Boekenplank:
Kies

Boeken van Liz Jensen

Meer over Liz Jensen

Genre: Roman

Website: Liz Jensen


Overzicht

  • De dans om het ei - Egg dancing
  • De papiervreter - The paper eater
  • Het kind van de ark - Ark baby
  • Het negende leven van Louis Drax - The ninth life of Louis Drax
  • In extase - The rapture
  • Mijn smoezelige boekje van gestolen tijd - My dirty little book of stolen time

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe dans om het ei
Gregory Stevenson heeft maar één wens in het leven: het vinden van een magische pil waardoor vrouwen perfecte baby's krijgen. Helaas ontdekt zijn vrouw Hazel dat zij door hem als proefkonijn is gebruikt. Bovendien krijgt zij lucht van Gregory's verhouding met - de inmiddels zwangere - Ruby Gonzalez. Samen met haar fanatieke zuster neemt zij de wapenen op en trekt zij ten strijde. In dit perfect gecomponeerde verhaal vol huiselijke hatelijkheden volgt de ene absurde ontwikkeling op de andere, maar valt alles uiteindelijk precies op zijn plaats. Zonder een moment vaart te minderen schreef Liz Jensen met nauwelijks verhuld satanisch genoegen De dans om het ei. Behalve een hilarische satire op genetische manipulatie, tv-dominees, en psychiaters is dit het overtuigende verhaal van een vrouw die zich door niets en niemand uit het veld laat slaan.
Schrijver: Liz Jensen
Oorspronkelijke titel: Egg dancing
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-5333-344-4
Uitgever: Prometheus
De papiervreter
'Ik bevestig hierbij dat dit mijn eigen verklaring is, dat ik geen vijand van de Vrije Groep ben, en geen strafblad heb. Ik ben op de hoogte van het feit dat alles wat ik zeg kan worden gebruikt als bewijsmateriaal in een eventueel proces van de Vrije Zorg tegen een lid of leden van de sekte. Ik ben bereid voor het gerecht te verschijnen als een getuige van terrorisme, poging tot terrorisme, bevordering van terrorisme of morele steun aan terrorisme. Ik verklaar hierbij dat ik me niet uitgeef voor iemand anders dan mijzelf...' Na een valse beschuldiging en een schijnrechtszaak zit Harvey Nash, computergenie en witteboordencrimineel, nu sinds een jaar als Reiziger nummer 10087 gevangen op het voormalige cruiseschip de Zeeheld. De regering van Harveys geboorte-eiland Atlantica is overgenomen door Libertycare - een computerbedrijf dat Harvey en zijn familie beschuldigt van terrorisme en landverraad. De vrouw van wie hij hield is spoorloos verdwenen, en hijzelf wordt beschouwd als staatsvijand nummer 1: Harvey lijkt geen schijn van kans te hebben - totdat zijn roep om gerechtigdheid ergens weerklank vindt... In haar satirische versie van de toekomst schetst Liz Jensen, in de traditie van Orwell en Huxley, een wereld waarin buitensporig consumentisme, blinde gehoorzaamheid en virtuele liefde hoogtij vieren.
Schrijver: Liz Jensen
Oorspronkelijke titel: The paper eater
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-351-2210-0
Uitgever: Bakker
Het kind van de ark
Op oudejaarsnacht 1999 breekt er, na een raadselachtige zware regenbui, een algemene vruchtbaarheidscrisis uit. De homo sapiens lijkt met rasse schreden zijn ondergang tegemoet te gaan. Dierenarts Bobby Sullivan heeft echter andere dingen aan zijn hoofd: hij moet halsoverkop vluchten omdat hij iets onrechtmatigs heeft gedaan. Onder een nieuwe naam begint Sullivan een praktijk op het platteland, waar hij de harten verovert van de bijzondere tweeling Rose en Blanche. Langzaam maar zeker komt hij erachter wat er zich hier in het verleden heeft afgespeeld en hoe de vreemde ontstaansgeschiedenis van ene Tobias Phelps, een Victoriaanse aapmens, de redding betekent voor de menselijke soort. Liz Jensen neemt ons in dit boek mee op een reis door anderhalve eeuw logica, religie, magie en wetenschap. Dit is een hilarische en uitzinnige satire op darwinisme, ware liefde en het voortbestaan van de mens.
