Boekenplank:
Kies

Boeken van Ted Allbeury


Overzicht

 • Codenaam: Scorpio - A time without shadows
 • De Alfa lijst - The Alpha list
 • De enige goede Duitser - The only good German
 • De keerzijde van verraad - The other side of silence
 • De stille schaduw - Shadow of shadows
 • Dubbelspel - The secret whispers
 • Het Lantaarn netwerk - The lantern network
 • Het mollencomplot - Deep purple
 • Keerpunt Amsterdam - No place to hide
 • Kies uw vijanden met zorg - A choice of ennemies
 • Steekspel in Moskou - Consequence of fear
 • Tot elke prijs - Pay any price
 • Verblijfplaats onbekend - No place to hide
 • Verborgen dreiging - Children of tender years
 • Zwarte spiegels - A wilderness of mirrors

Tad Anders

 1. Operatie sneeuwbal - Snowball
 2. De Judaskus - The Judas factor

gedetailleerd overzicht

OverzichtCodenaam: Scorpio
De SOE-groep leidde onder de codenaam 'Scorpio' het Franse verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. In een persoonlijk gesprek met Philip Maclean, de leider van de verzetsgroep, gaf Winston Churchill de opdracht om alle voorzichtigheid te laten varen en de Duitsers rechtstreeks aan te vallen. Maar dat liep uit op een ware verschrikking: Philip en zijn groep werden gearresteerd en belandden in Duitse kampen. Werden ze opzettelijk tegen de Duitsers uitgespeeld door Churchill, die op die manier hoopte Stalin te vriend te houden?
Veertig jaar later ontdekt officier Harry Chapman, die een aanvaardbare verklaring moet zien te vinden voor wat er gebeurd is, dat alle gegevens over de Scorpio-groep al in 1945 werden vernietigd door een kwaadwillende officier van zijn eigen MI6-groep. Chapman begint aan een moeizame speurtocht naar de paar overlevenden die bereid zijn te praten: Anne-Marie Duchard, nog altijd verbitterd over de wijze waarop haar echtgenoot Philip Maclean destijds is behandeld, en twee leden van de Scorpio-groep die de concentratiekampen overleefden.
En natuurlijk gaar Chapman op zoek naar Masson, de piloot die als enige wist wat er werkelijk is gebeurd. Maar Masson blijkt dood te zijn...
Codenaam: Scorpio is een klassieke spionageroman waarin twee plots, over een dramatische gebeurtenis in de Tweede Wereldoorlog en het onderzoek van veertig jaar later, op ingenieuze wijze met elkaar zijn vervlochten.
Schrijver: Ted Allbeury
Oorspronkelijke titel: A time without shadows
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 90-629-1789-5
Uitgever: BZZTôH
De Alfa lijst
Beschrijving momenteel niet beschikbaar.
Schrijver: Ted Allbeury
Oorspronkelijke titel: The Alpha list
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 90-100-5743-7
Uitgever: Elsevier
De enige goede Duitser
David Mills, een jonge Britse officier, arresteert enkele weken na de val van het Derde Rijk een Duitse spion van de Abwehr, kolonel Munsel. Gedurende zijn ondevragingen blijkt dat Munsel een rechtschapen man is, die in feite het nationaal-socialisme steeds heeft bestreden. De twee mannen gaan dan ook - min of meer - als vrienden uiteen.

Dertig jaar later wordt Mills door de Britse geheime dienst benaderd om Munsel, nu een hoge regeringsambtenaar in Bonn, ertoe over te halen inlichtingen te verstrekken over een neonazistische groepering in Duitsland. Munsel stemt er uiteindelijk mee in de door hem verafschuwde uitwassen te bestrijden.

