Boekenplank:
Kies

Boeken van J.C. Pollock

Meer over J.C. Pollock

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1924 / Overleden: 2012

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Codenaam: Trojaans paard - Crossfire
  • De afrekening - Payback
  • Goerings erfenis - Goering's list
  • Het volgende slachtoffer - Centrifuge
  • Opdracht vermist! - Mission M.I.A.

gedetailleerd overzicht

OverzichtCodenaam: Trojaans paard
Het meest gedurfde project dat de CIA ooit heeft bedacht dreigt op een fatale mislukking uit te lopen. In Praag is een Russische overloper spoorloos verdwenen. Zijn koffer bevat uiterst waardevolle documenten, die betrekking hebben op de perfectionering van het nieuwste besturingssysteem voor raketten.

Door de Sovjets wordt verbeten jacht gemaakt op hun landgenoot, En de CIA brengt een elite-eenheid van Groene Baretten in stelling, getraind om uitsluitend in geval van oorlog te worden ingezet.

De koffer met documenten komt bij toeval in het bezit van de mooie Olympische schaatskampioene Hana Cernikova. Zij besluit haar 'paspoort naar de vrijheid' te overhandigen aan de enige Amerikaan die ze vertrouwt, een ex-marinier die eens haar minnaar was.

Hana en haar redder zijn slechts pionnen in een meedogenloos steekspel tussen de twee grootmachten - onschuldige pionnen die op het punt staan geofferd te worden in het troosteloze niemandsland tussen de Tsjechische en West-Duitse grens.
Schrijver: J.C. Pollock
Oorspronkelijke titel: Crossfire
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 9789068791198
Uitgever: Phoenix
De afrekening
De mooie, jonge Katherine Gannon wordt op afschuwelijke wijze verkracht en vermoord. In de buurt van Central Park wordt haar lichaam door de moordenaar uit een auto gegooid. Jack Gannon, Katherine's echtgenoot, is woedend en verbijsterd. Hij zweert niet te zullen rusten voor de moord is opgelost.

Al snel ontdekt hij dat de moordenaar een Rus is met een diplomatiek paspoort, maar wanneer hij meer te weten wil komen, stuit hij op onverwachte tegenwerking. Zowel het ministerie van Buitenlandse Zaken, als de FBI en de CIA proberen Gannons onderzoekingen te stoppen. Als hij de officiële opdracht krijgt zich terug te trekken en zijn woonplaats voor enige tijd te verlaten, is voor Gannon de maat vol. Hij weigert en gaat helemaal alleen verder met zijn jacht op de moordenaar.

Als specialist van de elite-eenheid Delta Force is Gannon niet voor een kleintje vervaard. Na een zoektocht vol risico's weet hij de moordenaar te identificeren als Nikolai Malik, een KGB-agent met vergaande bevoegdheden. Malik is een dodelijke tegenstander, en wat hem nog gevaarlijker maakt is het feit dat hij geheime informatie bezit die de president van de Verenigde Staten in grote verlegenheid kan brengen.

In een nek-aan-nekrace met de FBI en de CIA probeert Gannon nu Malik te pakken te krijgen.
Schrijver: J.C. Pollock
Oorspronkelijke titel: Payback
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 9789026971556
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Goerings erfenis
In Duitsland sterft een oude man, een voormalig lid van Hitlers SS. Uit zijn bezittingen verdwijnt een leren map met daarin een belangrijk document - een door de nazi Goering opgestelde lijst van bezitters van gestolen kunstschatten. Niet lang daarna worden in New York twee beroemde kunstverzamelaars vermoord en beroofd. Hun namen komen voor op Goerings lijst - de uiterst geheime lijst, die nu in handen gevallen is van een meedogenloze terrorist met de schuilnaam Dieter.

Onmiddellijk wordt alarm geslagen door agenten van de CIA, de Mossad en de KGB - elk land heeft zo zijn eigen redenen om een poging te doen de moorden te stoppen en de lijst in handen te krijgen. En zo wordt Dieter het doelwit van een internationale, keiharde jacht.

