitingh-Sijthoff