Boekenplank:
Kies

Boeken van Louis Bayard

Meer over Louis Bayard

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1963

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Louis Bayard


Overzicht

Het weeskind
De student Hector Carpentier krijgt op een dag bezoek van François Vidocq, die hem vertelt dat ene Chrétien Leblanc op straat is vermoord en dat deze man Hectors naam en adres op een papiertje in zijn broekzak had. Kennelijk was hij onderweg naar Hectors huis en had iemand er zelfs een moord voor overgehad om te voorkomen dat hij daar zou aankomen. Maar Hector Carpentier kent geen Leblanc...

Tegen zijn zin wordt Hector door Vidocq bij diens onderzoek betrokken. Ze vormen een prachtig stel: de saaie student en de flamboyante detective.

Tegen de achtergrond van begin negentiende-eeuws Parijs - onder andere de volkse Marais, de koninklijke tuinen van St. Cloud en de gevangenis van de Temple - ontwikkelt zich een verhaal waarin het draait om de vraag of de oudste zoon van Marie-Antoinette, de kroonprins, niet in gevangenschap is gestorven maar nog leeft en dus aanspraak zou kunnen maken op de troon. Voor die vraag is beantwoord, vallen er echter doden - en ook de levens van Hector en Vidocq lopen gevaar.
Schrijver: Louis Bayard
Oorspronkelijke titel: The black tower
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789045800875
Uitgever: Mouria