Boekenplank:
Kies

Boeken van Peter Manseau

Meer over Peter Manseau

Genre: Roman

Website: Peter Manseau


Overzicht

De bibliotheek van onvervulde dromen
Door zijn werk in een immens archief ontmoet een katholieke jongen uit Boston, net 21 geworden en afgestudeerd, Itsik Malpesh. Itsik is een Russische jood van in de negentig die beweert de laatste Jiddische dichter in Amerika te zijn. Hij ontvangt van hem 22 grote registerboeken, niet gevuld met cijfers, maar met de memoires van Itsik Malpesh in het Jiddisch.
Die memoires barsten van de avonturen, drama's, teleurstellingen, gevaren, passie en humor. Hij besluit de ongehoord moeilijke taak op zich te nemen om ze te vertalen. Terwijl het leven en de geschiedenis van Itsik en de zijnen stukje bij beetje aan de openbaarheid worden prijsgegeven, ontvouwt zich ook de levensloop van de vertaler.
Van het revolutionaire Rusland naar de Lower East Side tijdens de Depressie naar het eind-van-de-eeuwse Baltimore, en het verhaal wordt verteld door twee dichters - een die zich er zeer van bewust is en een die nog niet weet dat hij het is.
De bibliotheek van onvervulde dromen biedt een warme, wijze kijk op de voortdurende verrassingen die het leven biedt en de onontkoombare tand des tijds. Een verhaal over religie, geschiedenis, liefde, taal en typografie, en vooral over hoe het geloof in woorden zelfs de dood van een taal kan opheffen.
Schrijver: Peter Manseau
Oorspronkelijke titel: Songs for the butcher's daughter
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-5672-329-3
Uitgever: Signatuur

Gerelateerde schrijvers