Boekenplank:
Kies

Boeken van Michael Byrnes

Meer over Michael Byrnes

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1970

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Michael Byrnes


Overzicht

  • De Genesis erfenis - The Genesis plague

Charlotte Hennesey

  1. Het volmaakte relikwie - The sacred bones
  2. Heilig bloed - The sacred blood

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Genesis erfenis
De ochtendstond van de beschaving, Mesopotamië, 4004 voor Christus...

Een exotische vreemdelinge komt aan in een nederzetting. Zij is van een oogverblindende schoonheid maar wordt door een groep dorpelingen aangevallen. Haar wraak heeft gevolgen tot diep in de toekomst.

De zonsondergang van de beschaving, Noordoost Irak, het heden...

Een eenheid huurlingen onder leiding van sergeant Jason Yaeger heeft 's werelds meest gezochte terrorist met zijn legertje in een grot omsingeld. Als de groep mariniers de mysterieuze grot probeert te veroveren, ontdekt zij dat er een nog veel groter gevaar schuilgaat onder de bergen. Komt wat ooit is verborgen weer tot leven?
Schrijver: Michael Byrnes
Oorspronkelijke titel: The Genesis plague
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789024532964
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Charlotte HenneseyHet volmaakte relikwie
Jeruzalem: Stad van Heilige Oorlogen. Bij een gewelddadige, hightech roof van een onbekend artefact uit een tot dan toe verborgen crypte in de Tempelberg vinden dertien Israëlische soldaten de dood. De regering is geschokt. Tegelijkertijd zijn de moslims woedend over de ontheiliging van de moskee. De toch al gespannen politieke en religieuze verhoudingen komen op scherp te staan.

Rome: Zetel van de Christelijke Wereldleider. In Vaticaanstad worden een Amerikaanse genetica en een Italiaanse antropoloog onder strikte geheimhouding ontboden om een mysterieuze archeologische vondst te onderzoeken. Een menselijk skelet van ongeveer 2000 jaar oud. Forensisch onderzoek leidt tot een schokkende conclusie: de doodsoorzaak is kruisiging.

De wetenschappers moeten in een klimaat van diepgewortelde, eeuwenoude conflicten en religieuze belangen de overweldigende waarheid boven tafel zien te krijgen, en de tijd dringt. Het is een waarheid die het christendom op zijn fundamenten doet schudden: een waarheid die hun levens op het spel zet...
Schrijver: Michael Byrnes
Oorspronkelijke titel: The sacred bones
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789024561322
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Heilig bloed
Een geheime Joodse groepering wacht op de komst van de nieuwe Messias en is hard op zoek naar het kistje met de beenderen van Jezus, dat gestolen werd uit de Tempelberg. De verbijstering is groot als blijkt dat het kistje leeg is.

De groep komt erachter dat de Amerikaanse genetisch specialiste Charlotte Hennesey de inhoud ervan heeft onderzocht. Zij wordt het doelwit van een nietsontziende campagne om het DNA te verkrijgen dat ze uit de botten heeft gehaald.
Schrijver: Michael Byrnes
Oorspronkelijke titel: The sacred blood
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789024529155
Uitgever: Luitingh-Sijthoff