Boekenplank:
Kies

Boeken van Hugo Luijten

Hugo Luijten is schrijver, columnist en historicus.

Meer over Hugo Luijten

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1969

Geboorteland: Nederland

Website: Hugo Luijten


Overzicht

  • Offer voor een verloren zaak

Seriemoordenaars

  1. Het bloed van de zwaan
  2. Tot op het bot

Stef Cools

  1. Verast
  2. De Brexitmoorden
  3. Het jaar van de slang

Undercover

  1. Alles of niks
  2. Ramkraak

Non-Fictie

  • Baby C
Non-Fictie

gedetailleerd overzicht

OverzichtOffer voor een verloren zaak

Augustus 1914. Een Duitse reservist moet vluchten uit zijn geboortedorp, naar het front...

Soldaat Heinrich Ohlenforst heeft zich aangemeld bij het Duitse leger omdat hij zijn leven in zijn geboortedorp niet meer zeker is. Zijn grote plan is om eervol terug te keren van het strijdveld als oorlogsheld, zodat zijn geliefde en hun kind een beter leven kunnen krijgen.

Intussen bedenkt dorpsburgemeester Hilger een wreed plan om de eer van zijn eigen familie te redden, waarbij de oorlog een welkome bondgenoot blijkt.

Schrijver: Hugo Luijten
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789044350708
Ebook: 9789044350715
Uitgever: The House of Books

SeriemoordenaarsHet bloed van de zwaan

Februari 1929. Düsseldorf wordt opgeschrikt door een reeks moorden, op zowel mannen, vrouwen als kinderen. De slachtpartijen zijn even afgrijselijk als raadselachtig, want waar is het bloed van de slachtoffers naartoe?

Rechercheurs Richard Meisters en Kaspar ‘Piszko’ Piaszkowski krijgen de taak om de moordenaar op te sporen. Verdachten en getuigen komen en gaan, maar de sadistische beul houdt niet op. Pers en publiek worden ondertussen hysterisch en eisen het uiterste van de tot het uiterste getergde rechercheurs. Het wordt een race tegen de klok om de rust in Düsseldorf te laten terugkeren.

Het bloed van de zwaan is gebaseerd op waargebeurde feiten in Düsseldorf in 1929, tegen de achtergrond van economische crises en de opgang van de nazi’s.

Schrijver: Hugo Luijten
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789464014594
Ebook: 9789464018400
Uitgever: Pelckmans
Tot op het bot

Februari 1996. De gerechtelijke politie van Bergen is verbijsterd als inspecteur Simon Poncelet wordt vermoord in zijn kantoor. Commissaris Zicot Legreffier krijgt de zaak toegewezen, maar de zoektocht naar sporen of bewijzen levert amper iets op.

Op het moment dat het onderzoek helemaal dreigt vast te lopen, doet men een lugubere ontdekking: in een berm worden vuilniszakken met afgezaagde lichaamsdelen gevonden. De politie wordt overbevraagd door de twee zaken en Legreffier krijgt hulp van inspecteur Gina Tagliaferro. Samen proberen ze de dader van de gruweldaden op te sporen, maar hoe dieper ze graven, hoe meer het erop lijkt dat ze worden tegengewerkt door hun superieuren. Is hier nog meer aan de hand?

Schrijver: Hugo Luijten
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789464014600
Uitgever: Pelckmans

Stef CoolsVerast

Een gruwelijke aanslag schokt Antwerpen. Is het terreur of schuilt er meer achter...

In een Antwerpse megabioscoop kost een rampzalige brand tientallen mensen het leven. Gaat het om een terroristische aanslag? Een bendeafrekening? En welk politiek belang heeft burgemeester Denaeyer, die zich voortdurend met de zaak bemoeit?

De politie tast in het duister en de uitgebluste commissaris Stef Cools lijkt wel de laatste persoon die geschikt is om het onderzoek in deze kolkende chaos te leiden. En dan wordt hij een persoonlijk doelwit...

Schrijver: Hugo Luijten
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789401455640
Ebook: 9789401456517
Uitgever: Lannoo
De Brexitmoorden

Wanneer macht een levensgevaarlijk spel wordt...

Tijdens de nerveuze Brexit-onderhandelingen wordt een bekende Europese politicus bij het lijk van zijn assistent aangetroffen. Alle bewijsmateriaal wijst hem als dader aan. Maar wanneer het onderzoek stilaan afgerond lijkt, begint commissaris Stef Cools te vermoeden dat er meer aan de hand is.

De mysterieuze tegenkanting van hogerhand wijst op een grootschalige doofpotoperatie. Als er dan plots weer een dode valt, dreigt de zaak volledig te ontsporen...

Schrijver: Hugo Luijten
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789401452472
Ebook: 9789401432467
Uitgever: Lannoo
Het jaar van de slang

Het kwaad kruipt waar het niet gaan kan...

Tijdens een heftige klimaatactie worden Stef Cools en zijn team halsoverkop opgeroepen voor een verdacht overlijden op de leegstaande site van de voormalige autofabriek van General Motors in Antwerpen.

Een man lijkt gestikt door de hitte in zijn eigen auto. Het lijkt op een ongeval, tot er een nieuw lijk opduikt en er een parallel ontstaat tussen de recente klimaatacties en de aard van de moorden...

Schrijver: Hugo Luijten
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789401466189
Ebook: 9789401467483
Uitgever: Lannoo

UndercoverAlles of niks

In een poging om de witwaspraktijken van een criminele bende aan het licht te brengen, infiltreert undercoveragent Bob Lemmens in een gokkastenimperium in de Limburgse plattelandsgemeente Kinrooi, nabij de Nederlandse grens.

Bob raakt steeds meer verwikkeld in de duistere zaakjes van de gokfamilie en wanneer er een dode valt, dreigt het ook voor hem fataal af te lopen...

Schrijver: Hugo Luijten
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789401471886
Ebook: 9789401471893
Uitgever: Lannoo
Ramkraak

Wanneer bij een serie plofkraken een dode valt, is het aan undercoveragent Bob Lemmens om het vertrouwen van de daders te winnen en hen daarna uit te leveren. De opdracht lijkt eenvoudig voor een flik met zijn ervaring, tot een tienjarige jongen verdwijnt en de situatie dreigt uit te draaien in een bende-oorlog.

Volgt Bob zijn instinct of de instructies van zijn teamleiders? En bovenal, kan hij nieuwe slachtoffers voorkomen?

Schrijver: Hugo Luijten
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789401480727
Ebook: 9789401480734
Uitgever: Lannoo

Non-FictieBaby C

Het enige dat wij acht weken lang konden doen was kangoeroeën: borst ontbloten, Baby C er op leggen, voetjes onder je hemd steken en klaar. Uren aan een stuk lag hij als een aangespoelde zeester op mijn borstkas. Heerlijk. Samen uren inhalen die 's nachts door zorgen verdampt waren.

Het zoontje van Hugo Luijten, schrijver en columnist, werd geboren met een stofwisselingsziekte. Dat stond garant voor een paar heel bijzondere eerste levensjaren; enerzijds anders dan die van andere baby's door een neussonde en andere extra's, anderzijds precies als die van gezonde baby'tjes met eerste stapjes, eerste woordjes, onbedaarlijk nachtelijk huilen en innige lichamelijke contacten tussen vader en zoon.

Hugo Luijten schreef een ontroerend en tegelijk een heel komisch boek over 'Baby C', dat voor jonge ouders een waar feest van herkenning is.

Schrijver: Hugo Luijten
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789461550231
Uitgever: Het Schrijversportaal