Boekenplank:
Kies
  • Home
  • W
  • Jeroen Windmeijer & Tjarko Evenboer

Boeken van Jeroen Windmeijer & Tjarko Evenboer

Jeroen Windmeijer (1969) woont al sinds zijn studententijd in Leiden, waar veel van zijn boeken zich (deels) afspelen. Zijn studies culturele antropologie, waarbij hij zich specialiseerde in Latijns-Amerika, en wereldgodsdiensten zijn dankbare inspiratiebronnen voor zijn literaire thrillers.

Tjarko Evenboer (1983) studeerde communicatie in Leeuwarden en werkte vervolgens enkele jaren als grafisch vormgever. In 2005 startte hij met studiegenoot Eelke de Blouw een vormgevingsbureau. Sinds 2003 tekent Evenboer samen met De Blouw de cartoonreeks Evert Kwok. Evenboer schrijft ook verhalen voor het weekblad Donald Duck.

Meer over Jeroen Windmeijer & Tjarko Evenboer

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Nederland


Simon Ryevaar

  1. Openbaring
  2. Revolutie

gedetailleerd overzicht

Simon RyevaarOpenbaring

Een levensgevaarlijke ontdekking. Een angstaanjagende sekte. Een bloedstollende jacht op de waarheid...

De Leidse docent Religieuze antropologie Simon Ryevaar krijgt een mysterieus telefoontje van bevriend archeoloog Thomas, die in Turkije een grot met een vreemde inscriptie heeft ontdekt die verband houdt met het Bijbelboek Openbaring. Deze ontdekking zet alles wat zij denken te weten over de Bijbel definitief op zijn kop.

Als Simon met behulp van onderzoeksjournalist Nova le Temp op onderzoek uitgaat, is dat het begin van een levensgevaarlijke reis die hen dwars door Europa en daarbuiten leidt, op zoek naar de waarheid en op de vlucht voor mensen die hen ten koste van alles tegen willen houden...

Schrijver: Jeroen Windmeijer & Tjarko Evenboer
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789401619103
Ebook: 9789401619172
Uitgever: Xander
Revolutie

Een revolutionaire vondst. Een meedogenloze achtervolging. Een levensgevaarlijke jacht op een eeuwenoud geheim...

Simon Ryevaar wordt met spoed naar het Vaticaan gehaald: er zijn geschriften ontdekt uit het jaar 37 n.Chr., waaruit blijkt dat de levensloop van Jezus radicaal anders verliep dan de kerk iedereen al eeuwenlang doet geloven.

Wat volgt is een bloedstollende klopjacht, waarin Ryevaar niet alleen op de hielen wordt gezeten door geloofsfanatici, maar zelfs door de Nederlandse, Italiaanse én Poolse politiemachten.

Schrijver: Jeroen Windmeijer & Tjarko Evenboer
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789401621816
Ebook: 9789401621915
Uitgever: Xander