Boekenplank:
Kies

Boeken van Stephen Baxter

Meer over Stephen Baxter

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1957

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Stephen Baxter


Overzicht

  • Het licht van vroeger dagen - The light of other days

The Xeelee Sequence

  1. Grenzen in het oneindige - Timelike infinity
  2. Ring - Ring

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet licht van vroeger dagen
Hoofdpersoon in deze wetenschappelijke extravanganza is de meedogenloze Hiram Patterson, de 'nieuwe Bill Gates van de eenentwintigste eeuw'. Hij brengt een revolutionaire omwenteling teweeg in de moderne communicatiewereld: door gebruik te maken van quantum-wormgaten kan hij elke plek op Aarde, hoe afgelegen ook, verbinden.

Om zijn monopoliepositie op het terrein van de telecommunicatie te versterken, verzekert Patterson zich van de diensten van zijn zoon David, een briljante jonge fysicus. Terwijl de mensheid geschokt wordt door het nieuws dat binnen nu en vijfhonderd jaar een reusachtige asteroïde de Aarde zal treffen, bedenkt en ontwikkelt David de zogeheten WormCan. Daarmee kan de gebruiker alles en iedereen, op elk gewenst tijdstip, zowel in het heden als in het verleden, observeren.

De gevolgen - nu de waarheid over duizenden jaren menselijke geschiedenis binnen handbereik is - zijn reusachtig: regeringen komen ten val, religies gaan teloor, de mensheid wankelt...

* Geschreven door Stephen Baxter en Arthur C. Clarke.
Schrijver: Stephen Baxter
Oorspronkelijke titel: The light of other days
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789029070485
Uitgever: Meulenhoff

The Xeelee SequenceGrenzen in het oneindige
Een groepje mensen ontsnapt met een provisorisch ruimteschip via een tunnel door de tijd - het laatste grote wapenfeit van technologisch vernuft van de mensheid in het pre-Qaxtijdperk. Ze zijn de achtervolgende Qax aanvankelijk te slim af en belanden in het verleden van Aarde. Eigenaardig genoeg verkiezen ze het de bevolking van de Aarde niet te waarschuwen voor de komst van de Qax, hoewel het vrijwel zeker is dat deze aliens hen tot in het Aardse verleden zullen najagen.

De reden? De vluchtelingen zijn mannen en vrouwen uit de toekomst die zelf gevaarlijke fanatici zijn en met blinde doelgerichtheid werken aan de totstandkoming van een bizarre quantumgraal. Als gevolg van hun inspanning breekt een strijd los om de toekomst van de Aarde - die begint met een kolossale slag in het naargeestige licht van Jupiter; een slag die Michael Poole, de architect van de tunnel door de tijd, op ontnuchterende wijze confronteert met de gevolgen van zijn eigen genie.
Schrijver: Stephen Baxter
Oorspronkelijke titel: Timelike infinity
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789029056274
Uitgever: Meulenhoff
Ring
Michael Pooles wormgaten, geconstrueerd in de omloopbaan van Jupiter, openden het universum voor de mensheid. Toen probeerde Poole begin en eind van een wormgat te koppelen, door een knoop in de ruimte aan te brengen en zodoende een opening in de tijd te forceren. En dat lukte maar al te goed. Van Michael Poole werd nooit meer iets vernomen.

Nu komt vanuit de ruimte, uit een toekomst zo ver weg dat de sterren er dovende sintels zijn, een dringend SOS van Poole, gevolgd door een hoopvolle belofte. Hun universum is gedoemd, maar de mensheid niet. Want daar, op onvoorstelbaar grote afstand, heeft Michael Poole een immens bouwwerk aangetroffen, het meesterwerk van de Xeelee, een ring, gewrocht uit de materie van de ruimte. Het universum heeft een deur, en die staat open...
Schrijver: Stephen Baxter
Oorspronkelijke titel: Ring
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789029056267
Uitgever: Meulenhoff