Schrijver: Liz Jensen
Oorspronkelijke titel: Ark baby
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-5333-617-6
Uitgever: Prometheus
Het negende leven van Louis Drax
'Ik ben niet zoals andere kinderen. Dingen overkomen mij die niet zouden moeten gebeuren, zoals gaan picknicken en dan verzuipen.' Zo begint het levensverhaal van de negen jaar oude Louis Drax: een jongetje dat even slim als onbetrouwbaar is, met een neiging ongelukken te krijgen. Wanneer hij van een klif valt lijkt ook dat een ongeluk te zijn. Louis overleeft dat weliswaar, maar belandt in een diep coma. De familie is verscheurd. Zijn vader verdwijnt, zijn moeder is geheel verstijfd door de schok. Aan dokter Dannachet de taak hem bij bewustzijn te brengen. Maar Louis heeft zijn eigen gedachtewereld om zich heen gebouwd, een wereld waarin hij veilig is en zichzelf kan zijn. En hij is niet van plan deze wereld te verlaten. Het negende leven van Louis Drax is een roman over wat het hart kan veroorzaken en de geest kan verduren. Schokkend, soms pijnlijk en tegelijkertijd humoristisch en warm. Louis Drax sluit je in je hart.
Schrijver: Liz Jensen
Oorspronkelijke titel: The ninth life of Louis Drax
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-458-5091-5
Uitgever: Mouria
In extase
In een genadeloze zomer van zinderende hitte en verwoestende winden heeft Gabrielle Fox maar één persoonlijk streven: ze wil haar carrière als psychologe zo snel mogelijk weer opbouwen na een vreselijk auto-ongeluk dat haar in een rolstoel deed belanden. Maar als ze Bethany Krall als patiënte krijgt, een grimmige en fanatieke tiener met paranöïde fantasieën over rampen en vernietiging, groeit in haar de angst dat ze een verschrikkelijke fout heeft gemaakt. Ondanks twee jaar intensieve therapie lijkt Bethany op geen enkele wijze tot rust gekomen en blijft ze onverschillig over het lot van haar eigen moeder, die ze zelf koelbloedig om het leven heeft gebracht. En ze houdt stoïcijns vol dat de behandeling met electroshocks die ze ondergaat, haar in staat stelt natuurrampen te voorzien - iets wat Gabrielle beroepsmatig interpreteert als een waanidee. Maar hoe beter ze de psyche van het tienermeisje leert doorgronden, hoe sterker de signalen worden dat Bethany's voorspellingen beslist niet losstaan van werkelijke geologische en meteorologische incidenten als aardbevingen en tyfonen. En als Bethany's profetieën alarmerender worden en een vernietiging op wereldschaal lijken in te leiden, ziet Gabrielle zich gedwongen een groot persoonlijk offer te brengen.
Schrijver: Liz Jensen
Oorspronkelijke titel: The rapture
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-6112-758-1
Uitgever: Karakter


Mijn smoezelige boekje van gestolen tijd
Mijn smoezelige boekje van gestolen tijd begint tijdens een ijskoude winter in Kopenhagen, eind negentiende eeuw. Het weesmeisje Lottie en de reusachtige Fru Schleswig zijn als huishoudsters in dienst van Fru Kruk, een snobistische, rijke en kwetsbare weduwe wier echtgenoot, een eminente geleerde, onder verdachte omstandigheden is verdwenen. Wanneer Lottie toevallig de 'vergetelheidskamer' in het huis van Fru Kruk ontdekt, blijkt daar een tijdmachine te staan die mensen kan laten reizen 'naar het grotere verdergelegen'. Per ongeluk komen Lottie en Fru Schleswig in de machine terecht en belanden in het Londen van nu waar zij worden verwelkomd door professor Kruk. Wat volgt is een wervelende roman over liefde en vriendschap, over (onbereikbaar) verlangen en identiteit, over begrip en onbegrip. En over de vraag: Zou jij nog terug willen naar die goede oude tijd?
Schrijver: Liz Jensen
Oorspronkelijke titel: My dirty little book of stolen time
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 90-458-5193-8
Uitgever: Mouria