Boekenplank:
Kies

Boeken van Marina Lewycka

Meer over Marina Lewycka

Genre: Roman

Website: Marina Lewycka


Overzicht

  • Diverse dieren, levend en dood - Various pets alive and dead
  • Een korte geschiedenis van de tractor in de Oekraïne - A short history of tractors in Ukrainian
  • Twee caravans - Two caravans

gedetailleerd overzicht

OverzichtDiverse dieren, levend en dood
Tot groot ongeloof van Doro en Marcus houden hun kinderen er heel andere idealen op na dan zij. Ondanks, of misschien dankzij, hun jeugd in de commune willen de kinderen niets te maken hebben met linzen, vrije liefde, radicale politieke opvattingen en volkstuintjes. Zij zoeken juist hun heil in regelmaat, een schone badkamer of een carrière als bankier.

Terwijl de huidige financiële crisis de verschillen tussen de ouders en hun kinderen op de spits drijft, wordt pijnlijk duidelijk dat de dromen van de oudere generatie maar moeilijk samengaan met de consumptiemaatschappij waarin hun kinderen leven. Is deze generatiekloof te overbruggen? Zijn hun idealen te verenigen?
Schrijver: Marina Lewycka
Oorspronkelijke titel: Various pets alive and dead
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789044524666
Uitgever: De Geus
Een korte geschiedenis van de tractor in de Oekraïne
Wat doe je als je bejaarde vader hertrouwt met een jonge, geldbeluste del?
Het overkomt twee zusters die met lede ogen en samengeknepen lippen moeten aanzien hoe hun vader wordt ingepalmd door de Oekraïense 'Orkaan Valentina' met haar fabelachtige boezem en haar zucht naar groen satijnen ondergoed, grote auto's en allerhande nieuwe spullen waar een mens in het Westen immers recht op heeft. De zusters zullen hun oude vetes opzij moeten zetten om alles tot een goed einde te brengen…
Schrijver: Marina Lewycka
Oorspronkelijke titel: A short history of tractors in Ukrainian
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-458-4994-1
Uitgever: Mouria
Twee caravans
Aan de rand van de aardbeienvelden in het Engelse Kent staan twee caravans; daar wonen de aardbeienplukkers, seizoenarbeiders van wie de meeste uit Oost-Europa komen. In de ene caravan de mannen, in de andere de vrouwen.
Alles verandert met de komst van een nieuwe plukster: Irina, een aantrekkelijk, wat hooghartig, maar ook naïef meisje uit de Oekraïne.
Schrijver: Marina Lewycka
Oorspronkelijke titel: Two caravans
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-458-0003-5
Uitgever: Mouria