Boekenplank:
Kies

Boeken van Thomas Altman

Meer over Thomas Altman

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): * Campbell Armstrong
* Campbell Black


Overzicht

  • De bruid - The true bride
  • De indringer - The intruder
  • Geef pappa maar een kusje - Kiss daddy goodbye
  • Moord op kerstavond - Black Christmas

Dubbel uitgegeven titels

  • Nachtmerrie - zie De bruid
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe bruid
Ellen Campbell is acht maanden zwanger en haar man Eric houdt veel van haar. Dit zou de gelukkigste tijd van haar leven moeten zijn.... ware het niet dat er vreemde angstaanjagende dingen gebeuren in huize Campbell.
Iemand heeft haar woning doorzocht, haar kleren verscheurd, een dierbaar aandenken gestolen. Iemand bespiedt haar, in de supermarkt, in de bibliotheek, op straat...
Niemand kan ze nog vertrouwen, haar moeder niet, haar beste vriendin niet... zelfs Eric niet. Langzamerhand verliest Ellen alle hoop. Ook op een gezonde baby...
* Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Nachtmerrie.
Schrijver: Thomas Altman
Oorspronkelijke titel: The true bride
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 90-10-05160-9
Uitgever: Elsevier
De indringer
Caroline kleedde zich langzaam uit. Het was zaterdagavond en ze had niets beters te doen dan naar bed te gaan. Terwijl ze in de spiegel keek, voelde ze dat ze niet meer alleen was - ze luisterde en hield haar adem in. Toen ze de badkamerdeur dicht wilde doen, kraakte het plastic douchegordijn en bewoog een schaduw langzaam in haar richting.
Tobias Manning, een doorgewinterde politieman, is tevreden met zijn rustige bestaan in het Californische stadje Las Cosimas. Maar dan wordt hij geconfronteerd met de sinistere moord op een prachtige vrouw. En na het eerste slachtoffer volgen er meer, steeds meer!
Terwijl de meedogenloze moordenaar elk moment weer kan toeslaan, wordt zelfs Manning bang... want een ijzingwekkend vermoeden houdt hem wakker...
Schrijver: Thomas Altman
Oorspronkelijke titel: The intruder
Eerste uitgave: 1985
Uitgever: Phoenix
Geef pappa maar een kusje
Emily en Ted Albright wonen in een buitenwijk. Ze hebben twee gezonde kinderen, een eigen huis en een auto. Maar Emily krijgt het gevoel dat iedere dag op de voorgaande begint te lijken en dat haar leven langzaam maar zeker afglijdt in eindeloze verveling.
Om toch maar iets om handen te hebben gaat Emily een cursus poëzie volgen. Ze hangt een briefje op in de supermarkt, waarin ze vrouwen voorstelt deel te nemen aan een kinderoppasclub. Om beurten kunnen zij bij elkaar oppassen en zo hoeft niemand iets te betalen.
Vier vrouwen gaan op haar voorstel in en alles lijkt naar wens te gaan – totdat blijkt dat een van die vrouwen een psychopate is, die Emily’s kinderen voor zichzelf wil opeisen.
Maar wie van de vier vrouwen is de waanzinnige? Wie van hen heeft haar echtgenoot vermoord en martelt haar blinde vader? En welke gruwelijke gebeurtenissen spelen zich af als deze vrouw eindelijk de kans krijgt een avond alleen te zijn met Emily’s kinderen?
Schrijver: Thomas Altman
Oorspronkelijke titel: Kiss daddy goodbye
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 90-5112-453-8
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.
Moord op kerstavond
Het is winter in Murdock, een klein plaatsje in de Verenigde Staten. In de huiskamers is het knus en gezellig: de ouders tuigen de kerstboom op terwijl de kinderen kerstliedjes zingen. Een dikke laag sneeuw geeft het stadje een sprookjesachtig aanzien. Maar dan opeens wordt dit beeld wreed verstoord en is voor sheriff Dunsmore de vrede op aarde ver te zoeken.
Iemand speelt een duivels spel met hem. Iemand heeft het voorzien op de jonge vrouwen die hem dierbaar zijn. Iemand verminkt en vermoordt degenen die zijn leven inhoud geven. Iemand lokt hem met valse voorwendselen naar buiten en zorgt er vervolgens voor dat de slachtoffers van deze gruwelijke misdaden door de sheriff worden gevonden. Iemand... Maar wie?
Kerstavond is aangebroken. Angst houdt het eens zo vredige stadje in een beklemmende greep... en ergens in de diepste duisternis is iemand bezig de grootste nachtmerrie uit haar geschiedenis in scène te zetten...
Schrijver: Thomas Altman
Oorspronkelijke titel: Black Christmas
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 90-6879-009-9
Uitgever: Phoenix

Dubbel uitgegeven titelsNachtmerrie
Zie voor de beschrijving van dit boek: De bruid.
Schrijver: Thomas Altman
Oorspronkelijke titel: zie De bruid
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 90-510-8129-4
Uitgever: Areopagus