Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Robert Louis Stevenson (2)

Boeken van Robert Louis Stevenson (2)

Over Robert Louis Stevenson is voldoende informatie te vinden op het internet; hij was de schrijver van wereldberoemde boeken als Schateiland en Dr. Jekyll en Hyde. Over onderhavige schrijver (Robert Louis Stevenson III) is echter weinig andere informatie te vinden dan dat hij afstamt van de beroemde schrijver.

Meer over Robert Louis Stevenson (2)

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Philip Drake

  1. Code Fakkellicht - Torchlight
  2. Code Heldere Ster - Bright Star

gedetailleerd overzicht

Philip DrakeCode Fakkellicht
Om de lange reeks successen die hem tot multimiljonair hebben gemaakt te bekronen, heeft wapenhandelaar Erich Wilhelm Gerhardt voorbereidingen getroffen voor de munitiedeal van de eeuw. Daarvoor heeft hij op korte termijn een enorme hoeveelheid contanten nodig waarvan de herkomst niet te traceren mag zijn. Gerhardt formeert daarom een team dat op jacht gaat naar een legendarische schat aan boord van een schip dat al sinds de Eerste Wereldoorlog op de zeebodem rust.

Na een tip van Gerhardts geadopteerde dochter, Jennifer, infiltreren oud-US Navy Seal's Philip Drake en Jack Henderson het duikteam van de wapenhandelaar. Op het moment dat Jennifer de ware aard van Gerhardts zaken ontdekte, begon ze een aanhoudende stroom informatie naar de CIA te sturen. Daardoor heeft ze zichzelf echter in groot gevaar gebracht.

De missie van Drake en Henderson aan boord van Gerhardts schip krijgt daardoor een tweeledig doel: Gerhardts plannen verijdelen én Jennifer redden. Om dat te bereiken, moeten ze niet alleen de sluwe zakenman, maar ook zijn bende geharde, meedogenloze huurlingen te slim af zijn...
Schrijver: Robert Louis Stevenson (2)
Oorspronkelijke titel: Torchlight
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789029065016
Uitgever: Meulenhoff
Code Heldere Ster
Heldere Ster - het ultieme wapen voor het nieuwe millennium. Een satelliet die in staat is lasergeleide bommen en zelfdenkende raketten te lanceren waardoor een slagveld binnen enkele minuten kan worden schoongeveegd. Geen puinhopen, geen levensgevaarlijke nucleaire fall-out - dit is het perfecte instrument voor precieze, dodelijke en definitieve vergelding. Het is maar goed dat het wapen veilig in Amerikaanse handen is. Maar lang blijft dat niet zo.

Dan stort de space shuttle - met Heldere Ster aan boord - op mysterieuze wijze neer en komt terecht op de bodem van de Atlantische Oceaan. Om de crisis het hoofd te bieden wordt de hulp ingeroepen van ex-Navy Seal Philip Drake. Maar voor hij actie kan ondernemen hebben onbekenden de kostbare satelliet van de zeebodem geroofd.

De spanning in de wereld stijgt wanneer Heldere Ster op de zwarte markt wordt aangeboden. China, Libië, Korea - allemaal zijn ze uit op wereldheerschappij. Uit wanhoop probeert zelfs de Amerikaanse regering aan de veiling deel te nemen. De laatste zet is echter aan Philip Drake, die vanwege een gebeurtenis in zijn verleden wraak zoekt.
Schrijver: Robert Louis Stevenson (2)
Oorspronkelijke titel: Bright Star
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789029065214
Uitgever: Meulenhoff