Boekenplank:
Kies

Boeken van David B. Coe

Meer over David B. Coe

Genre: Fantasy / SF

Website: David B. Coe


De kronieken van LonTobyn

  1. Kinderen van Amarid - Children of Amarid
  2. Het volk van Gildri - The outlanders
  3. De priesters van Arick - Eagle-Sage

gedetailleerd overzicht

De kronieken van LonTobynKinderen van Amarid
Duizend jaar geleden, in het land Tobyn-Ser, ontdekten Amarid en Theron hoe ze hun ziel konden binden aan een havik, waardoor ze magische krachten kregen. Hun volgelingen, de Kinderen van Amarid, zetten zich trouw en onbaatzuchtig in, tot welvaart van iedereen.
Sinds kort is echter de vrede verstoord. Oogsten worden vernield, dorpen verbrand, onschuldigen vermoord. Het gerucht gaat dat dit het werk is van afvallige magiërs.
Op zoek naar vrede en gerechtigheid doorkruist de jonge Havikdrager Jaryd het hele land. Hij moet zijn reis volbrengen of de Orde en zelfs Tobyn-Ser zullen ten onder gaan.
Schrijver: David B. Coe
Oorspronkelijke titel: Children of Amarid
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-245-3999-4
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het volk van Gildri
De Kinderen van Amarid hebben ontdekt dat de verwoestende aanvallen op Tobyn-Ser het werk zijn van een leger huurlingen uit het buurland Lon-Ser. In een wanhopige poging een nieuwe invasie te voorkomen, onderneemt de rebelse jonge Havikdrager Orris een reis naar het duistere hart van Lon-Ser.
Daar komt hij oog in oog te staan met dreigende industrieën. Maar ook ontdekt hij de nazaten van een verloren gewaande groep Kinderen van Amarid en hij ontmoet een bijzondere vrouw, die de sleutel tot de toekomst in handen lijkt te hebben.
Schrijver: David B. Coe
Oorspronkelijke titel: The outlanders
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-245-4085-2
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De priesters van Arick
Na een bloedig conflict is er een gewapende vrede bereikt tussen de landen Lon-ser en Tobyn-Ser. Maar in Tobyn-ser staat een burgeroorlog op uitbreken. Jaryd, de voormalig havikdrager, laat een eeuwenoude voorspelling uitkomen dat er zeker oorlog komt als hij zijn ziel aan een adelaar bindt.
Nu hij magister is geworden van de Orde van de Magiërs, moet hij vechten om de vrede te bewaren met Lon-Ser. Tegelijkertijd dreigt de geest van de duistere magiër Sartol, die is teruggekomen van de doden, nog meer chaos en verwarring in de twee landen te brengen.
In Lon-ser is intussen een nieuwe leider opgestaan: de gewiekste Melyor. Zij zoekt toenadering tot Tobyn-Ser. Maar hoever moeten zij en Jaryd gaan om deze vrede te bereiken?
Schrijver: David B. Coe
Oorspronkelijke titel: Eagle-Sage
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-245-4105-0
Uitgever: Luitingh-Sijthoff