Boekenplank:
Kies
  • Home
  • W
  • Lucie Whitehouse

Boeken van Lucie Whitehouse

Meer over Lucie Whitehouse

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboren: 1975

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Een andere waarheid - Before we met
  • Het huis bij nacht - The house at midnight
  • Onder de huid - The bed I made

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen andere waarheid

Hannah wil onder geen beding worden als haar moeder: een verbitterde, gescheiden vrouw. Maar als ze Mark ontmoet en een hartstochtelijke relatie met hem begint, zet ze alle bezwaren tegen een huwelijk opzij en trouwt met hem.

Wanneer Mark op een dag niet thuiskomt van een zakenreis naar de VS, beginnen Hannahs angsten en twijfels te groeien. Waarom zeggen zijn collega's dat hij in Parijs was voor zijn werk? Waarom is er geen registratie van hem in het hotel waar hij zei te verblijven? En wie is de mysterieuze vrouw die hem al wekenlang blijkt te bellen?

Hannah duikt dieper in het leven van haar man en ze wat ze ontdekt trekt alles in twijfel wat ze over hem dacht te weten. Is het dubbelleven dat hij leidt zijn manier om haar te beschermen, of is de waarheid nog duisterder dan ze kan vermoeden?

Schrijver: Lucie Whitehouse
Oorspronkelijke titel: Before we met
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789032513160
Ebook: 9789032513610
Uitgever: De Fontein
Het huis bij nacht
Na de zelfmoord van zijn oom Patrick erft Lucas Heathfield het imposante maar sombere landhuis Stoneborough Manor in Oxfordshire. Hij ziet het als een ideaal huis voor weekenden met zijn Londense vrienden.

Vlak na hun eerste bezoek op oudejaarsavond riskeert Lucas een jarenlange vriendschap met Joanna door haar zijn liefde te verklaren. Iedereen is verrukt, het hing immers al jaren in de lucht. Maar al snel krijgt Joanna het gevoel dat het huis een vreemd effect heeft op Lucas. Hij raakt geobsedeerd door oude films van zijn oom en diens vriendenkring, die verdacht veel lijkt op hun eigen hechte club. En stukje bij beetje onthullen de films ook steeds meer onaangename wetenswaardigheden over zijn familie.

Binnen de beslotenheid van het landhuis groeien gedurende een lange, hete zomer de onderhuidse spanningen binnen de groep. De jarenlange hechte vriendschap spat uiteen en het leven van allen neemt een onherroepelijke wending.
Schrijver: Lucie Whitehouse
Oorspronkelijke titel: The house at midnight
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789032502515
Uitgever: De Kern
Onder de huid
Op een warme zomeravond ontmoet Kate in een hippe bar in Soho de charmante en rijke Richard. Kate is toe aan wat actie in haar leven, en na een nacht vol passie krijgen Kate en Richard een heftige relatie.

Nu, anderhalf jaar later, is Kate vastbesloten om Richard voor altijd te vergeten. Ze is Londen ontvlucht en verblijft in een kustwachtershuisje op Isle of Wight. Maar in de wintermaanden is het eiland koud en onbarmhartig, en de eilandbewoners staan sceptisch tegenover buitenstaanders. Kate vindt maar weinig afleiding van haar angstige herinneringen. Tot ze in de krant een bericht leest over de verdrinking van Alice Frewin, een vrouw die ze de dag daarvoor, nerveus rokend, ontmoet heeft.

Terwijl Kate steeds meer betrokken raakt bij Alice' verleden, blijft de dreigende schaduw van Richard haar achtervolgen. Hij weet niet waar ze is, maar Richard is er de man niet naar om haar zomaar te laten gaan...
Schrijver: Lucie Whitehouse
Oorspronkelijke titel: The bed I made
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789032512217
Uitgever: De Kern

Gerelateerde schrijvers