Het beste wapen van de CIA tegen terrorisme is Mike Semko, die tegen zijn zin gekoppeld wordt aan de mooie Rachel Sidrane, kunsthistorica maar bovenal Mossad-agente. Als dit ongewone duo een zoektocht naar Dieter en de lijst die hij in handen heeft begint, wordt al snel duidelijk dat er veel grotere internationale verwikkelingen zijn dan vooraf werd gedacht.

Mike en Rachel worden meegesleurd in een buitengewoon gevaarlijk kat-en-muisspel, dat hen over de hele wereld voert. Totdat een schokkende waarheid wordt onthuld en de zaak tot een dramatische ontknoping komt.

Goerings erfenis voert de lezer mee van het documentatiecentrum voor oorlogsmisdaden in Berlijn tot een gruwelijk effectieve verhoorkamer van de Mossad, en geeft een spannende blik in de plotseling dodelijk geworden wereld van de onbetaalbare kunst.
Schrijver: J.C. Pollock
Oorspronkelijke titel: Goering's list
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789026973093
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Het volgende slachtoffer
Eens maakte Mike Slater deel uit van een commando-eenheid die in Vietnam opereerde en uitsluitend met de gevaarlijkste opdrachten werd belast. Maar dat is verleden tijd voor Mike en als hij door overste Bull Brooks, zijn voormalig commandant in Vietnam, wordt uitgenodigd naar een afgelegen meertje in Maine te komen, denkt Mike eindelijk van een welverdiende vakantie te kunnen genieten.

Nooit werd een illusie wreder verstoord. Mike is nauwelijks gearriveerd als zijn gastheer op genadeloze wijze voor zijn ogen wordt vermoord. En dan blijkt ook de ware reden voor Mike's aanwezigheid aan het meertje: overste Brooks wilde hem waarschuwen dat hij en iedereen die deel uitmaakte van de gevechtseenheid met de dood bedreigd wordt.

Vanaf dat moment hangt zijn leven aan een zijden draadje; vanaf dat moment tracht Mike met bovenmenselijke krachtsinspanning zijn vroegere kameraden op te sporen en te redden; vanaf dat moment wordt hij opgejaagd door CIA en KGB; vanaf dat moment leeft Mike in een hel...
Schrijver: J.C. Pollock
Oorspronkelijke titel: Centrifuge
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 9789026945960
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Opdracht vermist!
Als in 1973 de Amerikaanse krijgsgevangenen uit de Vietnamese kampen worden vrijgelaten, blijken ongeveer 2500 soldaten niet naar huis terug te keren. Ze worden als vermist te boek gesteld om uiteindelijk officieel dood te worden verklaard.

Twaalf jaar na zijn verdwijning krijgt Betty Dettimore het onomstotelijke bewijs in handen dat haar echtgenoot Frank, een van de vermisten en al lang doodgewaand, nog steeds in leven is en onder helse omstandigheden in een Vietnamees kamp gevangen wordt gehouden. Zij probeert hemel en aarde te bewegen om haar man te helpen, maar niemand is bereid een vinger uit te steken... Totdat zij Jack Callahan opzoekt.

Callahan kan zijn oude vriend en strijdmakker niet aan zijn lot overlaten en belooft Betty zijn uiterste best te doen om Frank vrij te krijgen. Hij roept een paar oude kameraden bij elkaar en samen besluiten ze het kamp te overvallen en Frank te bevrijden. Vijf getrainde oorlogsspecialisten, die de hel van Vietnam aan den lijve hebben ondervonden, verklaren zich bereid deel te nemen aan de actie. Vijf moedige mannen stellen hun leven in de waagschaal om een vriend van een langzame, mensonterende dood te redden.
Schrijver: J.C. Pollock
Oorspronkelijke titel: Mission M.I.A.
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 9789020403169
Uitgever: Veen