Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Christopher Brookmyre

Boeken van Christopher Brookmyre

Meer over Christopher Brookmyre

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Ambrose Parry

Geboren: 1968

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Christopher Brookmyre


Jasmine Sharp

  1. Verborgen lichamen - Where the bodies are buried
  2. Als de duivel leidt... - When the devil drives

gedetailleerd overzicht

Jasmine SharpVerborgen lichamen
Inspecteur Catherine McLeod heeft één credo: misdaad in Glasgow is rechttoe rechtaan. Wraak en kleinzielig getreiter zijn over het algemeen het motief.

Maar wanneer ze een vermoorde onderwereldfiguur in een steegje vindt, bekruipt haar het gevoel dat er meer doden zullen volgen. Wat ze niet beseft, is op hoeveel lang verborgen geheimen ze in haar onderzoek zal stuiten - aan beide kanten van de wet.

Aan de andere kant van de stad werkt Jasmine Sharp samen met het oom Jim als privédetective. Wanneer Jim plotseling verdwijnt, leiden zijn dossiers haar naar Glen Fallan, een huurmoordenaar binnen het criminele circuit die al twintig jaar dood zou zijn.

Haar onderzoek neemt echter een onverwachte wending als ze op een web van corruptie stuit dat de gehele politiemacht op zijn grondvesten zal doen schudden - mits ze lang genoeg blijft leven om het bewijs te leveren.
Schrijver: Christopher Brookmyre
Oorspronkelijke titel: Where the bodies are buried
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789047520603
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Als de duivel leidt...
Privédetective Jasmine Sharp wordt ingehuurd door mevrouw Petri, die haar jongere halfzus Tessa Garrion al twintig jaar niet meer heeft gezien en graag weer met haar in contact zou komen. Wat begint als een onschuldige zoektocht krijgt al snel een grillig karakter wanneer Jasmine ontdekt dat Tessa sinds de zomer 1981 van de aardbodem verdwenen lijkt te zijn.

Die zomer repeteerde Tessa met het theatergezelschap waartoe ze behoorde op een afgelegen landgoed. Maar de leden van het gezelschap zwijgen in alle talen over wat zich daar precies heeft afgespeeld.

Als Jasmine stuit op een schimmige geschiedenis vol occulte rituelen, seks, drugs en drank, blijkt al snel dat ze zich op gevaarlijk terrein begeeft. Sommige mensen gaan over lijken om hun geheimen te bewaren...
Schrijver: Christopher Brookmyre
Oorspronkelijke titel: When the devil drives
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789000311040
Uitgever: Van Holkema & Warendorf