Boekenplank:
Kies
  • Home
  • W
  • Jeroen Windmeijer & Jacob Slavenburg

Boeken van Jeroen Windmeijer & Jacob Slavenburg

Meer over Jeroen Windmeijer & Jacob Slavenburg

Genre: Thriller / Spanning

Nederland


Overzicht

  • Het Evacomplex
  • Het Isisgeheim

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet Evacomplex

Een dode man, een vermiste vrouw en een slang in een Leids hofje...

De internationaal vermaarde slangendeskundige Frank van As wordt te midden van zijn terrariums dood aangetroffen. Een ratelslang rust op zijn borst. Hoe heeft hij zich, met al zijn ervaring, zo kunnen laten verrassen? Het raadsel wordt alleen maar groter als ook zijn vrouw Catharina verdwenen blijkt.

Journaliste Magda Filippo, tevens de ex van Frank, stuit tegelijkertijd op een alternatieve uitleg van het Genesisverhaal en de rol van Eva in de Bijbel. De gebeurtenissen lijken met elkaar verstrengeld te zijn, maar hoe? Een spannende zoektocht leidt van wonderbaarlijke religieuze tradities naar een slangenkuil vol intriges en verborgen boodschappen in de Sixtijnse kapel.

Schrijver: Jeroen Windmeijer & Jacob Slavenburg
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789402707212
Ebook: 9789402761375
Uitgever: HarperCollins
Het Isisgeheim

Een gouden beeldje herbergt een eeuwenoud mysterie...

Wanneer het Leidse Rijksmuseum voor Oudheden zich opmaakt voor een grootse tentoonstelling over Egypte, doet conservator Ariadne een fantastische ontdekking in een gouden beeldje van de godin Isis: de Egyptische moedergodin blijkt al eeuwenlang een groot geheim met zich mee te dragen.

Al snel raken Ariadne en haar collega Thees verstrikt in een onzichtbaar netwerk met internationale vertakkingen. Big Pharma is geïnteresseerd in haar vondst - net als een gerespecteerd genootschap uit Engeland. Hun pogingen het mysterie te ontrafelen leiden hen naar Oxford, naar de oevers van een rivier met een wel heel bijzondere naam...

Schrijver: Jeroen Windmeijer & Jacob Slavenburg
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789402704976
Ebook: 9789402759488
Uitgever: HarperCollins