Boekenplank:
Kies

Boeken van Elizabeth Adler

Meer over Elizabeth Adler

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboren: 1950

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Brandende ogen - Now or never
  • Het geheim van Villa Mimosa - The secret of Villa Mimosa
  • Jaren van verlangen - Sooner or later

gedetailleerd overzicht

OverzichtBrandende ogen
Drie jonge vrouwen worden in Boston het slachtoffer van een psychopathische lustmoordenaar. Maar bij zijn laatste prooi wordt de dader gestoord. Zwaar mishandeld, verkracht en buiten bewustzijn wordt de vrouw gevonden op een verlaten strand. De twee vissers die haar ontdekten, hebben een glimp van het gezicht van haar aanvaller gezien.

Inspecteur Harry Jordan van de politie van Boston gaat gewapend met een compositietekening op zoek naar de seriemoordenaar. De tijd dringt en Harry heeft weinig succes. Hij heeft landelijke publiciteit nodig. Degene die daarvoor kan zorgen is de beroemde misdaadverslaggeefster Mallory Malone, die in haar tv-shows al vele criminelen heeft ontmaskerd.

Harry is voorbereid op Mallory's superieure arrogantie en minachting voor politiemensen. Maar niet op haar overweldigende aantrekkingskracht en de verrassende kwetsbaarheid die zij achter haar stoere uiterlijk verbergt. Want Mallory koestert een zorgvuldig bewaard geheim uit haar verleden. En zodra Harry haar de compositietekening van de moordenaar laat zien, weigert zij verdere medewerking.
Schrijver: Elizabeth Adler
Oorspronkelijke titel: Now or never
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789024515745
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het geheim van Villa Mimosa
De camera zoomde in op de reddingsploeg die in het ravijn afdaalde. Het gebroken lichaam lag half verborgen tussen de takken van een grote struik. Een lok koperkleurig haar, een uitgestrekte arm, een voet in een rode sandaal...

Tot ieders verbazing blijkt het slachtoffer nog te leven en wordt met spoed naar een ziekenhuis in San Francisco gebracht. Wanneer de prachtige, jonge vrouw eindelijk bijkomt, ontdekt zij dat ze aan geheugenverlies lijdt.

De vrouwelijke psychiater dr. Phyl Forster, die de spectaculaire reddingsactie op de televisie heeft gezien, ontfermt zich over haar. Was Bea French, zoals ze zich nu noemt, betrokken bij een ongeluk? Of is zij, zoals de politie begint te vermoeden, het slachtoffer van een moordaanslag?

Onder hypnose herinnert Bea zich slechts fragmenten van haar jeugd.
'Een kind zittend op de traptreden van een schitterende roze villa... de geluiden van zangvogels... de geur van mimosa... en - en nog iets. Dreigende voetstappen die steeds dichterbij komen...'.

In een poging haar mysterieuze verleden te achterhalen, reist Bea naar de Franse Rivièra op zoek naar de roze villa.
Schrijver: Elizabeth Adler
Oorspronkelijke titel: The secret of Villa Mimosa
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789024526284
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Jaren van verlangen
Ellie Duveen is de trotse eigenaresse van een klein, trendy restaurant in het zonnige Santa Monica, Californië. Haar ouders zijn al vroeg overleden en Ellie zorgt nu voor haar grootmoeder, door wie zij is opgevoed. Ellie heeft absoluut geen tijd voor mannen - denkt ze.
Dan Cassidy raakte als politieman in New York gewond en leidt nu een teruggetrokken bestaan als beheerder van een wijngaard. Ook hij heeft het te druk voor de liefde.

Maar wanneer Dan Ellie's bistro binnenwandelt is hun beider lot bezegeld en ontstaat er een heftige romance. Hun liefdesroes wordt verstoord door een familiegeheim uit Ellie's verleden; een geheim met fatale gevolgen.

Ellie blijkt een halfbroer te hebben, Buck Duveen, die meer dan twintig jaar in een dure psychiatrische inrichting heeft gezeten. Nu is hij teruggekeerd naar Santa Monica om zijn erfenis op te eisen. Maar vooral wil Buck wraak nemen op de vrouw die hem destijds liet opnemen: Ellie's grootmoeder. Hij heeft gezworen haar alles te ontnemen wat zij liefheeft - zelfs haar kleindochter Ellie.
Schrijver: Elizabeth Adler
Oorspronkelijke titel: Sooner or later
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789024533794
Uitgever: Areopagus