Boekenplank:
Kies
 • Home
 • A
 • Thomas van Aalten

Boeken van Thomas van Aalten

Thomas van Aalten groeide op in Huissen en verhuisde in 1996 naar Amsterdam. Hij is schrijver, journalist en docent.

Meer over Thomas van Aalten

Genre: Thriller / Spanning

Geboren: 1978

Nederland

Website: http://www.thomasvanaalten.nl


Overzicht

 • Coyote
 • De onderbreking
 • De schuldigen
 • Henry!
 • Leeuwenstrijd
 • Sneeuwbeeld
 • Sluit deuren en ramen
 • Tupelo

gedetailleerd overzicht

OverzichtCoyote
Omdat het trapgat op een deurpost lijkt en de bijbehorende attributen die de ruimte onder de grond decoreren op zo'n bijzondere manier zijn gerangschikt, lijkt het alsof mijn lichaam geroteerd is en ik de trap op loop in plaats van af.
Wat een muur moet zijn aan het einde van de trap ziet eruit als een plafond en de wandlampen aan de zijkant van de trap zijn een kwartslag gekanteld....
Schrijver: Thomas van Aalten
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 90-499-5015-9
Uitgever: Rotschild & Bach
De onderbreking
Na het verschijnen van de roman Exile, aan de vooravond van 11 september 2001, verdwijnt schrijver Victor Tupelo. Een paar jaar later duikt hij op in een sneeuwstorm, waarna Tupelo bij Hotel Kilimanjaro aanklopt. De receptionist van het hotel blijkt een trouwe lezer van Tupelo's werk en bovenmatig geïnteresseerd in diens manuscript. Hij nodigt de auteur uit om het aan hem voor te lezen. Het voert de receptionist onder meer mee naar luxe hotels, de Interstate 5 van Los Angeles naar Anaheim en de redactie van een gossiptijdschrift in Santa Monica. Geheel vrijblijvend is deze voorleessessie niet, want hoe langer Tupelo in het hotel verblijft, hoe duidelijker het hem wordt dat hij er wellicht nooit meer weg komt. En niet alleen vanwege de almaar aanhoudende sneeuwstorm.
Schrijver: Thomas van Aalten
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-468-0490-2
Uitgever: Nieuw Amsterdam
De schuldigen
Orson Löwestein, zoon van een bankier en een ijdele alcoholiste, ontvlucht op jonge leeftijd de ouderlijke villa. Zijn ouders worstelen met de problemen van de moderne elite: vader Bertrand ontspoort in de financiële crisis, moeder Sheila stort zich na detoxsessies en cruisetochten op klinieken voor plastische chirurgie. De westerse luxeproblemen bereiken een hoogtepunt in een gruwelijke aanslag op het Burj Al Arab-hotel in Dubai, 'het enige zevensterrenhotel ter wereld'. De daders komen uit verrassende hoek.
Schrijver: Thomas van Aalten
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 978-90-468-0985-3
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Henry!
Nederland, begin jaren zestig. De welvaart groeit en twintiger Henry Imholz, wereldburger en zoon van een steenrijke ondernemer, voelt dat haarfijn aan. Na een baantje als dagbladverslaggever besluit Henry zijn eigen tijdschrift op te zetten - en hij geeft het zijn eigen naam. Henry! bevat flitsende reportages, een societyrubriek, spraakmakende interviews en advertenties voor sterke drank en automerken. De lezers verslinden het blad. Als eind jaren zestig het optimisme in Nederland plaatsmaakt voor maatschappelijke onrust, lijkt Henry zijn doelgroep uit het oog te verliezen. Een drama uit het privéleven van Henry brengt bovendien het voortbestaan van zijn tijdschrift in gevaar. Henry! is een roman over de even romantische als grillige hoogtijdagen van de Nederlandse tijdschriftenindustrie, van eind jaren vijftig tot begin jaren tachtig van de twintigste eeuw.
Schrijver: Thomas van Aalten
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789046820773
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Leeuwenstrijd
Voorjaar 2012. De opstandige puber Luca Dona vindt een oud leeuwenpak op de zolder van Duynstaete, een voormalig jongensinternaat, waar zijn opa opgroeide. Deze vondst vormt het startschot van een zoektocht naar de geschiedenis van de familie Dona. Van de vestiging van een Italiaans mijnwerkersgezin in het Limburg van de jaren twintig, via een vlucht uit Europa met een circuskaravaan, naar de spionagepraktijken van de BVD, de demonstraties in de jaren tachtig en een door social media omgeven jongerenrel. Leeuwenstrijd geeft een panoramische blik op Nederland aan de hand van vier vaders en zonen Dona, die elk op hun eigen manier de idealen van een generatie vertegenwoordigen - maar passen ze ook allemaal het leeuwenpak?
Schrijver: Thomas van Aalten
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789046816370
Uitgever: Nieuw Amsterdam


Sneeuwbeeld
De jonge Eric Sterling leidt een schijnbaar doodnormaal leven, met een baantje als nachtportier in een hotel. Hij probeert afstand te nemen van zijn familie. Maar zijn te rijk geworden vader doet juist nu een poging om de band met zijn zoon aan te halen en Eric kan het niet over zijn hart verkrijgen om zijn moeder alleen te laten. Zijn leven licht even op door zijn relatie met een sterretje uit een soapserie. Dan betrekt de lucht weer, als een jeugdvriend op het toneel verschijnt. Een donkere nacht brengt uiteindelijk een schokkende apotheose.
Schrijver: Thomas van Aalten
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-5759-273-8
Uitgever: Podium
Sluit deuren en ramen
In een tijd en in een samenleving die hevig onder druk staan, wordt de jonge bouwvakker Nick Vegas door zijn baas gevraagd mee te helpen bouwen aan een woonwijk genaamd Substaat Redux. Deze afgelegen en afgesloten 'gated community' moet voor haar bewoners een nieuwe vorm van veiligheid waarborgen - iets wat geen overbodige luxe lijkt sinds er op mysterieuze wijze mensen verdwijnen en er voortdurend rellen, overvallen en brandjes plaatsvinden. Het land is zelfs getroffen door een algehele doofheid, al snel de Collectieve Auditieve Handicap genoemd. In Sluit deuren en ramen speelt onze poging om angst buiten de deur te houden de hoofdrol. De lezer belandt samen met Nick en de andere personages - die allen de littekens van het moderne leven dragen - in situaties en omstandigheden die soms herkenbaar maar meestal uiterst vervreemdend zijn. Veel van de gebeurtenissen hebben extreme gevolgen, waardoor het verhaal wordt voortgestuwd naar een explosief einde.
Schrijver: Thomas van Aalten
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-414-0646-8
Uitgever: Ambo | Anthos
Tupelo
In een filmische opeenvolging van observaties, scenes, korte verhalen en dialogen uit een praatprogramma, schetst Thomas van Aalten in Tupelo een hallucinerend beeld van een jong en ontregeld leven. Wanneer de hoofdpersoon terugkeert naar zijn geboortedorp, dreigt hij de grip op zijn eigen leven te verliezen, waardoor eventuele idealen al teloorgaan voordat ze tot wasdom kunnen komen. Van Aaltens evocatieve proza legt de absurditeiten en de pijnlijke schoonheid van de massacultuur bloot. Dit is fictie in de beste traditie van vernieuwende auteurs en filmmakers.
Schrijver: Thomas van Aalten
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-5759-134-0
Uitgever: Podium