Boekenplank:
Kies
  • Home
  • A
  • Stephan Abarbanell

Boeken van Stephan Abarbanell

Stephan Abarbanell studeerde evangelische theologie en algemene retoriek in Hamburg, Tübingen en Berkeley. Abarbanell is Chef Cultuur bij het radiostation RBB.

Meer over Stephan Abarbanell

Genre: Roman

Geboren: 1957

Geboorteland: Duitsland


Overzicht

  • Het licht van die dagen - Das Licht jener Tage
  • Morgenland - Morgenland

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet licht van die dagen

Een oude schuld, een verloren liefde en een verscheurd land...

Een kibboets nabij de Israëlisch-Libanese grens, 1982. Bij een raketaanval redt een vreemdeling het leven van de jonge Duitse arts Robert Landauer. Dat moment bepaalt onverwachts hun beider toekomst.

Meer dan dertig jaar later ontmoeten de mannen elkaar opnieuw in Berlijn en zijn redder van toen vraagt Landauer om een gunst: hij moet hem helpen een vrouw te vinden wier sporen in Beiroet verloren zijn gegaan tijdens de oorlog in Libanon. Landauer vertrekt en zijn reis naar het Midden-Oosten wordt een reis naar zijn eigen verleden.

Schrijver: Stephan Abarbanell
Oorspronkelijke titel: Das Licht jener Tage
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789056726652
Ebook: 9789044979183
Uitgever: Signatuur
Morgenland

1946. De Joodse Lilya Wasserfall is actief in het verzet in Palestina en hoopt bij een grote sabotageactie ingezet te worden. Maar ze krijgt een volkomen andere opdracht: in het ontregelde Duitsland moet ze op zoek naar de verdwenen Joodse wetenschapper Raphael Lind. Voor de oorlog vluchtte zijn broer Elias Lind naar Israël, terwijl Raphael geen afstand kon nemen van zijn Duitse wortels.

Elias kan het bericht dat Raphael omkwam in een concentratiekamp niet geloven en denkt bewijs te hebben dat hij nog leeft. Voor Lilya begint een avontuurlijke reis door Europa, die ook een zoektocht is naar zichzelf en naar een heimat.

Morgenland is een meeslepende roman over liefde, verlies en het verlangen naar een thuis in een wereld die verkeert tussen de gruwel uit het recente verleden en de hoop op een betere toekomst.

Schrijver: Stephan Abarbanell
Oorspronkelijke titel: Morgenland
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789056725563
Ebook: 9789044975109
Uitgever: Signatuur