Boekenplank:
Kies

Boeken van Elina Backman

Elina Backman is creatief directeur van een groot mediabedrijf.

Meer over Elina Backman

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1983

Geboorteland: Finland


Saana Havas

  1. Als de koning sterft - Kun kuningas kuolee
  2. Als het spoor dood loopt - Kun jäljet katoavat

gedetailleerd overzicht

Saana HavasAls de koning sterft

Als Saana wordt ontslagen als entertainmentverslaggever besluit ze Helsinki voorlopig de rug toe te keren en de zomer door te brengen bij haar tante in Hartola. Ze komt daar om uit te zoeken wat ze wil in het leven, maar algauw verveelt ze zich in het slaperige stadje en kijkt ze alleen maar misdaadseries op Netflix. Dan hoort ze van haar tante over een onopgeloste moordzaak. In de stroomversnelling van de rivier bij Hartola is in 1989 het lichaam gevonden van de veertienjarige Helena. Saana stort zich op de zaak en overweegt er zelfs een boek over te schrijven.

Tegelijkertijd krijgt de politie in Helsinki melding van een brute moord. Bij de beroemde Koningspoort van het zeefort Suomenlinna is het toegetakelde lichaam gevonden van een succesvolle zakenman. Zijn genitaliën zijn gebrandmerkt met een kroon. Al snel wordt duidelijk dat er nog drie doden zullen vallen, zoals er vier koningen in een kaartspel zijn. De twee moordzaken mogen dan dertig jaar uit elkaar liggen, er lijkt een verband te zijn. Saana zal met de politie in Helsinki moeten samenwerken om, met gevaar voor eigen leven, het mysterie op te lossen.

Schrijver: Elina Backman
Oorspronkelijke titel: Kun kuningas kuolee
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789403119519
Ebook: 9789403145716
Uitgever: Cargo
Als het spoor dood loopt

Drie jonge mannen maken een documentaire over een charismatische kluizenaar die op Lammassaari woont, het ‘Schapeneiland’, dicht bij het centrum van Helsinki. In korte tijd verdwijnen twee van de drie mannen, en als het lichaam van een van hen wordt gevonden in een nabijgelegen natuurreservaat komt de politie in actie. Rechercheur Jan Leino en zijn team worden op de zaak gezet.

Voormalig journaliste Saana Havas hoort over de verdwijningen op Lammassaari en ze besluit een true-crimepodcast te beginnen om de zaak te bestuderen. In eerste instantie wijst alles op een ongeluk, of misschien zelfmoord, maar dan vinden ze een aanwijzing dat de man is vermoord en komen ze op het spoor van iemand die jaagt op jonge mannen en op zoek is naar een nieuw slachtoffer.

Schrijver: Elina Backman
Oorspronkelijke titel: Kun jäljet katoavat
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789403120010
Uitgever: Cargo