Boekenplank:
Kies
 • Home
 • S
 • Robert Louis Stevenson (1)

Boeken van Robert Louis Stevenson (1)

Robert Louis Stevenson was een Schots schrijver van romans, gedichten, toneelstukken en reisverhalen.

Meer over Robert Louis Stevenson (1)

Genre: Roman

Geboren: 1850 / Overleden: 1894

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Robert Louis Stevenson (1)


Overzicht

 • Broederstrijd - The master of Ballantrae
 • De bende van de zwarte pijl - The black arrow
 • De dollemannen - The merry men
 • De fles van Satan - The bottle imp
 • De geest in de fles - Verzamelbundel
 • De verkeerde kist - The wrong box
 • De wegwijzer - Markheim
 • De Zelfmoordclub - The Suicide Club
 • Dr. Jekyll en mr. Hyde - The strange case of dr. Jekyll and mr. Hyde
 • Schateiland - Treasure Island
 • St. Ives - St. Ives

David Balfour

 1. De ontvoering van David Balfour - Kidnapped
 2. De avonturen van David Balfour - Catriona

Diversen

 • Mijn schaduw - My shadow

Non-Fictie

 • In de Stille Zuidzee - In the South Seas
 • Passaatwind - Island nights' entertainments
 • Reis met een ezel door de Cevennen - Travels with a donkey in the Cevennes

gedetailleerd overzicht

OverzichtBroederstrijd
James Durie van Ballantrae en zijn broer Henry zijn vanaf hun vroege jeugd bittere rivalen. Maar als het lot beslist dat alleen James zich aan mag sluiten bij het leger van de populaire Schotse prins Charles Stuart, zet de haat zich voorgoed in Henry vast. De kansen lijken echter definitief in zijn voordeel te keren als de Schotten dramatisch verslagen worden en niemand meer iets van James verneemt. Zelfverzekerder dan ooit dwingt hij zijn vader toe te stemmen in zijn verloving met de voor James bestemde Alice. Dan keert James onverwacht terug. Ogenschijnlijk onveranderd, maar ook in zijn hart brandt nu de haat, en met duivelse sluwheid zet hij zijn strikken. * In deze omnibus is eveneens het boek David Balfour opgenomen. * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Een broederveete.
Schrijver: Robert Louis Stevenson (1)
Oorspronkelijke titel: The master of Ballantrae
Eerste uitgave: 1897
ISBN/EAN: 90-6790-090-7
Uitgever: Kadmos
De bende van de zwarte pijl
Beschrijving niet beschikbaar. * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel De zwarte pijl.
Schrijver: Robert Louis Stevenson (1)
Oorspronkelijke titel: The black arrow
Eerste uitgave: 1883
ISBN/EAN: 90-274-4304-1
Uitgever: Spectrum
De dollemannen
Beschrijving niet beschikbaar.

* Dit boek is ook uitgebracht onder de titels De vrolijke mannetjes en De vroolijke makkers.
Schrijver: Robert Louis Stevenson (1)
Oorspronkelijke titel: The merry men
Eerste uitgave: 1887
Uitgever: Die Poorte
De fles van Satan
Beschrijving niet beschikbaar. * Boek uit de reeks Premieboeken voor de W.B.V.-leden, 1955.
Schrijver: Robert Louis Stevenson (1)
Oorspronkelijke titel: The bottle imp
Eerste uitgave: 1891
Uitgever: Wereld-Bibliotheek-Vereniging
De geest in de fles
De geest in de fles bevat de volgende verhalen: Verknipte Sjaantje Thrawn Janet Markheim Markheim Dr. Jekyll and Mr. Hyde Dr. Jekyll and Mr. Hyde De geest in de fles The bottle imp Het eiland der stemmen The Isle of Voices * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Dr. Jekyll en mr. Hyde en andere verhalen.
Schrijver: Robert Louis Stevenson (1)
Oorspronkelijke titel: Verzamelbundel
Eerste uitgave: 1966
Uitgever: Meulenhoff