Onderwijl speelt Munsels nymfomane dochter Julia haar eigen spel. Het duurt niet lang voor zij ook Mills in haar netten weet te strikken en zodoende betrokken raakt bij de jacht op de neonazi's. Hun gezamenlijke onderzoek brengt hen ten slotte naar een goedlopend huis van plezier in Hamburg, waarin ook de KGB belangen schijnt te hebben...                               
Schrijver: Ted Allbeury
Oorspronkelijke titel: The only good German
Eerste uitgave: 1976
ISBN/EAN: 90-100-5319-9
Uitgever: Elsevier
De keerzijde van verraad
De boodschap uit Moskou was eenvoudig: Ik wil terug. Maar uit de mond van Kim Philby, de meesterspion die zestien jaar geleden het Londense hoofdkwartier verruilde voor dat van Moskou, klonken deze woorden alsof hij de Britten in de val wilde laten lopen.
De jonge geheim agent John Powell krijgt opdracht uit te vinden waarom Philby terug wil. In Moskou treft hij een zwijgzame oude man die zegt op zijn geboortegrond te willen sterven.
Zo begint Powells reis naar het verleden van een man die een hoogst gevaarlijke tegenstander heet te zijn. Powell begint te twijfelen wanneer hij het leven, de daden en de dromen van Philby heeft leren kennen. Wat maakt een man tot een verrader? Daar moet Powell achter zien te komen voordat het onherroepelijk te laat is.
Schrijver: Ted Allbeury
Oorspronkelijke titel: The other side of silence
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 90-269-7725-5
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De stille schaduw
Een hoge KGB-functionaris, kolonel Anatoli Petrov, loopt over naar het Westen. De Britse geheime dienst, het roemruchte MI5, verzorgt de briefing. Aanvankelijk is Petrov bijzonder spraakzaam en des te opmerkelijker is zijn plotselinge zwijgen.
James Lawler krijgt de opdracht uit te vinden waarom de Rus is dichtgeklapt. Hij sluit vriendschap met hem en weet met veel geduld het vertrouwen van de gekwelde overloper te winnen.
Uiteindelijk ontdekt Lawler welke angst zich van Petrov heeft meester gemaakt: hetzelfde gruwelijke lot te ondergaan als George Blake, de fameuze Britse overloper, die, in tegenstelling tot wat men altijd heeft aangenomen, niet meer tot de levenden behoort.
Schrijver: Ted Allbeury
Oorspronkelijke titel: Shadow of shadows
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 90-100-5010-6
Uitgever: Elsevier


