Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Michael Swanwick

Boeken van Michael Swanwick

Meer over Michael Swanwick

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1950

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Michael Swanwick


Overzicht

  • Bloeiend vacuüm - Vacuum flowers
  • In de zone - In the drift

gedetailleerd overzicht

OverzichtBloeiend vacuüm
De achtergrond van het verhaal is een bijna anarchistische samenleving in de nabije toekomst die beheerst wordt door de wil van de grootste maatschappijen. Zelfs de minste werknemer die braaf meedoet baadt in weelde, terwijl vrije individuen zelf voor have en lijf moeten opkomen, want wetten zijn er nauwelijks meer. Talrijke nieuwe soorten misdaad tieren welig, vele daarvan mogelijk gemaakt door razendslimme computers, en de hoofdpersonen, geen lieve jongens, spannen zich in om hoe dan ook een zo vrij mogelijk leven te leiden.

Rebel Elizabeth Mudlark vlucht voor de gigant Deutsche Nakasone, omdat deze maatschappij haar persoonlijkheid terugeist. Die is namelijk niet van haar, zij testte het product alleen maar uit in hun opdracht: een marketingproef. Helaas brandde er iets door en nu is haar eigen persoonlijkheid gewist. Aangezien de nieuwe 'wetware' haar uitstekend bevalt, en er trouwens niets van haar zou overblijven als Nakasone zijn eigendom terugnam, ziet ze zich gedwongen te ontsnappen uit het ziekenhuis.

Nakasone gaat verbeten achter haar aan, zij vindt hulp en zo ontbrandt een roekeloze klopjacht door de omloopkolonies boven de Aarde, met zelfs een vlucht naar de Aarde zelf, waar de hele mensheid zich gefuseerd heeft tot één enkel samengesteld wezen, en dan...
Schrijver: Michael Swanwick
Oorspronkelijke titel: Vacuum flowers
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789029042345
Uitgever: Meulenhoff
In de zone
Het toneel van In de Zone is een uitgestrekt gebied in Noord-Amerika dat een eeuw eerder radioactief werd na een ongeluk. Veel is sindsdien veranderd. De voorouders van de mensen die nu in de wijde omgeving van de ooit gesmolten centrale wonen, hebben zich op allerlei manieren moeten aanpassen, maar de paniek, het geweld, de epidemieën en de economische instorting van direct na de ramp zijn al lang geschiedenis. Hun wereld is anders, maar voor hen niet vreemd. Ze leiden een redelijk normaal leven. Mutaties komen nog wel voor, en je moet oppassen wat je eet en waar je komt - dat zijn de gewone, geaccepteerde risico’s van het leven van alledag in die tijd. En tenslotte wonen zij buiten het besmette gebied, en het ergste moet nu toch wel eens voorbij zijn.

Als de tankauto van Keith buiten de stad, maar binnen de Zone, een vrouw op een motorfiets schept, en hij haar meeneemt de stad in, is hij binnen een paar uren het doelwit van een semi-officiële moordjacht. En hij heeft geen idee waarom.

Tot hij erachter komt wat de vrouw daar in het radioactieve gebied aan het doen was. Haar onderzoekingen zouden de stadsbewoners confronteren met een vreselijke waarheid, die het leven in de stad onmogelijk zou maken en dat zou uiteindelijk uitmonden in de dood van de meesten. Keith vlucht. Met de vrouw. Er is maar één uitweg. Het leven gaat waar het niet gaan kan - in dit geval de Zone in...

Zo begint In de Zone.
Schrijver: Michael Swanwick
Oorspronkelijke titel: In the drift
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 9789029044660
Uitgever: Meulenhoff