Boekenplank:
Kies
  • Home
  • A
  • Jesús Sánchez Adalid

Boeken van Jesús Sánchez Adalid

Meer over Jesús Sánchez Adalid

Genre: Roman

Geboren: 1962

Geboorteland: Spanje

Website: Jesús Sánchez Adalid


Overzicht

De ziel van de stad

Noord-Spanje, begin 13e eeuw. Vier mannen, een monnik, een handelaar, een ridder en een geestelijke, zijn op bedevaart naar Santiago. De laatste, Blasco Jiménez, een grijsaard die gebukt gaat onder zijn zondige verleden, vertelt op deze tocht zijn levensgeschiedenis.

Op zijn achtste weet Blasco, de moederloze zoon van een arme geitenhoeder, het medelijden op te wekken van don Bricio, de machtige aartsdeken van Avila, die hem tot zijn beschermeling maakt en opvoedt tot geestelijke. Maar Blasco heeft een zwak karakter en steeds weer bezwijkt hij voor de verleidingen van luxe en wellust.

Als de Moren uit het zuiden oprukken, besluit don Bricio zich aan te sluiten bij het grote leger van christenen dat succesvol ten strijde trekt tegen deze goddelozen. Uit bewondering voor zijn heldenmoed laat de koning hem wijden tot bisschop van Ambrosia en na enkele jaren benoemt don Bricio zijn beschermeling Blasco tot vestingheer van zijn geliefde stad. Maar zelfs in deze belangrijke functie bezwijkt Blasco voor eigenbelang; als de Moren Ambrosia belegeren, levert hij de stad aan hen uit.

Hij wordt wegens hoogverraad ter dood veroordeeld, maar zelfs nu schiet don Bricio hem weer te hulp. Toch weigert Blasco hardnekkig zijn lesje te leren en pas later, veel later, na veel omzwervingen en ontberingen, zal hij eindelijk tot bezinning komen...

Schrijver: Jesús Sánchez Adalid
Oorspronkelijke titel: El alma de la ciudad
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789061121794
Uitgever: Karakter