Boekenplank:
Kies

Boeken van Elizabeth Hay

Meer over Elizabeth Hay

Genre: Roman

Geboren: 1951

Geboorteland: Canada

Website: Elizabeth Hay


Overzicht

  • De man die voor het weer kwam - A student of weather
  • Nachtradio - Late nights on air

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe man die voor het weer kwam
Uit een sneeuwstorm stapt de charmante klimaatonderzoeker Maurice Dove het leven van twee zusters binnen. Het is tijdens de droogteperiode van de jaren dertig die de geschiedenis in is gegaan als de Prairie Dust Bowl. Dove onderzoekt waarom de boerderij van de excentrieke familie Hardy in Saskatchewan regen aantrekt terwijl bij de buren het land verdroogt.

Lucinda en de achtjarige Norma Joyce leven na de dood van hun moeder alleen met hun vader, een verbitterde, stille man. Ze maken er het beste van: de merkwaardige en intelligente Norma Joyce door niet te leren lezen en de lege kamer van haar moeder te bezweren met kleine vondsten; en de ijverige Lucinda door het huishouden te doen.

Maar Maurice Dove zet de deur open naar een andere wereld, een waarin eerste liefde en rivaliteit een even onvoorspelbaar spel spelen als het weer.
Schrijver: Elizabeth Hay
Oorspronkelijke titel: A student of weather
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789021464817
Uitgever: Querido
Nachtradio
Harry Boyd is mislukt als televisiepresentator als hij in de zomer van 1975 terugkeert naar Yellowknife, in het hoge noorden van Canada, waar hij ooit als radioman was begonnen. Als hij `s nachts op de radio de stem hoort van Dido Paris, is hij meteen verliefd. Het blijkt niet wederzijds.

Hay beschrijft in Nachtradio hoe een groepje uiteenlopende mensen een klein radiostation runt. Ze lijken allemaal aangespoeld en wat verloren, maar putten kracht uit elkaar.

Harry besluit met drie collega's een kanotrip te maken in navolging van de legendarische avonturier John Hornby, die zichzelf en twee jonge mannen de dood injoeg. Tijdens de tocht over de zeven meren blijkt de winter nog niet voldoende verdwenen en ontdekken de vier hoe het ijs en de wind hun gevaarlijkste vijanden zijn. Het wordt een reis die hun de rest van hun leven zal bijblijven en die de verhoudingen voorgoed zal veranderen.
Schrijver: Elizabeth Hay
Oorspronkelijke titel: Late nights on air
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789089530059
Uitgever: Ailantus