Boekenplank:
Kies

Boeken van Noel Hynd

Meer over Noel Hynd

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1952

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • De Crabb affaire - The Khrushchev objective

Alexandra LaDuca

  1. Koud vuur - Conspiracy in Kiev
  2. Spaans vuur - Midnight in Madrid
  3. Open vuur - Countdown in Cairo

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Crabb affaire
In 1956 bracht de Russische partijleider Nikita Chroestjov samen met minister-president Boelganin een bezoek aan Engeland. Het was het eerste staatsbezoek van een Russisch staatshoofd aan het Westen sinds de revolutie van 1917 en de Engelse premier Anthony Eden beschouwde het dan ook als het hoogtepunt van zijn carrière. Er was hem alles aan gelegen dat het bezoek van de Russische leiders, die met de pantserkruiser Ordzhonikidze naar Portsmouth kwamen, zonder incidenten zou verlopen.

Een aantal maanden later spoelde het verminkte lijk van een kikvorsman aan, dicht bij de plek waar de Russische kruiser had gelegen. De man werd later geïdentificeerd als Lionel Crabb, een Engelse oorlogsheld die vermaard was om zijn verkenningen onder water.

De affaire Crabb werd, ondanks herhaalde vragen in het parlement, in de doofpot gestopt. Maar wat was er nu eigenlijk gebeurd? Jaren later, nu de meeste hoofdrolspelers in dit drama gestorven zijn, wil Christopher Creighton, zelf nauw bij de gebeurtenissen betrokken, de ware toedracht vertellen.

* Geschreven door Noel Hynd en Christopher Creighton.
Schrijver: Noel Hynd
Oorspronkelijke titel: The Khrushchev objective
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789021837758
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Alexandra LaDucaKoud vuur
FBI-agente Alexandra LaDuca, een intelligente rechercheur en een uitstekende scherpschutter, lijkt iedere zaak aan te kunnen. Maar dan wordt ze gevraagd om de Secret Service te ondersteunen tijdens een bezoek van de president aan de Oekraïne.

Haar taak is een gevaarlijke en tegelijk charmante topcrimineel uit die regio in de gaten te houden. De opdracht blijkt echter veel gevaarlijker dan ze dacht. Haar ontdekkingen gooien haar hele leven ondersteboven. Kan ze deze zaak wel aan?
Schrijver: Noel Hynd
Oorspronkelijke titel: Conspiracy in Kiev
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789023992905
Ebook: 9789023917571
Uitgever: Mozaïek
Spaans vuur
Als geheim agente Alexandra LaDuca door Madrid reist, raakt ze verwikkeld in een merkwaardige zaak die al gauw angstwekkende proporties aanneemt.

In een ontdooiende Alpengletsjer wordt het lichaam van een Chinees staatsburger gevonden. Net als Alexandra was hij op zoek naar een gestolen kunstwerk: een klein beeldje dat de Piëta van Malta wordt genoemd en waarop Michelangelo waarschijnlijk zijn grote werk baseerde. Er blijken meer mensen te zijn die letterlijk alles zullen doen om dit werk in handen te krijgen.

Alex en haar mysterieuze nieuwe partner banen zich een weg door een web van intriges, gevaar en verraad; tegelijkertijd wordt de lezer meegesleurd op een fascinerende reis door de moderne wereld van spionnen, terroristen, kunstdieven en meedogenloze moordenaars.
Schrijver: Noel Hynd
Oorspronkelijke titel: Midnight in Madrid
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789023993346
Ebook: 9789023918691
Uitgever: Mozaïek
Open vuur
Alexandra LaDuca is slim, sterk, en houdt zelfs als ze onder vuur ligt het hoofd koel. Maar wanneer ze naar Caïro reist om daar te onderzoeken wat er gebeurd is met haar vroegere mentor raakt ze gevangen in een bizar en dodelijk dubbelspel.

Om haar mentor te vinden moet Alexandra zichzelf in de onderwereld van Egypte begeven; een gemeenschap van dieven, moordenaars, spionnen en islamitische fundamentalisten. Ze raakt betrokken bij de explosieve internationale politiek van het moment, zoals de verhoudingen tussen Arabische landen en Amerika. Haar nieuwe, gedwongen partner is dubbelspion Voltaire, een van de meest schimmige en invloedrijke leden van de onderwereld in Cairo.

Hynd trekt de lezer onherroepelijk deze intrigerende en ondoorgrondelijke wereld binnen en bouwt de spanning steeds verder op. Zal Alex de raadsels op tijd kunnen oplossen?
Schrijver: Noel Hynd
Oorspronkelijke titel: Countdown in Cairo
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789023993643
Ebook: 9789023917915
Uitgever: Mozaïek