Boekenplank:
Kies

Boeken van Victor J. Banis

Meer over Victor J. Banis

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Jan Alexander, V.J. Banis, Lynn Benedict, Don Holliday, Victor Jay, Elizabeth Monterey, Jessica Stuart, Jay Vickery, J.X. Williams

Geboren: 1937 / Overleden: 2019

Geboorteland: Verenigde Staten


Brussac

  1. Al het goede van deze aarde - This splendid earth
  2. De vruchten van deze aarde - The earth and all it holds

gedetailleerd overzicht

BrussacAl het goede van deze aarde
Parijs, 1830. Jean, Baron de Brussac, is zojuist getrouwd met de mooie, opstandige Anne de Grenville. Tijdens hun bruiloftsbal heeft Anne een rendez-vous met een knappe gardeofficier in de tuin.

Haar woedende echtgenoot sleept haar mee naar zijn vervallen chateau op het platteland, waar zulke verleidingen niet aanwezig zijn. Verrassend genoeg ontstaat in die eenzaamheid een diepe, echte liefde voor elkaar.

Maar dan wordt de rust verstoord door Anne´s vroegere minnaar, Jean botst met de wetgevende macht en zoon Claude raakt betrokken bij een duel.

Samen met zijn moeder, een dienstmeisje en zijn erfenis - een kostbare lading wijnstokken - vlucht Claude naar Amerika om daar in de Nieuwe Wereld een nieuw leven te beginnen...
Schrijver: Victor J. Banis
Oorspronkelijke titel: This splendid earth
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 9789032500146
Uitgever: De Kern
De vruchten van deze aarde
De vruchten van deze aarde is het vervolg op Al het goede van deze aarde waarin het nu gaat over de voorspoed en tegenslagen, de hartstochten en teleurstellingen van vier generaties van de familie Brussac, van 1890 tot na de Eerste Wereldoorlog.

Jolene Perreira, de mooie, onstuimige kleindochter van Claude Brussac, stichter van het wijnimperium French Hills, weigert te voldoen aan de wens van haar ambitieuze moeder om te trouwen met een aristocratische losbol, en raakt verliefd op Philippe, de trotse, maar onwettige neef van Claude.

Noodlot en eer drijven hen uit elkaar; andere huwelijken, andere verhoudingen, andere levens. Hun liefde betekent echter een onverwoestbare band, een band die alleen maar tot tragedies kan leiden, een liefde die slechts door de dood vernietigd kan worden.
Schrijver: Victor J. Banis
Oorspronkelijke titel: The earth and all it holds
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 9789032501556
Uitgever: De Kern