Dubbelspel
Erich Richter wordt in 1944 door de Duitse Abwehr in Frankrijk gestationeerd om te spioneren. David Miller van de Engelse geheime dienst weet hem over te halen de kant van de Britten te kiezen. Na de oorlog keert Richter, met een andere identiteit, terug naar Duitsland om een nieuw leven te beginnen.
Tien jaar later duikt Richter weer op, maar nu als hooggeplaatste regeringsfunctionaris in Oost-Duitsland. Hij raakt in ernstige moeilijkheden wanneer hij vanwege zijn oorlogsverleden wordt gechanteerd. Wanneer bovendien wordt getwijfeld aan zijn politieke betrouwbaarheid, is er maar één man die zijn leven kan redden. Een man die hij in tien jaar niet had gezien en die hij nooit verwachtte terug te zien...
Schrijver: Ted Allbeury
Oorspronkelijke titel: The secret whispers
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 90-269-7783-2
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Het Lantaarn netwerk
'Routinegeval. Niets bijzonders.'
De opdracht voor Nicholas Bailey van MI 5 ziet er inderdaad erg eenvoudig uit, maar de plotselinge zelfmoord van een kleurloos, onbeduidend mannetje dat Bailey net heeft ondervraagd, zet hem aan het denken.
Zijn onderzoek voert hem naar het hart van Frankrijk, waar de glorieuze verzetsdaden van een Engelse agent ruim veertig jaar later nog sterk leven.
Stukje bij beetje krijgt Bailey een beeld van de fatale gebeurtenis die heeft geleid tot de wanhoopsdaad in de Zuidlondense flat.
Schrijver: Ted Allbeury
Oorspronkelijke titel: The lantern network
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 90-10-05496-9
Uitgever: Elsevier
Het mollencomplot
Hoggart en Fletcher zijn Ruslandspecialisten bij de Britse veiligheidsdienst MI 6. Hun standplaats is het Cleveland Square Safe House, een zwaar beveiligd gebouw, volgestouwd met elektronica.
Bij deze dienst melden zich twee Russische geheim agenten, overlopers: Belinsky, een charmeur, en Yakanin, stug en stekelig van karakter. Frappant is dat hun verhalen praktisch identiek zijn. Dat vraagt om een diepgaand onderzoek.
De vraag is wat zij zijn: onderhandelaar met een duidelijk verhaal (die doorgaans onverbloemd zegt waar hij op uit is) of bedrieger, een overloper, die zich onder een valse vlag aandient.
Ongetwijfeld stelt Hoggart zich kwetsbaar op als hij een vrouw redt uit de Soho sex-industrie. Het tast zijn geloofwaardigheid aan.
En wat te denken van de Britse geheime dienst zelf als daarin een uiterst gevaarlijk element wordt ontdekt?
Schrijver: Ted Allbeury
Oorspronkelijke titel: Deep purple
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 90-6291-670-8
Uitgever: BZZTôH
Keerpunt Amsterdam
Beschrijving momenteel niet beschikbaar.
Schrijver: Ted Allbeury
Oorspronkelijke titel: No place to hide
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 90-629-1536-1
Uitgever: BZZTôH
Kies uw vijanden met zorg
Ted Bailey is het prototype van de geheim agent: eenzaam, intelligent, een killer als het nodig is, een professional. Een dieptepunt in Bailey's bestaan is zijn gevangenneming door de Russen in het naoorlogse Duitsland van 1945.
Als een gebroken man keert hij terug naar Engeland om een nieuw leven te beginnen, en wel in de reclamewereld. Vele jaren later wordt hij door zijn oude chef van de inlichtingendienst gechanteerd weer voor enige tijd zijn vroegere werkzaamheden te hervatten. Ditmaal om een in Londen opererende Russische spion op te sporen.
Een tegenzet van de Russen, gevoegd bij de amoureuze verwikkelingen, maken dat Bailey zich gesteld ziet voor het allergrootste dilemma van zijn bestaan als mens en geheim agent.
Schrijver: Ted Allbeury
Oorspronkelijke titel: A choice of ennemies
Eerste uitgave: 1973
ISBN/EAN: 90-449-2029-4
Uitgever: Bruna


