Boekenplank:
Kies

Boeken van Jonathon King


Max Freeman

  1. De zwarte kant van middernacht - The blue edge of midnight
  2. Zicht in de duisternis - Visible darkness
  3. Schaduwman - Shadow men

gedetailleerd overzicht

Max FreemanDe zwarte kant van middernacht
Het oude leven van Max Freeman eindigde op een nacht die hem altijd zal blijven achtervolgen. De nacht waarin hij per ongeluk een jongetje van twaalf doodschoot, en hij geen politie-agent in Philadelphia meer kon zijn. Nu leeft hij in eenzame afzondering aan de rand van de Everglades in Florida. Tot hij, al varend in de nacht, het lijk van een kind vindt en zijn verleden hem in één keer inhaalt. Freeman bevindt zich ineens midden in de zoektocht naar een meedogenloze moordenaar, die zowel de lokale politie als de FBI voor een raadsel plaatst. Als buitenstander wordt hij gewantrouwd door de plaatselijke bevolking, en de politie ziet hem zelfs als verdachte. Als er een tweede kind verdwijnt, weet Freeman dat hij geen andere keus heeft dan zelf achter de moordenaar aan te gaan.
Schrijver: Jonathon King
Oorspronkelijke titel: The blue edge of midnight
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-225-3450-2
Uitgever: Boekerij
Zicht in de duisternis
Max Freeman, voormalig politieman, heeft zich teruggetrokken in de Everglades in Florida, na de noodlottige nacht waarin hij per ongeluk een jongetje van twaalf doodschoot. Op een dag wordt hij uit zijn vrijwillige isolement gehaald. Zijn vriend en advocaat, Billy Manchester, heeft zijn hulp nodig. De laatste tijd zijn er veel oude vrouwen overleden in een arme, zwarte wijk van West Palm Beach en Billy vermoedt dat er meer aan de hand is. De vrouwen hadden namelijk allemaal aanzienlijke levensverzekeringen. De politie heeft echter niets verdachts kunnen - of willen - vinden. In zijn jacht naar de waarheid moet Max niet alleen tegen een onzichtbare moordenaar vechten, maar ook tegen zijn eigen herinneringen...
Schrijver: Jonathon King
Oorspronkelijke titel: Visible darkness
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-225-3695-5
Uitgever: Boekerij
Schaduwman
Het begint allemaal met een mysterie dat al tachtig jaar lang onopgelost is. Drie mannen zijn spoorloos verdwenen in de Everglades, een moerasgebied in Florida. Nu, jaren later, ontdekt een nakomeling van een van de drie mannen een aantal brieven die wellicht hun verdwijning verklaren. Max Freeman, oud-politieagent uit Philadelphia, wordt ingeschakeld om de verdwijning op te lossen. Vanuit zijn huis langs een eeuwenoude rivier in de Everglades begint Max het onderzoek naar de drie mannen. In zijn nieuwe functie als privé-detective werkt hij samen met zijn goede vriend, advocaat Billy Manchester. Max is verbaasd over de weerstand waarop hij stuit. In zijn zoektocht naar de waarheid wordt hij algauw met geweld geconfronteerd - en zo heeft Max ineens veel meer om zich zorgen over te maken dan een stel spoken van tachtig jaar geleden.
Schrijver: Jonathon King
Oorspronkelijke titel: Shadow men
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-225-4100-2
Uitgever: Boekerij