Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Gerrit Barendrecht

Boeken van Gerrit Barendrecht

Gerrit Barendrecht is schrijver en televisieregisseur.

Meer over Gerrit Barendrecht

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • De reis van de Gazelle

Katz & De Morsain

  1. De Parijse connectie
  2. De Russische connectie
  3. De Ripper connectie

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe reis van de Gazelle

Een epische roman over handelsgeest, zeevaart, liefde en avontuur...

In 1876 is Europa in de ban van de industriële revolutie en een dreigende hongersnood, terwijl in Sydney een industrieel werkt aan een uitvinding die de Europese steden zal kunnen redden.

Zeilschip de Gazelle vaart voor het eerst uit met een nieuwe kapitein, de Hollander Marinus Pipping, en een bemanning die openlijk twijfelt aan zijn capaciteiten. Dan krijgt Pipping een lucratief aanbod: passagiers verschepen van Londen naar Adelaide. Een van de passagiers die haar geluk in Australië wil gaan beproeven is de jonge prostituee Stella Fisher.

Dit is het begin van een groots, meeslepend avontuur dat de lezer meeneemt naar de andere kant van de wereld, waar kapitein Pipping verwikkeld raakt in een handelsrace en een onstuimige liefdesgeschiedenis.

De reis van de Gazelle is een filmisch geschreven pioniersverhaal dat laat zien dat vooruitgang niet alleen iets is van nu.

Schrijver: Gerrit Barendrecht
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789024582129
Ebook: 9789021809670
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Katz & De MorsainDe Parijse connectie

Een journaliste en een rechercheur strijden tegen vrouwenhandel...

In het mortuarium van Amsterdam ligt een lijk te veel. Meisjes verdwijnen, en dan is er nog de vondst van een onthoofde hoerenmadam. Mysteries die Julius Katz, veteraan uit de Atjeh-oorlog en inspecteur bij het weinig populaire politiekorps anno 1889, dieper en dieper de nauwe stegen en sloppen van de hoofdstad in leiden.

Op zijn zoektocht kruist hij het pad van journaliste Ida de Morsain, die geïnfiltreerd is in een netwerk van vrouwenhandel. Onthulling van haar identiteit betekent het einde, ontsnappen is niet mogelijk. Haar eerste klant wacht...

Schrijver: Gerrit Barendrecht
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789024575619
Ebook: 9789024575626
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De Russische connectie

Rusland probeert Europa te ontwrichten. Er vinden terroristische aanslagen plaats. En de politie raakt in opspraak. Dit is Nederland. In 1889...

Terwijl een golf van terreur Europa overspoelt, lijkt Nederland gespaard te blijven. Maar dan explodeert er een tram vol passagiers midden op de Dam in Amsterdam.

Journaliste Ida de Morsain en inspecteur Julius Katz ontrafelen een complot waarbij niet alleen de Russische geheime dienst betrokken is, maar waaruit ook blijkt dat er een nog veel grotere aanslag wordt voorbereid. Alles wijst naar de opening van het fonkelnieuwe Centraal Station, waar duizenden toeschouwers worden verwacht...

Schrijver: Gerrit Barendrecht
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789024587568
Ebook: 9789024587575
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De Ripper connectie

Nederland, 1889. Er vindt een reeks gruwelijke moorden plaats. Is Jack the Ripper naar Amsterdam gekomen?

December 1889. Een prostituee wordt gevonden, hevig toegetakeld op een manier die onmiskenbaar het gruwelijke werk is van Jack the Ripper. Alleen ligt het slachtoffer niet in de straten van Londen, maar in een steeg in Amsterdam. Heeft de schrik van Whitechapel zijn werkterrein verlegd naar onze hoofdstad? Alles wijst die kant op wanneer het bloed blijft vloeien. Dan wordt duidelijk dat de moordenaar zich op één persoon in het bijzonder richt...

Nog nooit was de inzet zo hoog en zo persoonlijk voor journalist Ida de Morsain en inspecteur Julius Katz. En hun tegenstander was nog nooit zo ongrijpbaar, zo wreed en zo berucht.

Schrijver: Gerrit Barendrecht
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789021030821
Ebook: 9789021030838
Uitgever: Luitingh-Sijthoff