Boekenplank:
Kies

Boeken van Walter Mosley

Meer over Walter Mosley

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboren: 1952

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Walter Mosley


Overzicht

  • Exit Johnny Fry - Killing Johnny Fry
  • RL's droom - RL's dream

Easy Rawlins

  1. Uit vissen - Gone fishin'
  2. De blauwe duivelin - Devil in a blue dress
  3. Een rode dood - A red death
  4. De witte vlinder - White butterfly
  5. Zwarte Betty - Black Betty
  6. Een klein geel hondje - A little yellow dog

gedetailleerd overzicht

OverzichtExit Johnny Fry
Wanneer Cordell Carmel zijn vriendin met een andere man betrapt lijken al zijn remmingen op slag te verdwijnen. Vanaf dat moment verandert het rustige bestaan van deze middelbare man uit New York in iets onherkenbaars: hij wil wraak, en meer dan dat.

Exit Johnny Fry is het verhaal van Cordells donkere, grappige, bezielde en uitzonderlijk expliciete seksuele odyssee op zoek naar een nieuw leven. Zijn gids is de mysterieuze Sisypha, die hem het erotische hart van de stad binnenleidt.
Schrijver: Walter Mosley
Oorspronkelijke titel: Killing Johnny Fry
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789029080439
Uitgever: Meulenhoff
RL's droom
De oude bluesartiest Soupspoon Wise is ziek en zal spoedig sterven. Hij vertelt zijn levensverhaal aan de jonge blanke vrouw Kiki Waters, bij wie hij inwoont.

Soupspoon heeft duizenden malen gespeeld in bars en kleine clubs, maar het werd nooit meer zo mooi als de keren dat hij met de legendarische Robert 'RL' Johnson speelde in de Mississippi-delta.

De herinnering aan deze grootheid van de blues blijft Soupspoon achtervolgen. Hij realiseert zich dat de echte blues bedekt is met modder en bloed.
Schrijver: Walter Mosley
Oorspronkelijke titel: RL's dream
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789025409395
Uitgever: Atlas Contact

Easy RawlinsUit vissen
Uit Vissen is het eerste Rawlins-boek dat Walter Mosley schreef. Het vormt de inwijding in de wereld van Easy Rawlins en Mouse, en laat de basis zien van een gecompliceerde vriendschap die letterlijk op leven en dood standhoudt.

Houston, 1939. De negentienjarige Ezekiel 'Easy' Rawlins en zijn vriend, Raymond 'Mouse' Alexander, staan op het punt om de trip van hun leven te maken. Een reis door de mysterieuze wereld van voodoo, seks, wraak en dood. Een reis die hun toekomst ingrijpend zal veranderen en hun levens voorgoed met elkaar zal verbinden.
Schrijver: Walter Mosley
Oorspronkelijke titel: Gone fishin'
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789025423438
Uitgever: Atlas Contact
De blauwe duivelin
Los Angeles, 1948. Easy Rawlins, een zwarte oorlogsveteraan, verliest zijn baan en gaat uit geldnood op zoek naar een blonde schoonheid, Daphne Monet. Ogenschijnlijk een onschuldig klusje, maar schijn bedriegt weer eens.

Rawlins werkt zich steeds meer in de nesten en wordt een speelbal van gangsters, rijkelui en meedogenloze politici. Hij lijkt ten dode opgeschreven, maar begint terug te vechten, met de moed der wanhoop, en neemt zijn lot in eigen hand.
Schrijver: Walter Mosley
Oorspronkelijke titel: Devil in a blue dress
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789026952265
Uitgever: Agathon
Een rode dood
'Mij is gebleken, meneer, dat u tussen augustus 1948 en september 1952 in het bezit bent gekomen van ten minste drie panden. Ik heb uw fiscale geschiedenis tussen 1945 en heden bestudeerd en ben daarbij tot de constatering gekomen dat u in geen enkel jaar hoge inkomsten hebt genoten. Volgens onze gegevens zou u legaal niet tot dergelijke bestedingen in staat kunnen zijn.'

Los Angeles, 1953. Een belastinginspecteur doet Easy Rawlins een aanbod dat hij niet kan weigeren, en zo wordt hij gedwongen weer aan de slag te gaan, de First African Baptist Church te infiltreren en plaatselijke radicalen in de gaten te houden.

Wanneer dan een moord gepleegd wordt is Easy de eerste verdachte van de politie van Los Angeles, die de lotgevallen van privédetectives altijd nauwlettend volgt.
Schrijver: Walter Mosley
Oorspronkelijke titel: A red death
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789025406615
Uitgever: Atlas Contact
De witte vlinder
Los Angeles, 1956. De politie staat pas bij Easy Rawlins op de stoep als het derde meisje sterft. In het Los Angeles van 1956 moet er meer dan één zwart meisje vermoord worden om de politie in actie te brengen. Maar nu komen ze Easy's hulp vragen.

Die weigert echter - hij is inmiddels getrouwd en vader. Zijn jaren als detective zijn voorbij. Dan wordt er op dezelfde manier een blanke studente vermoord en dreigt de politie, als Easy zijn hulp blijft weigeren, zijn beste vriend naar de gevangenis te sturen.

Vandaar dat Easy 's nachts weer in de straten van Los Angeles te vinden is, op zoek naar de moordenaar.
Schrijver: Walter Mosley
Oorspronkelijke titel: White butterfly
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789025409722
Uitgever: Atlas Contact
Zwarte Betty
Het is 1961, het begin van een roerig decennium. John F. Kennedy is president van de Verenigde Staten en er gloort hoop voor de zwarte Amerikanen.

In Los Angeles zit Easy Rawlins weer eens flink aan de grond, dus accepteert hij de opdracht om Elizabeth Eady alias Zwarte Betty op te sporen, de verdwenen huishoudster van de immens rijke familie Cain in Beverly Hills.

Betty's uitzonderlijke schoonheid en rauwe sensualiteit zorgen voor een spoor van chaos en verwikkelingen. Om Easy's ellende compleet te maken is de gevaarlijke Mouse uit de gevangenis vrijgelaten en die loopt rond met maar één gedachte: wraak!
Schrijver: Walter Mosley
Oorspronkelijke titel: Black Betty
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789025406165
Uitgever: Atlas Contact


Een klein geel hondje
Los Angeles, 1963. Easy Rawlins is conciërge op een high school. Hij leidt alweer twee jaar een regelmatig leven, draagt nette kleding en stopt al zijn energie in zijn nieuwe leven en zijn twee geadopteerde kinderen.

Dit verandert allemaal als hij op een vroege ochtend in een van de lokalen een lerares aantreft. Zij heeft haar kleine gele hondje bij zich, ze vertelt dat haar echtgenoot haar wil vermoorden en stort zich vervolgens in zijn armen.

Het wordt er niet eenvoudiger op als haar echtgenoot wordt vermoord: het begin van een serie moorden. Easy ziet zijn rustige leven in rook opgaan als hij de belangrijkste verdachte blijkt te zijn, zijn baas hem wil ontslaan en oude vijanden opduiken. En dan is er natuurlijk nog dat hondje...
Schrijver: Walter Mosley
Oorspronkelijke titel: A little yellow dog
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789025423186
Uitgever: Atlas Contact