Boekenplank:
Kies

Boeken van Kurt Andersen

Meer over Kurt Andersen

Genre: Roman

Website: Kurt Andersen


Overzicht

Eeuwwisseling
Terwijl het jaar 2000 voortschrijdt, komen George Mactier en Lizzie Zimbalist, die tien jaar getrouwd zijn, terecht in de draaikolk van hun hectische leven. George is tv-producent en werkt voor het nieuwe succesvolle tv-station MBC, dat een nieuwsshow op het snijpunt van feit en fictie gaat uitzenden. Lizzie zit in de softwarebusiness en runt een bedrijf in een branche waar elke dag de regels worden herschreven. Ze reizen heen en weer tussen Los Angeles, Seattle en Manhattan voor de estafette-opvoeding van hun drie kinderen.
George en Lizzie, opgegroeid in de jaren zestig en zeventig, hadden nooit kunnen dromen dat ze in de zakenwereld terecht zouden komen. Ze hebben het inmiddels te druk om het geld uit te geven dat met bakken tegelijk binnenkomt, en zijn te slim om niet ambivalent te staan tegenover hun opgefokte hoogglansleventje. Niets lijkt de vaart van hun voortdenderende levens en carrières te kunnen afremmen.
Maar als Lizzie een mega-deal met Microsoft misloopt en vervolgens de vertrouwenspersoon en adviseur wordt van Georges baas, de steenrijke mediagigant Harold Mose, ontdekt het echtpaar dat geen enkele hoogglans bestand is tegen menselijke oerdriften en instincten: afgunst, inhaligheid, achterdocht en seksuele verleiding. Als ze bij een bloedstollende beursmystificatie betrokken raken die Wall Street aan het wankelen brengt (en één persoon heel erg rijk maakt), kunnen George en Lizzie niets anders doen dan zich verbazen over de ongekende verrassingen van het leven en proberen het vege lijf te redden.
Schrijver: Kurt Andersen
Oorspronkelijke titel: Turn of the century
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-254-9804-3
Uitgever: Atlas Contact