Boekenplank:
Kies

Boeken van Scott Mariani

Meer over Scott Mariani

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Scott Mariani


Ben Hope

  1. Het geheim van de alchemist - The Fulcanelli manuscript
  2. Het Mozartcomplot - The Mozart conspiracy
  3. De vloek van de farao - The heretic's treasure

gedetailleerd overzicht

Ben HopeHet geheim van de alchemist
Een puissant rijke zakenman huurt voormalig SAS-agent Ben Hope in om een oud manuscript op te sporen van de legendarische meester-alchemist Fulcanelli. Daarin staat volgens de overlevering het recept voor een levenselixer dat zijn kleindochter zou kunnen redden.
Ben is begaan met het lot van het doodzieke meisje, en zijn besluit de uitzonderlijke opdracht aan te nemen markeert het begin van de gevaarlijkste zoektocht van zijn leven.
Want algauw wordt duidelijk dat ook andere organisaties achter het Fulcanelli-manuscript aan zitten, met veel duisterder bedoelingen. Het lijkt erop dat iedereen - van de nazi's in de Tweede Wereldoorlog tot en met een machtige katholieke organisatie - de sleutel tot onsterfelijkheid in handen wil krijgen.
Schrijver: Scott Mariani
Oorspronkelijke titel: The Fulcanelli manuscript
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-261-2668-0
Uitgever: De Fontein
Het Mozartcomplot
Een eeuwenoude moord. Een duistere vrijmetselaarsloge. Een samenzwering met fatale gevolgen - en special agent Ben Hope moet vluchten voor zijn leven.
De mooie Leigh Llewellyn, een wereldberoemde operazangeres en een oude vlam van Ben, heeft zijn hulp ingeroepen bij het onderzoek naar de mysterieuze dood van haar broer, de pianist Oliver Llewellyn. Het officiële bericht is dat Oliver gestorven is tijdens zijn onderzoek naar de dood van Wolfgang Amadeus Mozart, maar de feiten kloppen niet. Olivers onderzoek wijst uit dat Mozart, een vooraanstaand lid van de vrijmetselarij, mogelijk vermoord is door een radicale splintergroepering van dit geheime genootschap. De enige aanwijzingen zijn gelegen in een eeuwenoude brief, vermoedelijk door Mozart zelf geschreven.
Als Leigh en Ben videomateriaal onder ogen krijgen van een rituele moord die wordt begaan door een groep mannen met zwarte kappen, realiseren ze zich dat de gevaarlijke sekte uit de tijd van Mozart nog steeds bestaat en zich door niemand laat tegenhouden.
Hun onderzoek naar het Mozartcomplot voert Leigh en Ben via het illustere Oxford en het sprookjesachtige Venetië naar het keizerlijke Wenen en de majestueuze besneeuwde bergen van Slovenië in een bloedstollende race tegen de klok.
Schrijver: Scott Mariani
Oorspronkelijke titel: The Mozart conspiracy
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-261-2574-4
Uitgever: De Fontein
De vloek van de farao
Voormalig SAS-agent Ben Hope wordt gebeld door kolonel Paxton. Diens zoon, de egyptoloog Morgan Paxton, is op brute wijze vermoord en Paxton sr. wil dat Ben de moordenaar opspoort. Ben kan het verzoek niet weigeren, want de kolonel heeft ooit zijn leven gered. Maar als Paxton hem vraagt om Morgans dood te wreken, raakt Ben in gewetensnood.
Zijn zoektocht leidt hem naar de oevers van de Nijl en het verhaal krijgt een explosieve ontknoping in de woestijn van Soedan. Inzet is een schat uit de tijd van farao Achnaton, die zó kostbaar is dat velen er een moord voor zouden plegen.
Schrijver: Scott Mariani
Oorspronkelijke titel: The heretic's treasure
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-261-4912-2
Uitgever: De Fontein