Boekenplank:
Kies

Boeken van Olen Steinhauer

Meer over Olen Steinhauer

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1970

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Olen Steinhauer


Overzicht

  • De toerist - The tourist
  • Met geslepen messen - All the old knives

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe toerist
Ooit was hij de gevaarlijkste 'toerist' van de CIA - een undercoveragent zonder vaste verblijfplaats en zonder identiteit. Nu heeft Milo Weaver een kantoorbaan bij de CIA in New York, een vrouw, een dochter en een huis in Brooklyn.

Maar dan achterhaalt het verleden hem: rellen in de Soedan, een moordenaar die zelfmoord pleegt, Chinese spionnen en een oude vriendin die geheimen verkocht zou hebben. Al snel zitten de CIA en Homeland Security achter Milo aan. De enige manier om te overleven is halsoverkop terug te keren naar de afdeling 'Toerisme'.
Schrijver: Olen Steinhauer
Oorspronkelijke titel: The tourist
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789024528615
Ebook: 9789024532247
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Met geslepen messen
Henry Pelham gaat eten met Celia Favreau, zijn ex-geliefde en oud-collega bij de CIA. Zij werkt er niet meer, is inmiddels getrouwd en moeder van twee kinderen. Henry hoopt antwoord te krijgen op een vraag over de zaak Flughafen, die eindigde in een drama. Wat gebeurde er destijds en wie heeft de informatie gelekt die 128 mensen het leven kostte?

Terwijl er gekoelde wijn gedronken wordt en kalfsfilet gegeten, spelen beiden een steeds hoger spel, dat eindigt met een haast onverdraaglijk spannende climax.
Schrijver: Olen Steinhauer
Oorspronkelijke titel: All the old knives
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789026332562
Ebook: 9789026332579
Uitgever: Ambo | Anthos