Steekspel in Moskou
Gerucht: In Rusland heeft midden jaren '50 een kernramp plaatsgevonden die aan honderden mensen het leven heeft gekost.
Gerucht: De Russen hebben zelf de ramp veroorzaakt om te weten te komen wat de gevolgen van zo'n ongeluk zijn.
Gerucht: Müller, een Oostduitse sportjournalist, beschikt over documenten met onthullende informatie over de ramp. In ruil voor een flinke som geld wil hij de informatie overdragen.
Feit: James Boyle, voormalig Brits geheim agent en ooit in contact met Müller, wordt gevraagd met de Oostduitser te onderhandelen, in Moskou.
Feit: De KGB, getipt over de op handen zijnde ontmoeting, wacht Boyle op...
Schrijver: Ted Allbeury
Oorspronkelijke titel: Consequence of fear
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 90-225-0826-9
Uitgever: Boekerij
Tot elke prijs
Na de Kennedy-moorden wordt de jacht op subversieve bewegingen grootscheeps geopend. Iemand moet de CIA uit de beklaagdenbank houden en men stuurt twee ingewijden naar Groot-Brittanië. De Britse geheime dienst ontdekt jaren later hun aanwezigheid en schakelt hen in bij acties tegen de IRA.
Eén man komt in het geweer en grijpt in, maar hij heeft geen rekening gehouden met de lange arm van de CIA die zelfs de Britse geheime dienst in haar macht heeft...
Schrijver: Ted Allbeury
Oorspronkelijke titel: Pay any price
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 90-100-5165-X
Uitgever: Elsevier
Verblijfplaats onbekend
John Rennie, een bikkelharde geheim agent, enfant terrible van de Britse inlichtingendienst, wordt vanwege zijn reputatie op een uiterst gevaarlijke missie gestuurd.
SIS-collega Harry Mason is ontvoerd en aan John Rennie de netelige taak die kwestie tot een goed einde te brengen. Rennies speurzin voert hem via Londen en Parijs naar Amsterdam, waar de plaatselijke onderwereld hem op het goede spoor brengt.
Schrijver: Ted Allbeury
Oorspronkelijke titel: No place to hide
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 90-100-5862-X
Uitgever: Elsevier
Verborgen dreiging
Verborgen dreiging vertelt het verhaal van een agent van de Britse Inlichtingendienst die in West-Duitsland moet gaan uitzoeken van welke groeperingen de anti-joodse leuzen op de muren van synagogen afkomstig zijn. Zijn het neo-nazi's of zit de KGB erachter? En wat moet hij denken van de houding van de inlichtingendienst zelf?
Samen met zijn Duitse collega Heinz Fischer gaat Jake Malik erop af en ontdekt wat hij in werkelijkheid op het spoor is...
Een ogenschijnlijk ongecompliceerde opdracht heeft ingrijpende gevolgen voor de agent. Niet alleen is hij genoodzaakt de opdracht op ongebruikelijke wijze af te werken, maar ook kan hij, zowel in de zaak die hij moet oplossen als in zijn relatie met Lisa, niet om de confrontatie met zichzelf en zijn eigen verleden heen.
Schrijver: Ted Allbeury
Oorspronkelijke titel: Children of tender years
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 90-6291-485-3
Uitgever: BZZTôH
Zwarte spiegels
Zwarte spiegels is het verhaal van een loyale, vaderlandslievende officier van de Britse inlichtingendienst, Fisher, die een Oostduits meisje met paranormale gaven moet kidnappen. Als de operatie mislukt en hij erachter komt wat zijn superieuren met het meisje willen doen, verdwijnt hij spoorloos.
Geliquideerd door de KGB? Of alleen geplaagd door zijn eigen geweten?
Een tweede agent, Thornton, wordt er op uitgestuurd om Fisher en het meisje op te sporen, maar die ogenschijnlijk eenvoudige opdracht leidt tot onverwachte complicaties. Dat is het gevolg als iedereen zijn eigen regels van een keihard spel gaat bepalen...
Schrijver: Ted Allbeury
Oorspronkelijke titel: A wilderness of mirrors
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 90-6291-416-0
Uitgever: BZZTôH

Tad AndersOperatie sneeuwbal
Vreemde gebeurtenissen in de spionagewereld brengen de Britse autoriteiten ertoe majoor Tad Anders opdracht te geven tot een onderzoek. Een van de topfiguren van de Franse geheime dienst, Foubert, staat hem terzijde.
Moeizaam leggen ze de wortels bloot van een uitgebreid en geraffineerd plan om de westelijke militaire en politieke samenwerking te onttakelen. De kern van deze vernietigende sneeuwbal is de twijfel die gezaaid wordt om het wederzijdse vertrouwen van de westelijke geallieerden te ondermijnen. Voor de Britten moet dit de definitieve boodschap betekenen.
Schrijver: Ted Allbeury
Oorspronkelijke titel: Snowball
Eerste uitgave: 1974
ISBN/EAN: 90-449-2021-9
Uitgever: Bruna
De Judaskus
Wanneer de KGB zijn agent Vasili Burinski naar het westen stuurt om een paar lastige Russische bannelingen het zwijgen op te leggen, komt de Britse geheime dienst in het verweer.
Tad Anders, een oudgediende van de SIS, ooit gedegradeerd vanwege zijn onbeheerst optreden, krijgt de opdracht Burinski uit Oost-Berlijn te ontvoeren.
Maar dan loopt het mis en begint het verraad... Van Anders, van Burinski, van hun opdrachtgevers en uiteindelijk ook van de vrouw van wie ze beiden houden.
Schrijver: Ted Allbeury
Oorspronkelijke titel: The Judas factor
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 90-225-0633-9
Uitgever: Boekerij