Boekenplank:
Kies

Boeken van Nicola Barker

Meer over Nicola Barker

Genre: Roman

Geboren: 1966

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Achterlingen - Behindlings
  • De zomergast - Five miles from outer hope
  • Vergeten eiland - Wide open

gedetailleerd overzicht

OverzichtAchterlingen
Sommige mensen volgen beroemdheden. Sommige mensen volgen soapsterren. Sommige mensen volgen bijzondere vogels, obscure bandjes of voetballers. Wesley, de held van dit boek, houdt er niet van om anderen achterna te lopen. Dat vindt hij een teken van zwakheid.

Wesley is een grappenmaker, een individualist, een charismatische manipulator en een onvoorziene moordenaar. Hij zou het liefst in anonimiteit willen leven, maar dat lukt hem niet. Het is zijn afschuwelijke noodlot om voortdurend te worden achtervolgd en gestalkt door een groepje excentriekelingen, die vinden dat hij beroemd zou moeten zijn. Overal waar hij komt, wachten ze hem op, overal waar hij naartoe gaat, volgen ze hem. Wesley noemt hen zijn Achterlingen.

Hun motivatie? Liefde, verveling, gewoonte, hebzucht, haat en wraak. Ieder van hen heeft zijn eigen redenen en irritante gewoontes, maar ze hebben allen één gemeenschappelijke prooi. Kan Wesley ze tegenhouden? En wil hij dat wel echt?
Schrijver: Nicola Barker
Oorspronkelijke titel: Behindlings
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789035126138
Uitgever: Bakker
De zomergast
'Ik heb de bouw van een karrenpaard. Eén meter zevenentachtig op mijn gehaakte sokken. Ik ben reusachtig. Zestien jaar oud in 1981.'

In de zomer van 1981, de zomer waarin ze zestien wordt, verhuist Medve met haar familieleden naar een vervallen hotel op een eiland bij de zuidkust van Devon. Ze ergert zich aan haar familie, die verre van doorsnee is, en maakt zich op voor een nazomer vol verveling.

Maar dan arriveert er een Zuid-Afrikaanse gast in het hotel: de jonge La Roux. Deze brutale 'zomergast' dringt zich op aan de familie en geeft de zomer een onverwachte wending.
Schrijver: Nicola Barker
Oorspronkelijke titel: Five miles from outer hope
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789035122666
Uitgever: Bakker
Vergeten eiland
Voor de zuidkust van Engeland ligt het eilandje Sheppey. Het is een vergeten eiland, waar niet meer te vinden is dan een strandje, een natuurreservaat en een fokkerij voor wilde zwijnen.

Toch is dit het ongewone decor voor Nicola Barkers kleurrijke personages: Luke, Lily, Jim, Nathan en Ronny. Ieder heeft zijn eigen redenen om op Sheppey te zijn, en hoewel ze dat alle vijf zouden ontkennen, hebben die redenen steeds meer met elkaar te maken.

Vergeten eiland is het hartverscheurende, prachtig geschreven verhaal over het turbulente leven van vijf emotionele, vreemde, bijzondere personen.
Schrijver: Nicola Barker
Oorspronkelijke titel: Wide open
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789035124721
Uitgever: Bakker