Boekenplank:
Kies

Boeken van Clare Boylan

Meer over Clare Boylan

Genres: Historisch, Roman

Geboren: 1948 / Overleden: 2006

Geboorteland: Ierland


Overzicht

Emma Brown
Toen Charlotte Brontë in 1855 overleed, liet zij twee hoofdstukken van het intrigerende mysterie Emma Brown achter. Clare Boylan heeft dit boek met deze twee hoofdstukken als uitgangspunt geschreven.

Op een dag brengt de rijke Conway Fitzgibbon zijn dochter Matilda naar de meisjesschool Fuchsia Lodge. De directrice Miss Wilcox is aangenaam verrast, aangezien de school in moeilijkheden verkeert en de duur geklede leerlinge het aanzien van de school zal doen stijgen.

Maar als de kerstvakantie aanbreekt en alle meisjes zich opmaken om naar hun ouders te gaan, krijgt Miss Wilcox de schok van haar leven. Er blijkt geen meneer Conway Fitzgibbon te bestaan. Dus wie is de mysterieuze Matilda?

Miss Wilcox wordt niets wijzer van het zwijgzame meisje en wendt zich tot een bevriend advocaat, Mr. Ellin, en een jonge weduwe, Isabel Chalfont, om de waarheid boven tafel te krijgen.

Wat zij ontdekken is het verhaal van de geheimzinnige Emma, dat de lezer meeneemt naar de woeste hoogtes en de Dickensiaanse diepe dalen van het negentiende-eeuwse Engeland: een onderzoek dat begint uit nieuwsgierigheid maar dat het leven van alle betrokkenen blijvend zal veranderen.
Schrijver: Clare Boylan
Oorspronkelijke titel: Emma Brown
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789063051013
Uitgever: Archipel