Boekenplank:
Kies

Boeken van Colin Bateman

Meer over Colin Bateman

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1962

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Empire State - Empire State

Dan Starkey

  1. Demonen van het verraad - Divorcing Jack
  2. Cyclus van geweld - Cycle of violence
  3. Lofzang op een zwaargewicht - Of wee sweetie mice and men
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtEmpire State
Nathan Jones, een scharrelaar, flierefluiter, luie Ierse driftkop en hartenbreker is wanhopig als zijn geliefde Lisa hem verlaat. Ze heeft redenen genoeg, maar desalniettemin.

Weet hij wat hij doet in zijn verdriet? Nee, maar het begin is niet slecht: hij schiet een onbekende man te hulp bij een roofoverval op straat. Nadat hij, door toedoen van het dankbare slachtoffer, een baantje heeft gekregen in het Empire State Building, gijzelt hij in een dolle bui de president van de Verenigde Staten. Hij heeft geen idee wat hij met de man aan moet, maar dat heeft George Burley wel.

George is een buitengewoon enge racist die een spoor van doden achter zich heeft gelaten en de president had allang een ereplaats op zijn lijst van te verdelgen personen (naast Oprah Winfrey, Spike Lee en Woody Allen, om er enkelen te noemen).

En die George is het gelukt om in datzelfde Empire State Building in de nabijheid van de president te komen zodat hij mee wordt gegijzeld. Welk een geluk! En welk een knoeiboel! Hoe moet dit aflopen...?
Schrijver: Colin Bateman
Oorspronkelijke titel: Empire State
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789029056311
Uitgever: Meulenhoff

Dan StarkeyDemonen van het verraad
Dan Starkey, een aan de drank verslingerde flierefluitende journalist in Belfast, kust op een feestje een mooie studente, Margaret. Zijn vrouw Patricia is daar absoluut niet blij mee en vervolgens loopt een en ander heel erg uit de hand.

Margaret wordt op gruwelijke wijze vermoord. Is haar vriendschap met Dan het motief? Margaret blijkt ook niet degene voor wie ze zich uitgaf. Is de IRA erbij betrokken? Een protestantse extremistische groepering? Een jaloerse minnaar?

Voordat Dan het weet is hijzelf het doelwit, en moet hij rennen voor zijn leven...

U ontmoet in Demonen van het verraad een non die een revolver onder haar habijt draagt, een republikeinse gangster die Cow Pat Coogan heet en een katholieke priester die door zijn parochie met de nek wordt aangekeken omdat hij doodziek naar Engeland is gestuurd voor een harttransplantatie en springlevend is teruggekeerd met een protestants hart...
Divorcing Jack - 1998
Regisseur: David Caffrey
Cast: David Thewlis, Rachel Griffiths, Jason Isaacs, e.a.
Schrijver: Colin Bateman
Oorspronkelijke titel: Divorcing Jack
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789029042574
Uitgever: Meulenhoff
Cyclus van geweld
De fietsende journalist Miller wordt ontslagen bij één van de toonaangevende Ierse dagbladen en verbannen naar het landelijke plaatsje Crossmaheart.

Daar moet hij de verslaggever Jamie vervangen die zonder een spoor na te laten is verdwenen. Tot niemands verbazing overigens, want Crossmaheart is een fataal oord voor lieden die de gewoonte hebben hun neus in andermans zaken te steken.
Schrijver: Colin Bateman
Oorspronkelijke titel: Cycle of violence
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789029051484
Uitgever: Meulenhoff
Lofzang op een zwaargewicht
Fat Boy McMaster, ook wel de vetzak genoemd, is een zwaargewicht die het tot bokskampioen van Ierland heeft weten te brengen. Zijn manager Geordie McClean vlast er al jaren op in één keer een enorme slag te slaan. Nu denkt hij te weten hoe.

Op St. Patrick's Day zal McMaster, in een bij voorbaat al legendarisch tweegevecht, in Amerika uitkomen tegen niemand minder dan Mike Tyson.

Journalist Dan Starkey vergezelt Fat Boy McMaster en zijn uiterst dubieuze begeleiders. De problemen zijn niet van de lucht. Om te beginnen wordt de Ierse bokskampioen in New York achternagezeten door sluipschutters die het om uiteenlopende redenen op hem voorzien hebben.

Ontvoering, chaos, ontluikende liefde, niets blijft het gezelschap bespaard. Van begin tot eind, van Belfast tot Bowery, van de zweetlucht in de sportzaal tot de zilte geur van een bepaald niet vreedzaam tochtje op zee om de walvissen te bewonderen...
Schrijver: Colin Bateman
Oorspronkelijke titel: Of wee sweetie mice and men
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789029053259
Uitgever: Meulenhoff