Boekenplank:
Kies
  • Home
  • A
  • Kim van Alkemade

Boeken van Kim van Alkemade

Kim van Alkemade - haar vader was een immigrant uit Nederland - werd geboren in New York. Ze studeerde Engelse taal- en letterkunde in Wisconsin, en was vele jaren hoogleraar aan de Engelse faculteit van de Shippensburg universiteit in Pennsylvania.

Meer over Kim van Alkemade

Genres: Oorlog, Roman

Geboren: 1963

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Kim van Alkemade


Overzicht

  • Tel de sterren - Counting lost stars
  • Weesmeisje nr. 8 - Orphan #8

gedetailleerd overzicht

OverzichtTel de sterren

1960, New York. Rita Klein moet haar studie opgeven omdat ze zwanger raakt. Ze leert Jacob Nassy kennen, een Nederlandse man wiens moeder verdwenen is in de oorlog. Als Rita ontdekt dat de Jodenvervolging in Nederland werd georganiseerd met behulp van het soort Hollerith-computers waar ze op de universiteit mee gewerkt heeft, gaat ze op zoek naar informatie over Jacobs moeder.

1941, Den Haag. Cornelia Vogel werkt met de nieuwe Hollerith-computers, waarmee de nazi’s nauwkeurig alle Nederlandse inwoners registreren. Als ze beseft dat de volkstelling wordt gebruikt om Joden te vervolgen, zet ze alles op het spel om haar Joodse vriendin en geheime liefde Leah te helpen ontsnappen.

Voor deze aangrijpende roman vond Kim van Alkemade inspiratie in haar eigen familiegeschiedenis.

Schrijver: Kim van Alkemade
Oorspronkelijke titel: Counting lost stars
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789026169496
Ebook: 9789026169502
Uitgever: De Fontein
Weesmeisje nr. 8

Weesmeisje nr. 8 is een op feiten gebaseerde, ontroerende roman over het vermogen van mensen om kwaad te doen... en lief te hebben.

De vierjarige Rachel Rabinowitz belandt in het Joodse weeshuis in New York, waar dokter Mildred Solomon medische experimenten uitvoert op kinderen. Rachel wordt onderworpen aan een reeks röntgenbehandelingen, waardoor haar gezondheid voorgoed wordt aangetast.

Als volwassen vrouw ondervindt Rachel dagelijks de lichamelijke consequenties van de behandelingen. Desondanks werkt ze als verpleegster in een verzorgingstehuis, waar ze op een dag dokter Solomon onder haar hoede krijgt. Al snel realiseert Rachel zich dat zij nu de macht in handen heeft. Moet ze haar kans grijpen om wraak te nemen, of kan ze de oude vrouw vergeven?

Schrijver: Kim van Alkemade
Oorspronkelijke titel: Orphan #8
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789402708103
Ebook: 9789402750737
Uitgever: HarperCollins