Boekenplank:
Kies

Boeken van Natsuo Kirino


Overzicht

  • De nachtploeg - Out
  • Echte wereld - Real world
  • Grotesk - Grotesque

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe nachtploeg
Kun je betrokken raken bij een moord als vriendendienst? Vier vrouwen werken elke nacht - zonder pauze - aan de lopende band van een lunchpakkettenfabriek, gelegen in een deprimerende buitenwijk van Tokio. Zwaar en geestdodend werk. Een uitzichtloos bestaan. Alle vier kampen met slaapgebrek, geldtekort en ernstige privéproblemen. Wanneer de jongste, Yayoi, volledig doordraait en haar man vermoordt, bedenkt haar collega Masako een plan om het lijk te doen verdwijnen. Een plan dat gedoemd is uit de hand te lopen...
Schrijver: Natsuo Kirino
Oorspronkelijke titel: Out
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-245-5352-0
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Echte wereld
Wanneer haar buurvrouw wordt gevonden met ingeslagen schedel, denkt Toshi dat ze getuige is geweest van de moord. Ze heeft eerder die ochtend glasgerinkel gehoord en haar buurjongen zien weglopen. De tiener Toshi en haar drie vriendinnen raken gefascineerd door de jonge moordenaar en bieden hem hulp op zijn vlucht. Het contact tussen hen wordt steeds intensiever en de eisen van de moordenaar steeds dwingender. Al snel bevinden de vier meisjes zich in een oncontroleerbare wervelwind van gevaar.
Schrijver: Natsuo Kirino
Oorspronkelijke titel: Real world
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-218-0246-6
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Grotesk
Hoe kun je zo afglijden? Je hoort bij de elite van de maatschappij maar onontkoombaar, steeds sneller met de jaren, in een rampzalige wedstrijd zonder vrienden, zak je af naar de grauwe onderkant, naar een eerloze dood. Twintig jaar geleden waren Yuriko en Kazue veelbelovende jonge vrouwen en zaten ze allebei op een eliteschool. Uiteindelijk kwamen ze in Tokio in de prostitutie terecht. Nu zijn ze slachtoffer geworden van moord: twee gevallen van grof geweld aan de rand van de samenleving. Hun verhaal wordt op schokkende wijze onthuld via dagboeken en andere geschriften. Kirino's analyse van de vrouwelijke geest en van de Japanse samenleving is briljant. De extreme drang om te slagen en het nietsontziend verlangen om geaccepteerd te worden in de moderne maatschappij worden op scherpe en angstaanjagende manier aan de kaak gesteld.
Schrijver: Natsuo Kirino
Oorspronkelijke titel: Grotesque
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-218-0026-4
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Gerelateerde schrijvers