Boekenplank:
Kies
  • Home
  • A
  • Christiaan Alberdingk Thijm

Boeken van Christiaan Alberdingk Thijm

Christiaan Alberdingk Thijm is een van de oprichters van Bureau Brandeis, een advocatenkantoor gespecialiseerd in technologie en internetrecht.

Meer over Christiaan Alberdingk Thijm

Genre: Roman

Geboren: 1971

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • De familie Wachtman
  • Het proces van de eeuw

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe familie Wachtman

De wetenschappelijke carrière van Philip Wachtman zit in een dip. Zijn promotieonderzoek over de anonimiteit van de spermadonor is overbodig geworden en hij dreigt gepasseerd te worden voor een benoeming tot hoogleraar. Hoe anders vergaat het zijn vriendin, de succesvolle stemactrice Freya de Koning. Als stem van het populaire kindpersonage Felicity bevindt zij zich op het hoogtepunt van haar roem.

Maar er is een groot gemis. Freya is op haar negenendertigste nog kinderloos. Het ligt aan Philip, denkt Freya. Maar Philip weet dat hij niet de oorzaak kan zijn. Wachtman heeft naar schatting 411 nakomelingen; het gevolg van bovenmatig praktijkonderzoek bij de spermabank van zijn vriend, dokter Dumortier. Door een uitspraak van de rechter dreigt Wachtman zijn geheim prijs te moeten geven.

Achtervolgd door zijn verleden en door een studente die zegt dat ze zijn dochter is, moet hij op zoek naar zichzelf. Gaandeweg komt hij tot de conclusie dat hij niet is wie hij dacht te zijn.

Schrijver: Christiaan Alberdingk Thijm
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789026352508
Ebook: 9789026352515
Uitgever: Ambo | Anthos
Het proces van de eeuw
Eppo Boetselaar is een jonge, hongerige advocaat, een tikkeltje opportunistisch, maar welke advocaat is dat niet? Wanneer hij door een speling van het lot terechtkomt bij het prestigieuze Schwaab & Helvoeth, het grootste kantoor aan de Zuidas, rijst zijn ster snel. Helemaal als hij mag werken voor Willem Helvoeth, de narcistische oprichter van het kantoor.

Maar dan gaat het fout. Opgejaagd door de urennorm en de onbegrensde ambitie van zijn bazen maakt Eppo fouten. Om zijn falen te maskeren rijgt hij de ene leugen aan de andere. Wanneer Eppo een vonnis vervalst, wordt hij voor het oog van de camera ontmaskerd. Hij sleept Willem Helvoeth en diens kantoor mee in zijn val.

Nu staat Eppo, ontslagen en zonder status, tegenover zijn voormalige werkgever. Schwaab & Helvoeth daagt de gevallen held voor de rechter. Eppo gaat het gevecht aan, als een echte advocaat. Wat heeft hij in zijn verdediging aan te voeren? Zijn vaderloze jeugd? Een verbroken relatie? De hebzucht van zijn bazen?
Schrijver: Christiaan Alberdingk Thijm
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789048805136
Ebook: 9789048811069
Uitgever: Lebowski