Boekenplank:
Kies

Boeken van Carol Birch

Meer over Carol Birch

Genre: Roman

Geboren: 1951

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Carol Birch


Overzicht

  • Jamrachs menagerie - Jamrach's menagerie
  • Scherven - Little sister

gedetailleerd overzicht

OverzichtJamrachs menagerie
Londen, 1857. De achtjarige Jaffy Brown wordt door dierenhandelaar Jamrach gered uit de klauwen van een uit zijn kooi ontsnapte tijger. Na dit incident biedt Jamrach Jaffy aan om in zijn circus te komen werken.

Jaren later vaart Jaffy in opdracht van Jamrach over de Indische Oceaan, verleid door de belofte van avontuur en door de mogelijkheid Engeland te ontvluchten. Samen met zijn vriend Tim maakt Jaffy een reis die zijn leven voor altijd zal veranderen.
Schrijver: Carol Birch
Oorspronkelijke titel: Jamrach's menagerie
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789044621075
Ebook: 9789044621563
Uitgever: Prometheus
Scherven
De zevenendertigjarige Cathy woont alleen in een oud huis in het noorden van Engeland. Ze leidt een rustig, teruggetrokken leven en heeft haar herinneringen aan een tumultueus verleden ver weg gestopt.

Totdat op een regenachtige avond Stephen op haar stoep staat, de ex-vriend van haar zusje Veronica Karen. Hij komt met slecht nieuws: Veronica is ziek, heel ernstig ziek, en is spoorloos verdwenen.

Stephen is vastbesloten haar te vinden voordat het te laat is en vraagt Cathy hem te helpen. Maar Cathy heeft haar zus - de bron van zoveel ergernis - al in geen tien jaar meer gezien of gesproken.

De zoektocht die volgt is onvoorspelbaar en beangstigend, en voor Cathy veel meer dan een tocht naar haar verdwenen zus.
Schrijver: Carol Birch
Oorspronkelijke titel: Little sister
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789051083170
Uitgever: Areopagus