De verkeerde kist
Beschrijving niet beschikbaar. * Geschreven door Robert Louis Stevenson en Lloyd Osbourne.
Schrijver: Robert Louis Stevenson (1)
Oorspronkelijke titel: The wrong box
Eerste uitgave: 1889
Uitgever: Wereldbibliotheek
De wegwijzer
Beschrijving niet beschikbaar.
Schrijver: Robert Louis Stevenson (1)
Oorspronkelijke titel: Markheim
Eerste uitgave: 1886
ISBN/EAN: 9074555047
Uitgever: Ben Baruch
De Zelfmoordclub
De Zelfmoordclub bevat de volgende verhalen: De Zelfmoordclub The Suicide Club Het verhaal van de jongeman met de roomsoezen Story of the young man with the cream tarts Het verhaal van de dokter en het lijk in de koffer Story of the physician and the saratoga trunk Het avontuur van het huurkoetsje The adventures of the hansom cab Een onderdak voor de nacht A lodging for the night De deur van de Sire de Mal?troit The Sire de Maletroit's door
Schrijver: Robert Louis Stevenson (1)
Oorspronkelijke titel: The Suicide Club
Eerste uitgave: 1895
ISBN/EAN: 90-295-4680-8
Uitgever: De Arbeiderspers
Dr. Jekyll en mr. Hyde
Dr. Jekyll is een gewaardeerd arts die zich verdiept in het probleem van goed en kwaad en bedenkt dat beide in de aard van elk mens voorkomen. Hij vraagt zich af of deze twee naturen in de mens gescheiden kunnen worden. Zijn experimenten leveren een middel op dat ertoe leidt dat de kwade krachten in zijn natuur de overhand krijgen. Met een tegengif kan hij terugkeren tot zijn betere ik. Het kwade schepsel dat tevoorschijn komt geeft hij de naam Mr. Hyde, maar het blijkt dat hij deze steeds minder onder controle kan houden. Als Hyde begaat Jekyll misdaden die hij normaal nooit zou plegen, en uiteindelijk komt het tot een afschuwelijke moord. De lezer volgt het verhaal door de ogen van de advocaat Mr. Utterson, die zowel Jekyll als Hyde te zien krijgt, maar net als de lezer lange tijd niet op de hoogte is van het feit dat Jekyll en Hyde ??n persoon is. * Dit boek is ook uitgebracht onder de titels De wonderlijke geschiedenis van dr. Jekyll en mr. Hyde en De zonderlinge geschiedenis van dr. Jekyll en mr. Hyde.
Schrijver: Robert Louis Stevenson (1)
Oorspronkelijke titel: The strange case of dr. Jekyll and mr. Hyde
Eerste uitgave: 1886
Uitgever: Nederlandse Boekenclub
Schateiland
Jim Hawkins, zoon van een herbergier, blikt terug op het grootste avontuur van zijn leven. Dat begint wanneer hij, na de dood van een oude zeeman die in de herberg verbleef, een schatkaart vindt. Jim vertrekt samen met dokter Livesey en jonker Trelawney en een complete bemanning naar Schateiland, waar de beruchte piraat Flint een schat heeft begraven. Maar de bemanning blijkt grotendeels uit handlangers van Flint te bestaan, die Jim om zeep willen helpen om er met de schat vandoor te kunnen gaan. Gelukkig weet Jim te ontsnappen. Daarmee zijn de gevaren niet geweken, want als Jim en zijn vrienden de schat hebben gevonden, worden ze opnieuw belaagd... * Dit boek is ook uitgebracht onder de titels Goudeiland, Het goudeiland, Onder de boekaniers, Schatteneiland en Zeeroverseiland.
Schrijver: Robert Louis Stevenson (1)
Oorspronkelijke titel: Treasure Island
Eerste uitgave: 1883
ISBN/EAN: 90-253-4986-2
Uitgever: Athenaeum


St. Ives
In St. Ives worden de lotgevallen van de burggraaf St. Ives beschreven als ontsnapte krijgsgevangene in Engeland in de Napoleontische tijd. Het is een roman v?l avontuur, die de aandacht van de lezer van begin tot einde gespannen houdt. Stevenson heeft het werk door zijn vroegtijdige dood niet af kunnen maken. Het verscheen vier jaar na zijn dood, nadat het voltooid was door sir A.T. Quiller-Couch. * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Burggraaf Anne de K?roual de St. Ives.
Schrijver: Robert Louis Stevenson (1)
Oorspronkelijke titel: St. Ives
Eerste uitgave: 1897
ISBN/EAN: 90-204-5497-8
Uitgever: Veen

