Boekenplank:
Kies

Boeken van Mesu Andrews

Meer over Mesu Andrews

Genres: Christelijk, Roman

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Mesu Andrews


Prophets and Kings

  1. Dochter van Jesaja - Isaiah's daughter
  2. Voor de leeuwen - Of fire and lions
  3. Koningin in de nacht - Isaiah's legacy

gedetailleerd overzicht

Prophets and KingsDochter van Jesaja

Nadat bijna hun hele familie voor hun ogen is vermoord, wordt het meisje Ishma samen met haar zus als buit meegevoerd naar Samaria door Israëlische soldaten. Als ze onverwacht worden vrijgelaten, komt ze terecht in het huishouden van de profeet Jesaja, die Ishma als zijn dochter aanneemt en haar een nieuwe naam geeft: Zibah, tot vreugde van de Heer.

In haar nieuwe huis vindt Ishma haar vrolijke karakter weer terug en ze trekt de aandacht van prins Hizkia, een jongeman die vastbesloten is het koninkrijk dat zijn vader bijna heeft vernietigd, weer op te bouwen. Maar haar liefde voor hem brengt haar op een pad waarvan ze hoopte dat ze het voor altijd achter zich gelaten had.

Schrijver: Mesu Andrews
Oorspronkelijke titel: Isaiah's daughter
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789043531528
Ebook: 9789043531535
Uitgever: Kok
Voor de leeuwen

Nadat de jonge Abigail is gekidnapt door Babylonische soldaten, komt ze als dienstmeisje terecht bij prins Daniël. Ze spannen samen om te kunnen overleven aan het hof van de beruchte koning Nebukadnezar. Dit gaat goed... totdat Daniël op een nacht naar het paleis van Belsazar wordt gebracht om mysterieuze tekens op de muur te interpreteren.

Een invasie van het Perzische leger volgt en Abigail, die een groot geheim bewaart, moet alles op alles zetten om te voorkomen dat dit ontdekt wordt. Hoe reageert de nieuwe koning Darius op Daniël, een man die alleen bidt tot Yahweh?

Schrijver: Mesu Andrews
Oorspronkelijke titel: Of fire and lions
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789029729192
Ebook: 9789029729321
Uitgever: Kok
Koningin in de nacht

Aan het hof van koning Manasse moet de jonge Meshullemeth de zon, maan en sterren aanbidden, maar Jahweh laat haar niet los...

Meshullemeth wordt op achtjarige leeftijd als speelmaatje voor de vijfjarige Manasse naar het koninklijk paleis gehaald. Als koning Hizkia overlijdt, wordt Manasse koning en Meshullemeth zijn vrouw.

De in Jahweh teleurstelde Manasse aanbidt liever de zon, de maan en de sterren. De afgoderij breekt het hart van zijn moeder. Haar woorden lijken niet tot haar zoon door te dringen. Maar misschien wel tot Meshullemeth...

Schrijver: Mesu Andrews
Oorspronkelijke titel: Isaiah's legacy
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789029731959
Ebook: 9789029731966
Uitgever: Kok