Boekenplank:
Kies
  • Home
  • A
  • Louisa May Alcott

Boeken van Louisa May Alcott

Meer over Louisa May Alcott

Genre: Roman

Website: Louisa May Alcott


Overzicht

  • Fatale liefdesjacht - A long fatal love chase

De familie Marsh

  1. Onder moeders vleugels - Little women
  2. Op eigen wieken - Good wives

gedetailleerd overzicht

OverzichtFatale liefdesjacht
Haar uitgever vond Fatale liefdesjacht in 1866 te gewaagd voor haar lezers. Na meer dan honderd jaar is het boek nu eindelijk onder het stof vandaan. Louisa May Alcott heeft twee literaire levens geleid: een waarin ze semi-autobiografische werken als Onder moeders vleugels schreef en een waarin ze zich aan pikanter werk waagde.
Rosamond is een slimme jonge vrouw met een ijzeren wil. Ze leidt een zeer geïsoleerd bestaan bij haar grootvader en droomt van romantiek en avontuur. Op het eerste gezicht lijkt Rosamond zo weggelopen uit een vroeger boek van Alcott, maar al snel blijkt dat deze jongedame heel wat meer durft dan haar voorgangsters. De routine van haar vreugdeloze dagen wordt doorbroken door het onverwachte bezoek van de avonturier Phillip Storm. Rosamond raakt volledig in de ban van deze man.
Wanneer haar grootvader haar inzet bij een uit de hand gelopen kaartspel met zijn ruige bezoeker, en verliest, staat niets haar vertrek met Phillip in de weg. Al snel komt Rosamond erachter dat haar nieuwe echtgenoot een losbandig en amoreel bestaan heeft geleid en dat hij een angstaanjagend temperament heeft. Ze besluit hem te ontvluchten - ondanks haar liefde voor hem. Phillip, gedreven door een verwoestende drang haar te bezitten, achtervolgt Rosamond door heel Europa in een uitputtingsslag van wilskracht en passie.
De lezer kan zich helemaal verliezen in het sentiment, de nostalgie en de tomeloze hartstocht waar dit boek van overloopt. Een roman met ouderwetse allure!
Schrijver: Louisa May Alcott
Oorspronkelijke titel: A long fatal love chase
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-295-0049-2
Uitgever: De Arbeiderspers

De familie MarshOnder moeders vleugels
De vier meisjes March (Josephine, Margaret, Amy en Beth) voelen zich thuis heel gelukkig. Dat is hoofdzakelijk te danken aan hun moeder, die de kunst verstaat vrede en gezelligheid te scheppen. Over hun leven wordt thans echter een schaduw geworpen, omdat hun vader, dominee March, zich als legerpredikant in de oorlog in Amerika bevindt.
De meisjes maken heel wat grappige en minder grappige avonturen mee. Vooral Jo, die schrijfster wil worden, en haar eerste werk aan een uitgever tracht te verkopen. Het is de grote verdienste van moeder March, dat zij haar dochters 'oefent' in naastenliefde.
Little Women - 1994
Regisseur: Gillian Armstrong
Cast: Winona Ryder, Gabriel Byrne, Susan Sarandon, e.a.
Schrijver: Louisa May Alcott
Oorspronkelijke titel: Little women
Eerste uitgave: 1868
Uitgever: Zebra-Reeks
Op eigen wieken
Op eigen wieken is het vervolg op Onder moeders vleugels en vertelt het verdere verhaal over de levens van de meisjes March na het einde van de Amerikaanse Burgeroorlog.
Schrijver: Louisa May Alcott
Oorspronkelijke titel: Good wives
Eerste uitgave: 1888 (?)
Uitgever: Zebra-Reeks