David BalfourDe ontvoering van David Balfour
Wanneer zijn vader sterft, hoort David voor het eerst dat hij uit een rijke familie komt, die een schitterend landgoed bezit. David is erg beniewd naar zijn oom, die hem echter liever dood dan levend ziet. Langzamerhand komt David erachter waarom, maar dan is het al te laat. Hij wordt gekidnapt en in het ruim van een schip gegooid om verkocht te worden als slaaf. Als kajuitjongen sluit hij vriendschap met Alan, die belooft hem te helpen het landgoed te veroveren. Maar voor het zover is, lijden ze schipbreuk, dwalen ze door de Schotse hooglanden op de vlucht voor soldaten, en raken ze verwikkeld in de clantwisten van de Campbells en de Stewarts... * Dit boek is ook uitgebracht onder de titels De ontvoering en Ontvoerd.
Schrijver: Robert Louis Stevenson (1)
Oorspronkelijke titel: Kidnapped
Eerste uitgave: 1886
ISBN/EAN: 90-258-4506-1
Uitgever: Leopold
De avonturen van David Balfour
De avonturen van David Balfour: zijn ontvoering, zijn schipbreuk en zijn ontberingen op een onbewoond eiland; zijn vlucht door de woeste Schotse Hooglanden; zijn ontmoeting met Alan Breck Steward en andere beruchte Hooglanders; een meeslepende reeks gebeurtenissen die hij te danken heeft aan de man die onrechtmatig zijn erfenis beheert: zijn kwaadaardige oom Ebenezer Balfour of Shaws. Na een moord in Appin blijft het ongeluk hem achtervolgen. Hij reist naar Holland en Frankrijk en ontmoet James More Drummond, een zoon van de beroemde Schotse held Rob Roy, en diens lieftallige dochter Catriona.
Schrijver: Robert Louis Stevenson (1)
Oorspronkelijke titel: Catriona
Eerste uitgave: 1893
Uitgever: Areopagus

DiversenMijn schaduw
Ge?llustreerde bewerking van het gedicht Mijn schaduw van Robert Louis Stevenson uit A child's garden of verses (1921).
Schrijver: Robert Louis Stevenson (1)
Oorspronkelijke titel: My shadow
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-6822-683-5
Uitgever: Clavis

Non-FictieIn de Stille Zuidzee
Van alle namen die verbonden zijn met de Stille Oceaan, is er geen zo geliefd als die van Robert Louis Stevenson - de Landheer van Vailima - die de laatste jaren van zijn korte leven ver van de Hooglanden sleet, te midden van de eilanden van de Stille Zuidzee. De 38-jarige Stevenson had al enige literaire bekendheid verworven toen hij aan zijn Zuidzee-reis begon in de hoop op een betere gezondheid. De reis was niet alleen goed voor zijn gezondheid, maar veranderde zijn leven op een dramatische en onvoorziene wijze. Met zijn nieuwe vitaliteit werd de invalide schrijver van melodramatische avonturenromans als Schateiland en De ontvoering van David Balfour zelf voor het eerst van zijn leven een actief man, die intensief betrokken was bij de intriges en de politiek zoals men die aantreft onder de palmen van de romantische koninkrijkjes in de Stille Oceaan. Hij gaf zijn naam en faam aan de zaak van de Polynesi?rs, die vochten voor het behoud van hun onafhankelijkheid en hun cultuur tegenover opdringende westerse mogendheden, maar hij schonk hen bovenal zijn hart. Dit is het verhaal van de Zuidzee-reizen van Stevenson op de Casco en de Equator. Het is een prachtig weergegeven verslag over eilandbevolkingen en hun leven; het is ook het verhaal over het begin van zijn liefde voor de Stille Oceaan en over zijn groeiende betrokkenheid bij het belang van het eiland.
Schrijver: Robert Louis Stevenson (1)
Oorspronkelijke titel: In the South Seas
Eerste uitgave: 1900
ISBN/EAN: 90-6045-558-4
Uitgever: Hollandia
Passaatwind
Beschrijving niet beschikbaar.
Schrijver: Robert Louis Stevenson (1)
Oorspronkelijke titel: Island nights' entertainments
Eerste uitgave: 1893
Uitgever: Meulenhoff
Reis met een ezel door de Cevennen
Reis met een ezel door de Cevennen is het verslag van de twaalfdaagse, bijna tweehonderd kilometer lange reis die Robert Louis Stevenson in 1879 maakte door de ruige en nauwelijks bewoonde Franse Cevennen. Met zijn beschrijving van de koppige en eigengereide ezel Modestine schiep hij onbedoeld een van de meest markante karakters uit de reisliteratuur. De afkeer die de onmachtige Stevenson aanvankelijk van Modestine heeft, verandert gaandeweg in een vertederende genegenheid.
Schrijver: Robert Louis Stevenson (1)
Oorspronkelijke titel: Travels with a donkey in the Cevennes
Eerste uitgave: 1879
ISBN/EAN: 90-76347-84-0
Uitgever: Hoogland & Van Klaveren