Boekenplank:
Kies

Boeken van Violet Leroy

Meer over Violet Leroy

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboorteland: Nederland

Website: Violet Leroy


Overzicht

  • Fenix
  • Mijn Italiaanse moeder
  • Tot de bodem

Inspecteur Hofman

  1. Medelijden met de duivel
  2. De helft van mijn ziel

gedetailleerd overzicht

OverzichtFenix

Fenix weet niet hoe ze vrienden moet maken. Na een bijna-doodervaring denkt ze het geluk te hebben gevonden. Ze raakt ook bevriend met Sandy, een meisje in een jongenslichaam dat problemen heeft met haar ouders. Fenix en Sandy smeden een plan waar ze beiden gelukkig van worden.

De ouders van Fenix komen erachter, maar moeder Channa torst haar eigen treurige geschiedenis mee en weet niet hoe ze haar dochter kan helpen. Dan nemen de gebeurtenissen een onverwachte wending.

Fenix is een hartverscheurende roman waarin twee meisjes, op zoek naar hun identiteit, uiteindelijk hun eigen weg vinden.

Schrijver: Violet Leroy
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789462972292
Uitgever: De Kring
Mijn Italiaanse moeder

Het verhaal van Anna Harper begint in 1945, als ze vier wordt. Haar moeder traint haar voor een huwelijk met een diplomaat, haar vader heeft een geheim oorlogsverleden. Anna groeit op in eenzaamheid. Ze probeert te ontsnappen aan de dwingelandij van haar moeder en de lafheid van haar vader door haar eigen droomwereld te creëren. Op latere leeftijd maakt ze schoon schip met alle illusies en vindt ze haar geluk in Italië.

Mijn Italiaanse moeder is een ontroerende, lichtvoetige en grappige roman waarin een dochter zich bevrijdt van het juk van haar ouders. Het is deels gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Schrijver: Violet Leroy
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789462971141
Ebook: 9789462971158
Uitgever: De Kring
Tot de bodem
Tot de bodem is het verhaal van voormalig topvoetballer Tim Howard. Hij weet niet wat hij met zijn leven aan moet nadat hij gestopt is met voetballen. Zijn leven is leeg, zijn dagen vult hij met de zorg voor zijn zoon, zijn vrouw en herinneringen aan een verleden waarvan hij dacht dat hij het onder de groene zoden had gestopt. Zijn huwelijk is verwaterd.

Jean, zijn vrouw, een journaliste, zoekt haar heil buiten de deur. Ze leeft alsof iedere dag de laatste is: ze doet waar ze zin in heeft, ontziet niets en niemand. Zij leeft! Tot ze op een nacht sterft in het ijskoude water van een Amsterdamse gracht...
Schrijver: Violet Leroy
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789071501180
Uitgever: Leonon

Inspecteur HofmanMedelijden met de duivel
Op klaarlichte dag wordt Sara Hirsch in haar eigen winkel in de chique PC Hooftstraat doodgeschoten. Alles wijst op een brute overval, maar al snel heeft inspecteur Hofman door dat er veel meer aan de hand is.

De beste vriendin van Sara, Isabel, denkt dat de moord te maken heeft met een oude geschiedenis tussen haar familie en die van Sara. Iets wat zich in de Tweede Wereldoorlog heeft afgespeeld...
Schrijver: Violet Leroy
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789461090195
Ebook: 9789461090454
Uitgever: Verbum
De helft van mijn ziel
1969 Los Angeles. Twee jongens zien hoe filmster Sharon Tate en haar gezelschap worden vermoord. Het verandert hun leven.

Ruim 40 jaar later pleegt een schooljongen zelfmoord en stappen een meisje en een jongen in een Amsterdamse taxi. Twee uur later is het meisje thuis, niemand weet dat ze weggeweest is en wordt de jongen dood gevonden.

Inspecteur Hofman onderzoekt beide zaken en vindt het verband tussen deze gebeurtenissen. Iemand heeft het op jonge kinderen gemunt - maar waarom?
Schrijver: Violet Leroy
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789462321878
Ebook: 9789462321885
Uitgever: Link

Gerelateerde schrijvers