Boekenplank:
Kies

Boeken van Hiromi Kawakami

Meer over Hiromi Kawakami

Genre: Roman

Geboren: 1958

Geboorteland: Japan


Overzicht

  • De tas van de leraar - Sensei no kaban
  • Manazuru - Manazuru
  • Nakano's handel in oude rommel - Furudogu nakano shoten

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe tas van de leraar
Tsukiko is achtendertig jaar en alleen. Voor de liefde, zo gelooft zij, is zij niet gemaakt. Dan ziet ze in een kroeg voor het eerst in twintig jaar Sensei, een leraar uit haar middelbareschooltijd, terug. Vanaf dat moment ontmoeten ze elkaar daar geregeld en gaan ze samen op paddenstoelenjacht, naar een feestje onder de kersenbloesems en naar een herberg op een eiland.

Allebei zoeken ze elkaars toenadering, terwijl ze die op hetzelfde moment ontvluchten - Sensei door de herinneringen aan zijn vrouw, die hem jaren geleden verliet en Tsukiko door afspraakjes te maken met mannen van haar eigen leeftijd. Terwijl de dagen rustig voortkabbelen, weten Sensei en Tsukiko echter het leeftijdsverschil te overstijgen en de droefheid in elkaars hart te verlichten.
Schrijver: Hiromi Kawakami
Oorspronkelijke titel: Sensei no kaban
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789045015705
Uitgever: Atlas Contact
Manazuru
Sinds haar echtgenoot Rei twaalf jaar eerder spoorloos verdween, woont Kei samen met haar tienerdochter in bij haar moeder. Ondanks een affaire met een getrouwde man kan ze Rei niet uit haar hoofd zetten. Haar enige aanwijzing is een woord in zijn dagboek: Manazuru.

Bij haar bezoeken aan dit kuststadje ontmoet Kei een raadselachtige vrouw. Weer thuis kan ze Manazuru niet uit haar hoofd krijgen. Vindt ze daar haar echtgenoot terug? En is de vrouw echt, of bestaat ze alleen in Keis verbeelding?
Schrijver: Hiromi Kawakami
Oorspronkelijke titel: Manazuru
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789045017549
Uitgever: Atlas Contact
Nakano's handel in oude rommel
De kleurrijke meneer Nakano baat al jaren een tweedehandszaak uit in een buitenwijk van Tokyo. 'Geen antiek, het is gewoon oude rommel,' waarschuwt hij de jonge vrouw Hitomi, als die naar een baantje solliciteert. Ook de zwijgzame, stugge Takeo werkt er als hulpje. De levenslustige zus van meneer Nakano is een regelmatige bezoekster. En nog meer figuren maken hun opwachting in Nakano's handel, de ene nog markanter dan de andere.

In Nakano's handel in oude rommel beschrijft Hiromi Kawakami hoe de personages worstelen met zichzelf, met elkaar en met de veranderende wereld om zich heen. Net als in De tas van de leraar toont ze zich een meester in subtiele registraties van menselijke gedragingen, veelal via ogenschijnlijk onschuldige voorvalletjes en conversaties, die toch zo veelzeggend zijn.
Schrijver: Hiromi Kawakami
Oorspronkelijke titel: Furudogu nakano shoten
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789045046150
Uitgever: Atlas Contact

Gerelateerde schrijvers